YLE > Finland

Sunday, 20 October, 05:05

YLE - 17 sep 19 kl. 18:08

Skolorna i Lovisa vänder trenden med rökning: ”Vi ska bli bäst i Östnyland”Tidigare utmärkte sig Lovisa negativt i statistiken över unga elevers rökvanor. Nu är siffrorna bättre i THL:s årliga undersökning om hälsa i skolan..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Lovisa, Östnyland, THL

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolornai , Lovisa, vänder, trendenmed , rökningVi ska , bli bäst i Östnyland
YLE - 20 mar 17 kl. 04:38

Helapala i Lovisa letar efter personal med ljus och lykta

Arbetslösheten sjunker i Lovisaregionen. Enligt Lovisas utvecklingsdirektör Sten Frondén handlar det om många bäckar små. Artikeln är en del av Svenska Yles serie Valfrågor inför kommunalvalet.

Skånskan - 27 jan 16 kl. 06:00

Oroande trenden: skolbränderna ökar

Eslöv Ett ökat antal larm om bränder på skolor i Eslöv. Det är trenden som oroar räddningschef Paavo Frick när han analyserar räddningstjänstens statistik för 2015. Nu vill han öka myndighetens närvaro på skolorna ytterligare.

YLE - 23 maj 16 kl. 04:09

Studerande har problem med Word och Excel - forskare efterlyser mer IT i skolorna

De så kallade digitala infödingarna som vuxit upp med datorer och sociala medier kanske inte är så bra på IT som många tror. Högskolestuderande har tvärt om blivit allt sämre på att använda grundläggande dataprogram. Vi kan ha överskattat den digitala generationen berättar ekonomie doktor Bertta Sokura.

YLE - 05 nov 16 kl. 04:41

Huvudstaden blev för dyr att bo i – hon drar till Lovisa

Sara Bengts var en inbiten storstadsbo. Det är hon väl egentligen fortfarande. Men bostadspriserna blev till slut för mycket.

YLE - 02 aug 17 kl. 05:06

"Efterfrågan har ökat på bostadsmarknaden i Lovisa"

En lätt ljusning ser ut att vara i siktet för bostadsmarknaden i Lovisa. Allt fler objekt erbjuds nu till försäljning. De senaste åren har bostadsmarknaden varit rätt så lugn.

YLE - 07 apr 17 kl. 13:50

Det vänder uppåt för Lovisa hamn

Efter en längre tid av sjunkande siffror pekar Lovisa hamns kurva åter uppåt. Samarbetet med Helsingfors hamn och bättre konjunktur är orsaken. Rapporteringen om Lovisa hamn har varit deprimerande läsning: Lovisa hamn kämpar med sjunkande siffror, Lovisa hamn tappar rejält, Mindre godstrafik via Lovisa hamn och Lovisa hamn går fortfarande neråt är bara några av rubrikerna under de två senaste åren, men nu har det svängt.

YLE - 18 aug 17 kl. 06:56

Strandvägen i Lovisa ska vara klar till Lovisa Historiska Hus

Arbetena med Strandvägen i Lovisa ska vara klara till evenemanget Lovisa Historiska Hus i slutet av nästa vecka. Det lovar Markus Lindroos, chef för samhällsteknik i Lovisa. De sista stenläggningsarbetena längs Strandvägen i Lovisa blir klara före veckoslutet och södra ändan av vägen vid Tullbron asfalteras nästa vecka.

YLE - 16 jun 17 kl. 04:28

Kryssningsgästerna åker förbi Lovisa

Tusentals kryssningsgäster invaderar Kotka i sommar och många av dem åker på utfärder till Fredrikshamn, Borgå och Helsingfors. Lovisa får troligtvis bara en liten bit av kakan. - Vi kommer visserligen att vara med på ett hörn i marknadsföringen.

