YLE > Finland

Monday, 21 October, 20:36

YLE - 17 sep 19 kl. 08:37

Budgetmanglingen avslutad - Rinnes regering klarade av en snabb behandlingRegeringens årliga mangling för att enas om den finländska statsbudgeten för år 2020 är klar. De fem regeringspartierna har alltså enats om hur pengarna ska användas - och varifrån de ska tas..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Budgetmanglingen, avslutad, Rinnes, regering, klaradeav en , snabb, behandling
YLE - 17 sep 19 kl. 08:37

Budgetmanglingen avslutad - Rinnes regering klarade snabb behandling

Regeringens årliga mangling för att enas om den finländska statsbudgeten för år 2020 är klar. De fem regeringspartierna har utlyst en presskonferens klockan 19. Enighet har alltså nåtts om hur pengarna ska användas - och varifrån de ska tas..

YLE - 13 jun 19 kl. 13:35

Rinnes regering har riksdagens förtroende

På torsdagen mättes stödet för statsminister Antti Rinnes regering för första gången i riksdagen. Regeringen fick riksdagens förtroende med rösterna 113-75..

YLE - 10 jul 19 kl. 04:29

Enkät: Var tredje finländare litar på Rinnes regering

Var tredje finländare litar på Antti Rinnes regering och på hans förmåga att leda landet, visar en enkät från den kommunala utvecklingsstiftelsen Kaks..

YLE - 18 jun 19 kl. 08:13

Rinnes regering fattar beslut om åtgärder som ska främja sysselsättningen – se direkt klockan 9.15

Statsminister Antti Rinnes (SDP) regering förhandlar om sin första tilläggsbudget i dag, tisdag. Rinne meddelade förra veckan att den första tilläggsbudgeten ska innehålla åtgärder som främjar sysselsättningen..

YLE - 18 jun 19 kl. 08:13

Rinnes regering presenterade tilläggsbudget – stora satsningar på järnvägarna

Statsminister Antti Rinnes (SDP) regering har förhandlat fram sin första tilläggsbudget. Rinne meddelade förra veckan att den första tilläggsbudgeten ska innehålla åtgärder som främjar sysselsättningen..

YLE - 18 jun 19 kl. 08:13

Rinnes regering satsar 110 miljoner euro på järnvägar

Statsminister Antti Rinnes (SDP) regering har förhandlat fram sin första tilläggsbudget. Rinne meddelade förra veckan att den första tilläggsbudgeten ska innehålla åtgärder som främjar sysselsättningen..

YLE - 16 maj 19 kl. 06:14

HS: Rinnes regering planerar satsa hundratals miljoner på snabba tågförbindelser

Finlands nästa regering håller på att förbereda en massiv satsning på nya tågförbindelser, bland annat snabba förbindelser från Helsingfors till Åbo och Tammerfors samt från Helsingfors till Östra Finland, möjligen via Sibbo och Borgå. Det skriver Helsingin Sanomat..

YLE - 17 sep 19 kl. 08:37

Budgetmanglingen i gång: Rinnes regering tror på snabb behandling

Regeringens årliga mangling för att enas om den finländska statsbudgeten för år 2020 har inletts på Ständerhuset i Helsingfors. De fem regeringspartierna är välförberedda. Men de är knappast helt eniga om hur pengarna ska användas - eller varifrån de ska tas..

YLE - 04 jun 19 kl. 20:29

Här är de hittills utnämnda ministrarna i Antti Rinnes regering

SDP gjorde i dag sina ministerval och offentliggjorde sju namn. SFP gjorde det redan tidigare och utsåg Anna-Maja Henriksson och Thomas Blomqvist till ministrar i den nya regeringen..

YLE - 04 jun 19 kl. 20:29

Här är ministrarna i Antti Rinnes regering: 11 kvinnor och 19 män

SDP, De gröna, Centern och Vänsterförbundet har valt sina ministrar och namnen har offentliggjorts. SFP gjorde det redan tidigare. Vi presenterar de nya ministrarna här i takt med att ministerportföljerna blir klara..

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Raseborg vill utvidga Horsbäck industriområde – byter till sig massor av mark

Raseborg byter till sig mera mark intill industriområdet i Horsbäck..

YLE - 3 timmar sedan

Om en dryg vecka ska du ha ditt avlopp i skick – hundratals fastighetsägare i Östnyland kan i värsta fall hotas med vite

Om en vecka går tidsfristen för att sätta sina avloppsvattensystem i skick ut, om man bor på grundvatten- eller strandområden. Hundratals fastigheter i Lovisa och Sibbo uppfyller ännu inte de nya kraven..

YLE - 3 timmar sedan

Dålig information orsakade långsam rösträkning i det åländska valet

Förhandsrösterna i det åländska lagtingsvalet brukar presenteras strax efter klockan 20 på valdagen. På söndag försenades presentationen med drygt två och en halv timme. Orsaken är tydligare vallagstiftning och dålig information om detta, menar valnämndens ordförande..

YLE - 3 timmar sedan

Raseborg vill utvidga Horsbäck insdustriområde - byter till sig massor av mark

Raseborg byter till sig mera mark intill industriområdet i Horsbäck..

YLE - 4 timmar sedan

Gymnasieelever fick fråga ut riksdagsledamot om brexit: "Politiker verkar ha ett häftigt jobb"

Klimatet engagerar och brexit intresserar de unga. Riksdagsledamot Sandra Bergqvist besökte Kimitoöns gymnasium och berättade om det politiska arbetet..

YLE - 5 timmar sedan

Bromarvryttaren Jessica Aminoff och hästen Billnäs Sandrino vill vinna i Helsinki International Horse show

Ryttaren Jessica Aminoff från Bromarv har deltagit i hästevenemanget Helsinki International Horse show tidigare, men nu gör hon det första gången med hästen Billnäs Sandrino. Hon säger att det blir intressant eftersom hästen är påhittig..

YLE - 5 timmar sedan

Estniska polisen inleder ingen utredning om dödsfallen på Silja Europa: “Inget misstänkt”

Två unga finländare hittades döda på Tallinks kryssningsfärja Silja Europa på söndagsmorgonen. Estlands polis anser att det inte finns något misstänkt med dödsfallen och därför inleds ingen polisutredning..

YLE - 5 timmar sedan

Öga på Afrika – afrikaner vill ha demokratiskt styre, men lever med korruption som förr och ökande fattigdom

Den senaste Afrobarometern visar hur afrikaner i 34 länder på den Afrikanska kontinenten tänker kring demokrati, styre, ekonomi och samhälle. För första gången ställdes också frågor kring klimatförändring i enkäten som är gjord 2016-2018..

YLE - 6 timmar sedan

Polisen: 16-åringen i Harjavalta misstänkts nu för mordförsök och försök till grov stöld

Den preliminära undersökningen visar att tonåringen agerat systematiskt och att offret även blivit utsatt för stöld i bostaden. Offret är ännu på sjukhus men ej i livsfara..

YLE - 8 timmar sedan

Huvudstråket i Ingå får ny asfaltbeläggning

Huvudgatorna som går genom Ingå centrum får ny asfaltbeläggning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.