SR > Nyheter

Wednesday, 16 October, 09:41

SR - 17 sep 19 kl. 19:45

ChefsJO: Abortlagen är otydligAbortlagen är otydlig, det menar JO som nyligen granskat lagen efter larm om att den tolkas olika av olika vårdutövare och myndigheter..
Läs mer på SR
Läs mer om:
JO

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ChefsJO, Abortlagenär , otydlig
Kristianstadsbladet - 20 dec 13 kl. 15:53

Spanien skärper abortlagen

Spaniens regering har enats bakom ett förslag som går ut på att abortlagen skärps, uppger en minister enligt AFP.
Beskedet, att regeringen vill skärpa abortlagen, har mött kritik från grupper som försvarar rätten till abort, och som varnat för en återgång till 1980-talet då kvinnor fick resa utomlands för att avsluta oönskade graviditeter.Den spanska regeringen har inte i detalj redogjort för vilka förändringar den överväger, men den väntas skrota reformer den då socialdemokratiska regeringen drev igenom 2010.

BT - 20 dec 13 kl. 15:54

Spanien skärper abortlagen

Spaniens regering har enats bakom ett förslag som går ut på att abortlagen skärps, uppger en minister enligt AFP. Beskedet, att regeringen vill skärpa abortlagen, har mött kritik från grupper som försvarar rätten till abort, och som varnat för en återgång till 1980-talet då kvinnor fick resa utomlands för att avsluta oönskade graviditeter.Den spanska regeringen har inte i detalj redogjort för vilka förändringar den överväger, men den väntas skrota reformer den då socialdemokratiska regeringen drev igenom 2010.

Världen Idag - 01 feb 17 kl. 10:01

Följ lagarna, följ abortlagen och följ Europakonventionen!

De svenska huvudmännen inom hälsosektorn bryter inte bara mot abortlagen utan även mot Europakonventionen, när de vägrar en barnmorska att utöva sin lagenliga rätt till samvetsfrihet. Abortlagen är klar. Samvetsvägran i abortverksamhet ska respekteras, skriver juridikprofessor Reinhold Fahlbeck..

Världen Idag - 03 jul 19 kl. 13:05

Många svenskar vill ändra abortlagen

Mer än var tionde svensk är kritisk till den nuvarande abortlagen i Sverige och skulle vilja se en förändring, enligt en undersökning som Aftonbladet/Inizio gjort. Forskare menar dock att det troligen handlar om en betydligt större grupp. Flest tveksamma till den liberala svenska abortlagen finns inom KD och SD..

Newsmill - 24 nov 11 kl. 15:09

Rör inte abortlagen, Mats Odell!

http://www.newsmill.se/trackback/41123Partiledarkandidat, Mats Odell, KD, försöker vinna den interna maktkampen genom att urholka abortlagen.

Sydsvenskan - 19 okt 12 kl. 06:30

Mitt Romney gör piruetter runt abortlagen

Den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney överraskade både sina anhängare och sina motståndare i förra veckan när han i en intervju med Iowa-tidningen The Des Moines Register gjorde ett nytt utspel i den känsloladdade abortfrågan.?Ingen del av abortlagstiftningen som jag känner till kommer att ingå i min agenda?, sade Mitt Romney.

UNT - 20 dec 13 kl. 15:53

Spanien skärper abortlagen

Spaniens regering har enats bakom ett förslag som går ut på att abortlagen skärps, uppger en minister enligt AFP..

SVT - 20 dec 13 kl. 15:47

Spanien skärper abortlagen

Spaniens regering har enats bakom ett förslag som går ut på att abortlagen skärps, uppger en minister enligt AFP..

SvD - 20 dec 13 kl. 15:53

Spanien skärper abortlagen

Spaniens regering har enats bakom ett förslag som går ut på att abortlagen skärps..

SvD - 02 maj 15 kl. 22:53

Samvetsfrihet finns redan i abortlagen

Samvetsfrihet inom vården skyddas av Europakonventionen – och av den svenska abortlagen. Därför blir det problematiskt när politiker från flera partier talar om att vara ”emot” samvetsfrihet, eftersom de då är emot gällande lagstiftning, skriver professor Reinhold Fahlbeck..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Följ partiledardebatten här

Just nu pågår partiledardebatten i Sveriges Riksdag..

SR - 1 timme sedan

Ramberg: Vem försvarar Januariavtalet?

När partiledarna möts i riksdagen i dag är frågan vem som står upp för regeringspolitiken. Snåla opinionsvindar gör att även de partier som står bakom januariavtalet har svårt att försvara det helhjärtat, säger Ekots politiske, kommentator Tomas Ramberg..

SR - 1 timme sedan

Danmark vill döma fler till fängelse

Den socialdemokratiska regeringen i Danmark vill att fler våldsbrottslingar ska dömas till fängelse istället för samhällstjänst..

SR - 2 timmar sedan

Förslag: USA ska stödja protesterna i Hongkong

Amerikanska representanthuset har klubbat igenom ett uppmärksammat lagförslag till stöd för protesterna i Hongkong. Förslaget innebär en årlig översyn av stadens självbestämmande och efterlevnad av mänskliga rättigheter..

SR - 2 timmar sedan

KI: Låga löneökningar kan minska arbetslöshet

Att hålla igen på löneökningarna kan vara ett sätt för fack och arbetsgivare att hjälpa till att hålla nere arbetslösheten nu när konjunkturen mattas av, det menar Konjunkturinstitutet i sin Lönebildningsrapport..

SR - 3 timmar sedan

Norge ökar letande efter olja

Trots klimatförändringarna satsar oljebolag i Norge för fullt för att finna mer olja och gas. Letandet efter fossil energi ökar mer i Norge än någon annanstans..

SR - 3 timmar sedan

Förhandlade om brexit – hela natten

Ingen vit brexitrök i Bryssel ännu – men samtal pågår fortfarande. Förhoppningen är att EU och Storbritannien ska nå en uppgörelse innan toppmötet som börjar i morgon, torsdag..

SR - 3 timmar sedan

Geopolitiskt maktskifte spelar mindre roll för de civila

Den turkiska offensiven mot norra Syrien fortsätter utan tecken på avmattning. USA har skickat stridsflyg till området för att skydda amerikanska trupper som nu evakueras och enligt USA hotats av Turkiet. Och medan USA retirerar tar Ryssland plats – inte bara på stridsfronten utan också i diplomatin..

SR - 3 timmar sedan

Kris i Bolsonaros parti

I Brasilien genomförde polis igår husrannsakan hemma hos ordföranden för president Bolsonaros parti PSL. Partiet anklagas för korruption och riskerar att splittras av interna konflikter..

SR - 3 timmar sedan

SKL: Kommunerna väntas få sämre ekonomi

Majoriteten av kommunernas ekonomichefer ser att de ekonomiska förutsättningarna blir sämre nästa år jämfört med i år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.