Sydsvenskan > Sport

Saturday, 19 October, 17:02

Sydsvenskan - 17 sep 19 kl. 19:45

Den palliativa vården vinner på ökad delaktighet, inte privatiseringSjukpersonal skriver om vad som vore bäst för patienter och personal..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den palliativa, vården, vinner, ökad, delaktighetinte , privatisering
YLE - 13 jan 15 kl. 04:42

Mindre stöd till den palliativa vården

Från och med i år får cancerföreningen inte längre stöd från Penningautomatföreningen (RAY) för den palliativa vården. RAY anser att den verksamheten borde höra till kommunerna. - Det betyder att vi måste aktivera oss att söka den egna delen av finansieringen för den palliativa vården.

Skånskan - 09 maj 19 kl. 17:13

Oenighet i regionen om palliativa vården

Malmö/Trelleborg. I hopp om att kunna öppna vårdplatser i Trelleborg för den palliativa vården har hälso- och sjukvårdsnämnden beslutat att utreda en privatisering av den specialiserade vården i Malmö-Trelleborg.
Beslutet kritiseras av bland andra Socialdemokraterna.

BT - 13 mar 14 kl. 13:41

Utveckla den palliativa vården

Sedan länge har det funnits en bristande samverkan mellan regionens och kommunernas ?insatser för dem som befinner sig i livets slutskede. Patienter förflyttas mellan olika enheter gång på gång.

Trelleborgs Allehanda - 27 feb 17 kl. 03:00

Vem äger frågan om den palliativa vården i Trelleborg?

Efter det att vi i "Gruppen Rädda vårt sjukhus" skrivit till regiondirektören angående den palliativa vården i Trelleborg, blev vi inbjudna av divisionschefen för den palliativa vården i Region Skåne, verksamhetschefen och enhetschefen för Trelleborgs palliativa enhet till ett dialogmöte i Lund den 21 februari, mötet var mellan 09.00- 10.15.

UNT - 18 jul 15 kl. 12:00

Vi utvecklar den palliativa vården

Den rödgröna majoritetens målsättning är att fortsätta utveckla den palliativa vården, skriver Monica Östman (S), Eva Adler (MP) och Per-Olof Forsblom (V) i äldrenämnden i en replik till nämndens borgerliga företrädares debattartikel (14/7) om att nedläggningen av Omtanken hanterats vårdslöst..

Trelleborgs Allehanda - 14 sep 17 kl. 00:01

Ni har missförstått vad den palliativa vården går ut på

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta när jag läst Henrik Fritzons (S) uttalande om den palliativa vården i Trelleborgs Allehanda (den 12 september)..

NT - 08 mar 18 kl. 15:40

Den palliativa vården har förbättrats

Den palliativa vården i Söderköping har blivit bättre, men når ännu inte upp till Socialstyrelsens mål..

Trelleborgs Allehanda - 23 maj 19 kl. 00:01

Insändare: Jag har förstått välsignelsen med den palliativa vården

På debattsidan (den 14 maj) argumenterar tre vänsterpartister för sin syn på politikernas hantering av den försvunna palliativa vården i Trelleborg. .

Trelleborgs Allehanda - 03 okt 19 kl. 16:00

Utredning klar om privatisering av palliativa vården i Trelleborg

Utredningen om förutsättningarna för att upphandla den specialiserade palliativa vården i Trelleborg och Malmö är klar. ”Jag bedömer att det är den enda framkomliga vägen för att öppna slutenvårdsplatserna i Trelleborg”, säger Gilbert Tribo (L) hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande..

Trelleborgs Allehanda - 12 mar 16 kl. 03:00

Vi kommer aldrig acceptera försämringar av den palliativa vården

Helmuth Petersén (SD) skriver (den 4 mars) om att ära den som äras bör. Därför vill vi informera Helmuth om att det var Kristdemokraterna och Birgitta Svensson (KD) som stod i fronten för att få den palliativa avdelningen till Trelleborg. Det var också vi som ledde arbetet med den palliativa planen som nu garanterar årlig utbyggnad av vården i Skåne..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

”Crusader kings 3” kommer nästa år

Den svenska spelutvecklaren Paradox har goda nyheter till alla tangentbordsfurstar. Ett helt nytt spel i den medeltida strategiserien "Crusader kings" släpps till PC nästa år, meddelar företaget. Så många närmare detaljer om "Crusader kings 3" avslöjar.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Alsenfelt ska försöka knäcka de regerande mästarna

Henrik Hetta tillbaka i Redhawks..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Honduras president i blåsväder efter knarkdom

Amerikanska myndigheter har slagit fast att han tagit emot knarkpengar och oppositionen kräver hans avgång. Honduras president Juan Orlando Hernández har det hett om öronen sedan hans broder fällts för narkotikasmuggling i USA. På fredagen slog en domst.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Kul ny och händelserik musik på festivalen

Alexander Agrell var på Malmö jazzmanifest på fredagskvällen..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Svenska bokundret blomstrar på Frankfurtmässan

Svensk litteratur säljer i världen. På bokmässan i Frankfurt arbetar de litterära agenterna för högtryck för att hålla liv i det svenska bokundret. Och det är nödvändigt.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Damm brast i Sibirien – minst 13 döda

Vattenmassor svepte tidigt på lördagsmorgonen in över ett gruvarbetarläger omkring 16 mil söder om sibiriska Krasnojarsk sedan en damm på en närliggande flod brustit. "För tillfället har vi uppgifter om 13 döda", uppger Rysslands katastrofdepartement. S.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Upp till bevis för Johnsons brexitavtal

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har in i det sista försökt övertyga skeptiska ledamöter att rösta ja till hans brexitavtal. Och utgången är fortfarande oviss när parlamentet i dag samlas för att fälla sitt avgörande. Det brittiska underhus.

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Laddning igång efter Meirs rymdpromenad

Allt gick bra under Christina Kochs och Jessica Meirs rymdpromenad. Den nya kraftenheten de skulle installera är nu igång, och matar laddning till batterierna, meddelar Nasa. Kraftenheten, kallad BCDU, styr hur mycket ström batterierna får från de solpa.

Sydsvenskan - 19 timmar sedan

Misstänkt mordförsök i Eskilstuna

En man i 20-årsåldern har fått allvarliga skador efter ett bråk med en annan person i Eskilstuna, skriver polisen på sin hemsida. Polisen larmades när mannen kom in till Mälarsjukhuset för vård. En förundersökning om mord har inletts.

Sydsvenskan - 21 timmar sedan

Sur trippelbogey förstörde för Kinhult

Efter tre raka birdies låg Marcus Kinhult ett tag delad trea i Europatourtävlingen på Le Golf National utanför Paris. Då stod svensken för en trippelbogey som innebar ett rejält ras i resultatlistan. Kinhult hamnade intill ett jordhål i ruffen på hål 7.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.