Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 19 October, 05:09

Dagens PS - 17 sep 19 kl. 10:36

Zwipe utvecklar wearable för betalningarNorska teknikbolaget Zwipe har valts ut av Giesecke + Devrient (G+D) Mobile Security för att utveckla en enhet för biometriska betalningar. Zwipe ska bidra med teknisk design och kärnteknologin för integration i en wearable, bärbar enhet, enligt ett pressmeddelande. Utvecklingen inleds omedelbart och de båda parterna kommer att avisera när produkten är redo för pilottester hos banker. Zwipe som i dagsläget är noterat på Oslobörsens småbolagslista Merkur Market flaggade nyligen för att man överväger en notering på Nasdaq Stockholm First North Growth Market.
The post Zwipe utvecklar wearable för betalningar appeared first on Dagens PS..
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Zwipe, Giesecke, Security, Oslobörsens, Merkur Market, Nasdaq Stockholm First North Growth Market, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Zwipe, utvecklar, wearableför , betalningar
Dagensanalys.se - 04 jun 19 kl. 09:00

Amazon utvecklar pryl som vet hur du mår

Amazon håller just nu på att utveckla en röstaktiverad wearable som kan identifiera mänskliga känslor. Den nya prylen beskrivs som en hälso- och wellnessprodukt i interna dokument som Bloomberg tagit del av. Prylen, som bärs på handleden, har en mikrofon som kopplas ihop med mjukvara som kan avläsa hur personen mår baserat på röstläge.

Dagensanalys.se - 25 jan 19 kl. 12:20

Rekordår för Swish under förra året med 397 miljoner betalningar

Under 2018 genomfördes 397 miljoner betalningar genom Swish, en tillväxt med 56% i jämförelse med 2017. Med fler anslutna företag och handlare förutspås en stor ökning även framåt. Den kraftiga tillväxten drivs primärt av tjänsten Swish Handel som under 2018 hade en tillväxt på cirka 280 % procent och ökade från 13,5 miljoner betalningar under 2017 till 52 miljoner betalningar 2018 – Vi är glada och stolta över att Swish är en så naturlig del av svenska folkets vardag.

DI - 17 okt 14 kl. 11:42

Zwipe bekräftar Fingerprint-rykte

Norska Zwipe bekräftar uppgifter att Fingerprint Cards fingeravtrycksteknologi finns i det nya Mastercard betalkort som lanserats..

DI - 23 feb 16 kl. 08:11

Fingerprint fortsätter med Zwipe

Zwipe och Fingerprint Cards ska samarbeta inom biometriska, smarta kort i betalningsindustrin. Det framgår av ett pressmeddelande..

E24 - 23 feb 16 kl. 08:30

Fingerprint och Zwipe samarbetar kring smarta kort

Zwipe och Fingerprint Cards ska samarbeta inom biometriska, smarta kort i betalningsindustrin. Det framgår av ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - 23 feb 16 kl. 09:21

Fingerprint ingår samarbete med Zwipe

Fingerprint Cards har ingått ett strategiskt samarbete med Zwipe..

Realtid - 30 nov 99 kl. 00:00

Tidigare Fingerprint-chefen investerar i norska Zwipe

Norska biometriföretaget Zwipe har tagit in 4,3 miljoner dollar, nära 38 miljoner kronor, i färskt kapital. Emissionen är den näst största som bolaget genomfört..

DI - 09 apr 19 kl. 13:00

Thomas Greg & Sons do Brasil to launch biometric payment cards with Zwipe

SAO BERNANDO DO CAMPO, BRAZIL – 9 APRIL 2019 – Biometric technology company Zwipe and Thomas Greg & Sons do Brasil (TGS), reference in Technology Solutions, Services of Identification and Printing of Security Documents in Brazil and in the world, one of the largest card manufacturers in Latin America with 55 million cards produced in 2018, have agreed to co-develop and launch biometric payment cards..

