Världen Idag > Nyheter

Saturday, 19 October, 04:56

Världen Idag - 17 sep 19 kl. 14:30

100 000 Staksetböcker ska delas utGenom en aktuell kampanj vill Sjöbergs förlag sprida minst 100 000 exemplar av Sebastian Staksets bok ”Bara ljuset kan besegra mörkret”. – Det är extremt många böcker, men jag tror att det ändå kan vara för lågt räknat, säger förlagschefen Joel Sjöberg om den största tryckningen i förlagets historia..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Staksetböcker, Sjöbergs, Sebastian Staksets, Bara, Joel Sjöberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 100, 000, Staksetböckerska , delasut
Världen Idag - 17 sep 19 kl. 14:30

Rekordupplaga: 100 000 Staksetböcker ska delas ut

Genom en aktuell kampanj vill Sjöbergs förlag sprida minst 100 000 exemplar av Sebastian Staksets bok ”Bara ljuset kan besegra mörkret”. – Det är extremt många böcker, men jag tror att det ändå kan vara för lågt räknat, säger förlagschefen Joel Sjöberg om den största tryckningen i förlagets historia..

Sydöstran - 30 maj 16 kl. 07:16

100 000 böcker på Ronnebys bibliotek får chip

Nu ska alla böcker på Ronnebys bibliotek få ett mikrochip. Chipet ska göra det effektivare, enklare och säkrare att låna böcker både för låntagarna och för bibliotekspersonalen..

YLE - 14 mar 18 kl. 16:00

100 000 böcker söker nytt hem i Lovisa - biblioteket ska snabbt tömmas på alla böcker

Alla böcker från det mögeldrabbade huvudbiblioteket hotas av makulering. Nu ber kulturnämnden Lovisaborna att komma med förslag på hur böckerna kan räddas..

BT - 10 dec 14 kl. 17:39

BT-journalist prisad ? tilldelades 100 000

Författaren och BT-journalisten Niclas Sennerteg har tilldelats ett stipendium på 100 000 kronor av förlaget Natur & kultur.
– Det kom verkligen som en blixt från klar himmel, säger han. Stipendiet är icke sökbart och delas ut av förlaget till "författare och skribenter som verkar i Stiftelsen Natur & Kulturs anda och som på olika sätt bidrar till det offentliga samtalet".

YA - 12 dec 13 kl. 06:30

Över 100 000 till Filippinerna

Foto: Torun Börtz
Lokala företag skänkte varor, tjänster och pengar. Musiker uppträdde gratis. Och Kiviksborna tvekade inte när det gällde att skänka pengar till den filippinska tyfonens offer.

Cornucopia - 03 mar 15 kl. 14:37

Nu över 100 000:- SEK per m2 i Stockholm

Lokaltidningen Stockholm Direkt rapporterar att 100 000:- SEK per m2 nu har passerats som normalpriser för lägenheter på Östermalm.

Det handlar om flera lägenheter. En etta på 20 m2 gick för 110 500:- SEK per m2.

YLE - 21 aug 15 kl. 13:01

Kyrkslätt kom undan med blotta förskräckelsen - 100 000 kunde sparas i dagvården

Färre barn i daghemmen räddade Kyrkslätts kärva ekonomi. Sparåtgärderna inom de svenska skolorna och daghemmen blev mindre dramatiska än befarat. Det visade sig att man kan spara 100 000 euro i dagvården.

YA - 23 okt 14 kl. 15:39

Tomatodlare vann 100 000

Foto: Sprisse Nilsson
Karin och Johnny Nilsson som driver Ingelstorps tomater och bär har utsetts till Sveriges hållbaraste bonde 2014. Förutom äran får de ett pris på 100 000 kronor.
- Priset betyder oerhört mycket, vi är jättestolta.

YLE - 17 nov 13 kl. 10:30

Nästan 100 000 hushåll utan el

Nattens storm har under morgontimmarna nått långt in i landet, och vållat talrika strömavbrott. Fortum, Elenia och Savon voima meddelar att nästan 100 000 hushåll är utan el. Elavbrotten sträcker sig från kusten i Österbotten till åtminstone norra och södra Savolax.