YLE - 30 nov 16 kl. 12:28

Nattsvart för Blue Fox i division ett - vill bryta trenden i fredagens derby

Innebandylaget Blue Fox är inne i alla tiders svacka just nu med sex raka förluster. Inom truppen räknar man med att trenden snart skall vända och hoppas på lite flyt redan i fredagens österbottniska derby. Blue Fox tränare Jori Isomäki, 42, har sett en hel del under sin långa karriär inom innebandyn, men har svårt att minnas en liknande kräftgång.

YLE - 13 jun 17 kl. 04:21

Fortum satsar på virtuell verklighet vid kärnkraftverket i Lovisa

Fortum investerade närmare 100 miljoner euro i kärnkraftverket i Lovisa under fjolåret, mer än någonsin i kraftverkets historia. Mycket av satsningen ligger på ny teknik och säkerhetsförbättringar. Vid kärnkraftverket har man nyligen tagit i bruk en splitterny, helt och hållet digital simulator för att träna nya operatörer för kärnkraftverkets båda reaktorer.

Fler nyheter från YLE

YLE - 8 timmar sedan

Oroligt vid demonstration i Helsingfors

Oroligheter uppstod på söndag eftermiddag i Helsingfors i samband med en demonstration mot kriget i Syrien. Enligt polisen hade några deltagare inte lytt myndigheternas order. De gjorde motstånd, och poliserna tillgrep maktmedel..

YLE - 9 timmar sedan

Stora stygga vargen och annan amatörteater hjälper politiker till seger på Åland

Det blir amatörskådespelarnas afton på söndag på Åland. En stor mängd teateraktiva är också verksamma som politiker. Nu kandiderar många i lagtings- och kommunalvalet.

YLE - 21 timmar sedan

10 frågor - visste du det här om Åland?

Du vet säkert att Åland är ett demilitariserat område med självstyrelse och svenska som enda officiella språk. Men vet du hur många språk som talas sammanlagt på Åland eller hur många öar som finns på Åland? Testa din kunskap om Åland!.

YLE - 15 timmar sedan

Artilleribeskjutning orsakade de sju sovjetiska soldaternas död - hittades i utgrävningar på Hangö udd i höstas

Nu finns det mera information om de sju sovjetiska soldaterna vars gravar arkeologer grävde upp i närheten av Syndalen i Hangö i början av hösten..

YLE - 15 timmar sedan

Polisen: Man bussade kamphund på pudel i Träskända

En kvinna som rastade sin pudel i Träskända på fredagen uppger för polisen att en kamphund attackerade hennes hund efter att mannen gett något slags kommando till hunden..

YLE - 16 timmar sedan

Undervisningsminister Li Andersson vill komma åt skolmobbning genom att förbättra elevvården i hela landet

Regeringen satsar 29 miljoner euro på att komma åt skolmobbning i grundskolor och på andra stadiet. I dag finns det stora regionala och kommunala skillnader i den elevhälsovård som erbjuds i olika delar av landet..

YLE - 18 timmar sedan

Brandvarnaren upptäckte inte brand på taket - två personer räddade sig ur brinnande hus

På lördagsmorgonen förstördes ett egnahemshus i Reso i en brand. De två personerna i huset lyckades själva ta sig ut ur det brinnande huset, men de fördes till sjukhus eftersom de hade andats in rök..

YLE - 19 timmar sedan

Försäljningen av e-cigaretter rasar i Finland efter nyheter om amerikanska sjukdomsfall - ”Kunderna frågar om jag kommer att dö av ett bloss”

Nyheterna om de lungsjukdomar som tros vara kopplade till e-cigaretter i USA har skrämt upp kunderna här hemma. Finländska försäljare uppger att efterfrågan minskar och många frågar om hälsoriskerna..

YLE - 21 timmar sedan

Fira höstlovet med kvistiga frågor om Västnylands nyhetsvecka

I höstrusket kan du få upp värmen med lite frågesport..

YLE - 21 timmar sedan

HS: Kvinnornas andel i börsbolagens styrelser har ökat – majoriteten av ordförandena är fortfarande män

Andelen kvinnor i företagsstyrelserna på Helsingforsbörsens huvudlista har ökat betydligt under det här årtiondet, skriver tidningen Helsingin Sanomat..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.