DI - 09 apr 19 kl. 13:49

Zwipe ska lansera biometriska kort i Brasilien

Norska teknikbolaget Zwipe ska tillsammans med Thomas Greg & Sons do Brasil, TGS, utveckla och lansera biometriska betalningskort. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 23 apr 19 kl. 14:23

Zwipe guidar för ”försumbara” intäkter i första kvartalet

Det norska kortbiometribolaget Zwipe kommer att redovisa försumbara ("negligible") intäkter för det första kvartalet. .

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 18 timmar sedan

Hushållens lån fortsätter växa

De svenska hushållens lån fortsätter att öka i en oförändrad takt, visar siffror från SCB:s senaste mätning. Huvuddelen av lånen, 82 procent, är bostadslån, resten är konsumtionslån och lån med övriga säkerheter. I augusti 2019 låg den årliga tillväxttakten på 4,9 procent för bostadslån och 6,4 procent för konsumtionslån.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Teknik för en bättre upplevelse

Det har blivit allt vanligare att använda ny teknik för att förbättra kundupplevelsen, genom exempelvis virtuell realitet eller möjligheten att själv välja design på en produkt. Vi har nog alla stött på blipp, att du blippar ditt bankkort istället för att krångla med att sätta i det i chipp-hållaren, vilket gör betalningen smidigare samtidigt som risken att du glömmer kortet i kortläsaren minskar. Det är bara en av de saker som den nya tekniken har bidragit till för en bättre och smidigare köpupplevelse.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Norwegian säljer flygplan för att betala av skuld

Det norska lågprisflygbolaget Norwegian säljer av fem plan ur flottan för att amortera skuld och förbättra bolagets likviditet. Det framgår av ett börsmeddelande. Planen är av modell Boeing 737-800, alltså inte olycksplanet 737 Max.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Kraftig sänkning av boräntor hos storbanken

Handelsbanken sänker sina bundna bolåneräntor. Sänkningen är driven av sjunkande marknadsräntor samt en anpassning av erbjudandet utifrån rådande konkurrensläge. ”Handelsbankens boräntor styrs av marknadsräntorna.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Getinge rusar på börsen efter stark rapport

Medicinteknikbolaget Getinge redovisar en omsättning som var högre än väntat under tredje kvartalet. Rörelseresultatet var positivt och bättre än väntat. Aktien rusar på börsen.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Grosshandlarvillan bräcker det mesta

Lyxmäklare utlovar oslagbart boende. För den som har råd förstås… Blott 9 kilometer från Lidingöbron ligger den välbevarade grosshandlarvillan, Gamla Bjälbo, byggd 1897 och en gång i tiden boende åt en förmögen Stockholmsfamilj, framgår det i beskrivningen från mäklaren Eklund Stockholm New York. Den välbevarade grosshandlarvillan från 1897 har givetvis sjötomt.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Facebooks varumärke rasar i värde

Facebooks varumärke fortsätter att tappa i värde för andra året i rad, enligt Best Global Brands Report. Det skriver CityAm. I senaste rapporten uppges varumärket vara värt 39,9 miljarder dollar, vilket är en minskning med nästan tolv procent från året innan.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Juul slutar sälja e-cigg med fruktsmak

Juul, som tillverkar e-cigaretter, stoppar nu försäljningen av produkter med fruktsmak inför en kommande reglering från myndigheter. Bolaget fortsätter dock att sälja e-cigaretter med smak av mint, mentol och tobak, rapporterar CNBC. Trumpadministrationen förbereder nu ett förbud mot försäljning av smaksatta e-cigaretter för att handskas med den växande användningen bland tonåringar.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Vatikanens nya radband mäter din böneaktivitet

Dagens techbrief handlar om Mark Zuckerbergs tal om yttrandefrihet, en säkerhetsrisk i Googles nya telefon samt Vatikanens nya fitnessarmband. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Mark Zuckerberg uttalar sig om Kina och yttrandefrihet i långt tal I ett livesänt tal vid Georgetown University i Washington, D.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Litar du på SCB efter tabben med jobbsiffrorna?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. I går kom nyheten att Statistiska Centralbyrån, SCB, överskattat arbetslösheten i Sverige.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.