PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 17 October, 13:30

PrivataAffärer - 17 sep 19 kl. 10:20

SEB: Oljepriset kan stiga ännu mer efter attackernaVi har levt länge nu med ett överflöd och ständigt växande produktion av amerikansk skifferolja. Det gör det svårt att ändra på marknadens syn att det finns mer än gott om olja, skriver SEB. Men den nuvarande avkylningen av den ekonomiska tillväxten i världen har en klart dämpande effekt på oljemarknaden, inte minst på sentimentet. Men vi behöver inte gå tillbaka längre än till april när brentoljan kostade i närheten av 75 dollar fatet. Trots att attacken i lördags träffade mitt i centrum av den internationella oljeproduktionen lyckades prisrusningen inte ens ända upp till den nivån som rådde i april, av helt andra, och mera normala orsaker.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SEB, Opec, Men, Saudiarabien, Spekulanter, Iran, Trump Även, USA, Donald Trump, Saudi-Arabien, Trump, Trumps

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB, Oljeprisetkan , stiga, ännu, merefter , attackerna
Dagens PS - 17 okt 17 kl. 10:56

Goldman Sachs: Därför kan oljepriset stiga

En rad faktorer kan elda på det ”svarta guldet”, enligt  Goldman Sachs. Goldman Sachs ser att oljepriset kan stiga framöver på en rad geopolitiska risker, rapporterar Bloomberg News. De orosmoment som kan få den svarta råvaran att bli dyrare framöver är bland annat den irakiska militärens övertagande av oljefält tidigare kontrollerade av kurdiska provinsregeringen.

Dagens PS - 04 jan 18 kl. 10:42

Guldet på stabil nivå – kan stiga ännu mer

Guldet har placerat sig på en trygg nivå över 1.300 dollar-strecket. Det konstaterar UBS i en ny råvaruanalys.

Cornucopia - 19 jan 16 kl. 12:58

SEB: Hushållen ännu mer negativa till bostadsprisernas utveckling

Enligt SEB:s boprisindikator fortsätter hushållen bli allt mer negativa till bostadsprisernas utveckling framöver. Hushållen är alltså negativa till ekonomin och svenska framtidsutsikter enligt opinionsundersökningar, och även allt mer negativa till bostadsmarknaden, samtidigt som ekonomin är överhettad.
SEB boprisindikator för december 2015.

PrivataAffärer - 22 nov 18 kl. 13:00

JP Morgan: Oljepriset pressas ännu lägre

Det är minskad efterfrågan som påverkar priset negativt, säger Scott Darling, chef för avdelningen Asia-Pacific oil and gas på investmentbanken JP Morgan. Den minskade efterfrågan blir en konsekvens av Opec-ländernas beslut att avskaffa produktionsbegränsningarna och pumpa upp mer olja. Men även de amerikanska producenternas vilja och förmåga att öka produktionen får en stor bäring på oljepriset, både för brentoljan och WTI-oljan.

PrivataAffärer - 05 nov 18 kl. 14:45

SEB: Oljepriset bottnar i nästa vecka

Den analysen gör SEB:s analyschef råvaror Bjarne Schieldrop i en kommentar. Han pekar på att oljesanktionerna mot Iran obevekligen börjar visa resultat vid oljeinventeringarna under andra halvan av månaden. Lagerminskningarna får därefter priset att skjuta i höjden, och SEB tror inte att det kommer att gå att köpa brentolja under 80 dollar fatet senare i höst.

DI - 14 mar 16 kl. 11:48

"Då kan oljepriset stiga mycket"

Oljepriset har vänt tydligt uppåt från bottennivåerna kring 28 dollar fatet och handlas nu kring 40 dollar. Di:s börsexpert Ulf Petersson räknar med att dagens nivåer är botten - och de kan dra iväg rejält om oljekartellen Opec agerar..

Affärsvärlden - 18 apr 16 kl. 09:45

Citi: Därför kan oljepriset stiga

Oljepriset sjönk direkt efter att oljestaterna inte kunnat enas vid Doha-mötet i helgen. Men storbanken Citi spekulerar i en återhämtning, skriver CNBC..

Dagens PS - 28 aug 18 kl. 07:54

SEB tror på ännu starkare tillväxt

SEB har i sin senaste konjunkturprognos Nordic Outlook höjt prognosen för den svenska tillväxten under 2018 och 2019 till 2,9 och 2,4 procent, från tidigare 2,6 respektive 2,2 procent. Arbetslösheten väntas noteras på 6,2 procent i år och 5,9 procent nästa år, vilket kan jämföras med förra prognosen för i maj om 6,0 procent för bägge åren. ”I Sverige hålls tillväxten uppe av export och industriinvesteringar när bostadsbyggandet minskar och hushållen tvekar.

DI - 17 feb 14 kl. 10:11

Oriflame: SEB sänker ännu mer

SEB Equitites drar ned sin riktkurs för kosmetikabolaget Oriflame till 160 kronor, från tidigare 180 kronor..