BT - 28 aug 14 kl. 08:30

Prissumman i modetävling höjs till 100 000

Årets upplaga av Show Up Fashion Awards har höjt prissumman till 100 000 kronor och i juryn sitter bland annat Lars Wallin. Det som gör tävlingen unik är att det inte räcker att göra snygga kläder för att charma juryn. Nu har anmälan öppnat till årets upplaga av den nationella tävlingen Show up Fashion Award.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 4 timmar sedan

Allt handlar om mötet med personen Jesus

Kristendomen handlar inte i första hand om en uppsättning värderingar. Kristendomen handlar inte i första hand om ett lärosystem. Kristendomen handlar inte i första hand om goda ideal och allmän skötsamhet.

Världen Idag - 20 timmar sedan

John Lundvik förkastade bojkott

Dagen innan finalen i Eurovision Song Contest i Tel Aviv i maj 2019 beslutade tyska Förbundsdagen att stämpla BDS-rörelsen som en antisemitisk organisation. Men många yrkade på bojkott av tävlingen eftersom den hölls i Israel. – Jag tycker att de är lite trångsynta, sade Sveriges representant John Lundvik..

Världen Idag - Igår: 22:00

Kyrka vill skapa vänskap i ”världens ensammaste stad”

För att minska ensamheten i samhället kan församlingen skapa mötesplatser som möjliggör vänskap. Det säger Eric Andersson, pastor i Filadelfiakyrkan i Stockholm. I församlingen arbetar man medvetet med att bryta stigmatiseringen kring ensamhet och har volontärer som besöker ensamma människor..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Daniel Alm släpper bok inför helgens ledardagar

Tungotal, tänkande, tjänande är temat på årets Pingst ledare, med start i Umeå på lördag. Det är också titeln på pingstföreståndare Daniel Alms nya bok, som släpps under konferensen och delas ut till alla deltagare..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Många kände igen sig i artikel om ensamhet

Många personer har hört av sig till Gitten Öholm och berättat att de känner igen sig i den ensamhet som hon nyligen beskrev i en artikel i Världen idag. Nu efterfrågar Gitten krafttag mot ensamheten i våra kyrkor. – Vi måste bryta världens tankesätt, säger hon..

Världen Idag - Igår: 22:00

Kyrka vill bryta ensamheten i Stockholm

För att minska ensamheten i samhället kan församlingen skapa mötesplatser som möjliggör vänskap. Det säger Eric Andersson, pastor i Filadelfiakyrkan i Stockholm. I församlingen arbetar man medvetet med att bryta stigmatiseringen kring ensamhet och har volontärer som besöker ensamma människor..

Världen Idag - Igår: 15:45

Carola får en egen tv-serie

På första advent är det premiär för Carola Häggkvists första egna tv-serie, Carolas advent. Nu avslöjas hälften av gästartisterna. – Idén kommer från mig, med just fyra advent.

Världen Idag - Igår: 07:00

”Abortindustrin har rasistiska rötter”

Nyligen påstod den svenska EU-politikern Alice Bah Kuhnke (MP) att abortkritik och rasism går hand i hand. Det är i själva verket abortförespråkarna som har problem med rasism, svarar prolife-organisationen Människovärde, som bland annat pekar på västländers ideologiska kolonialism i Afrika..

Världen Idag - Igår: 09:00

App hjälper äktenskapet på traven

En app som ska hjälpa gifta par att bygga sitt äktenskap. Det låter kanske konstigt i en tid då digitala skärmar snarare har tagit över våra liv och avskärmat makar från varandra. Kan ännu en app vara svaret på äktenskapsproblemen många erfar?

Världen Idag - Igår: 08:50

Mina vänner tar mig för givet, vad ska jag göra?

Jag har många kompisar men inte någon nära vän. Jag blir dock väldigt sårad av en del. Det har till exempel hänt att någon har fört vidare det som jag har sagt i förtroende.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.