DI - 22 jul 19 kl. 15:31

Monsteranalysen visar: Köp två aktier som ska stiga ännu mer

Med hjälp av 23 års börshistorik har analysfirman Investtech undersökt aktier med starkt och svagt momentum. Det oväntade och tydliga resultatet leder fram till två aktier som just nu har riktigt goda förutsättningar att stiga ytterligare. Däremot är det hög tid att sälja en tidigare kursraket, enligt analysfirman.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

SEB: Då stärks kronan igen

Marknadsaktörernas syn på den svenska kronan redovisas i det nya numret av SEK News, som är SEB:s marknadspublikation för valutafrågor, analyser och rekommendationer för krontillgångar. I enkäten ställdes frågor till finansiella institutioner och stora företag om deras förväntningar på bland annat Riksbanken och utsikterna för kronan. Hökaktiga enkätsvar Enkäten utförs varje halvår och den senaste visar att marknaden har ”en rekordstor positionering” för att kronan ska bli ännu svagare.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Healthcare Direkt: Så hittar du vinnarna i sektorn

Healthcare Direkt är programmet där vi pratar om veckans händelser inom life science.  Siri Ladow berättar också om sin uppdragsanalys av medicinteknikbolaget Zenicor och hur det faller in i analysmodellen med bolagets styrkor och svagheter. I nyhetsdelen av programmet tar vi upp Sedana Medical och Oasmia Pharmaceuticals emissioner med dess likheter och skillnader..

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Börslyft och kronförstärkning efter brexitbeskedet

Avtalet måste förvisso godkännas av det brittiska parlamentet som ska rösta på lördag. Men sannolikheten för att en ordnad brexit sker har ökat rejält vilket bland annat fått den svenska finansmarknaden att reagera.  Stockholmsbörsen handlades visserligen upp redan innan beskedet men fick ytterligare bränsle när avtalsbeskedet kom.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Parterna överens – nytt brexitavtal i hamn

”När det finns en vilja så finns det ett avtal, vi har ett! Det är en rättvis och balanserad uppgörelse för EU och för Storbritannien och det är ett bevis för vår strävan att hitta lösningar. Jag rekommenderar att Europeiska rådet omfamnar detta avtal”, twittrar Juncker.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Autoliv: Svag bilmarknad bakom Nordeas sänkning

”Utsikterna för bilförsäljning och bilproduktion har blivit mindre säkra och har påverkats negativt av striktare miljöregler i Europa, lägre subventioner i Kina, och välfyllda lager. Under de senaste tre månaderna har IHS minskat sina prognoser för bilproduktionen med ytterligare 2 procent för 2019-2021”, skriver Nordea också. Det är bakgrunden till att Nordea sänkt sin rekommendation från köp till behåll.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Anmäl dig till Stora Placeringskvällen i Göteborg 19 november

Evenemanget i korthet: Vad: Stora Placeringskvällen i Göteborg
Var: Radisson Blue Scandinavia, Södra Hamngatan 59, Göteborg
När: 19 november 2019 kl 18-2130 (cirka). Insläppet öppnar 1730. På scen finns bland annat representanter från Splitan Fonder, Didner & Gerge, DNB, Avanza, Catella, Simplicity, Danske Invest och Odin Fonder som berättar om spännande investeri

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

DNB: Dometic intressant trots marknadsproblem

Det skriver DNB i en analys där  banken sänker riktkursen till 102 kr (109), men upprepar sin köprekommendation. ”Trots att de utmanande marknadsförhållandena inom RV-marknaden fortsätter, så har den operationella prestationen under det första halvåret i vår mening varit solid med skyddade marginaler på höga nivåer”, skriver DNB. Banken menar att har goda möjligheter att för det första kapa kostnader för att stärka marginalerna, för det andra att accelerera förvärvstakten, och för det tredje minska sitt beroende av den amerikanska RV-marknaden, som fortsatt att uppvisa svaghet under 2019.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Här är torsdagens färska analyser

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Autoliv till behåll från köp. Det framgår av Bloomberg. Goldman Sachs & Co sänker sin rekommendation för Boliden till sälj från neutral.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Vinstlyft för Avanza

Rörelsens intäkter ökade med 17 procent i tredje kvartalet jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Bland intäktsposterna noteras att courtagenettot blev 126 miljoner kr (111), fondprovisioner uppgick till 86 miljoner kr (81) och räntenettot var 53 miljoner kr (31). Rörelsekostnaderna ökade med 10 procent mot föregående år, främst på grund av högre personalkostnader, skriver Avanza.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Ericsson klådde förväntningarna med råge

Ericssons justerade rörelseresultat blev 6,5 miljarder kronor för det tredje kvartalet 2019. Genomsnittet av 18 analytikers prognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, låg på ett justerat rörelseresultat på 5,02 miljarder kronor. Den justerade rörelsemarginalen uppgick till 11,4 procent, mot snittestimatet om 8,9 procent, och den justerade bruttomarginalen var 37,8 procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.