Skånskan > Opinion

Thursday, 17 October, 05:20

Skånskan - 16 sep 19 kl. 15:23

Tjuvar greps på bar gärninghjällaröd Vittnet kom körande i sin bil i Hjällaröd som ligger nära Norra Rörum. När han körde förbi en arbetsplats med grävmaskiner såg han en kvinna stå vid arbetsplatsen nära några kopparledningar. Vittnet beslöt att vända om sin bil för att ta reda på vad kvinnan hade för sig. När kvinnan såg detta började hon springa ut mot skogen samtidigt som bilen med hennes två kompanjoner rivstartade från platsen. Vittnet följde efter kvinnan och larmade samtidigt polisen som senare kunde gripa kvinnan i skogen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Vittnet, Hjällaröd, Norra Rörum

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tjuvar, greps, bar, gärning
Skånskan - 05 jul 16 kl. 14:31

Skulle länsa lastbil – greps bar gärning

BILLEBERGA De två tjuvarnas mål var att länsa lastbilen på värdesaker, men deras planer gick inte riktigt som man tänkt sig.Nu sitter två 34-åriga män misstänkta för skadegörelse på lastbil, grov misshandel, brott mot vapenlagen och narkotikabrott.
I måndags kväll stannade en utländsk förare för att sova över natten på Fabriksgatan i Billeberga, men vid midnatt vaknade han av oväsen utanför lastbilen och när han tittade ut stod två män på huk i färd med att bryta sig in på lastbilsflaket.

Expressen - 16 maj 15 kl. 14:13

Tidningsbud tog tjuvar på bar gärning

Tidningsbudet i Vänersborg kom i precis rätt ögonblick – och hjälpte till att ta inbrottstjuvarna på bar gärning. Kort efter händelsen kunde polisen gripa två kvinnor, 28 och 30 år gamla, som är misstänkta för brottet, skriver Ttela..

Helsingborgs Dagblad - 13 okt 15 kl. 16:55

Tjuvar grepspå bar gärning

Polisen grep två personer på bar gärning när de var på väg att begå inbrott och plocka till sig gods..

GöteborgsPosten - 29 mar 15 kl. 08:41

Fångade tjuv på bar gärning

Vid en byggarbetsplats på Vegagatan i Linnéstaden kom en anställd på tjuvar på bar gärning. Han fångade in den ene som lyckades fly innan polisen kom till platsen..

UNT - 13 nov 13 kl. 02:00

Tjuvar greps efter hundspårning

Två inbrottstjuvar greps efter att ha brutit sig in på äldreboendet Galaxen i Gottsunda under natten till onsdag..

Corren - 03 feb 14 kl. 06:07

Tjuvar greps efter hundspårning

Två män i åldrarna 41 och 45 greps efter att ha försökt stjäla diesel från fjärrvärmeverket i Borensberg..

Corren - 02 mar 14 kl. 05:18

Tjuvar greps efter hundspårning

Två inbrottstjuvar greps under natten till söndag efter att ha blivit spårade av en polishund..

Expressen - 22 apr 18 kl. 11:14

Boende avslöjade tjuvar – greps på bar gärning

Två misstänkta tjuvar sitter bakom lås och bom sedan de ertappats på bar gärning tidigt på söndagen.De greps sedan lägenhetsinnehavaren hört ljud från bostaden och larmat polisen..

Expressen - 20 mar 18 kl. 07:41

Tjuvar krossade ruta – togs på bar gärning

Polisen larmades till en butik på Karlskronagatan i Ronneby med anledning av ett pågående inbrott, natten mot tisdagen.På platsen anträffades två tjuvar.– Vi kunde åka dit väldigt fort och de greps på bar gärning, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral..

Skånskan - 24 sep 18 kl. 10:53

Tjuvar greps på bar gärning

SVEDALA Ett uppmärksamt vittne bidrog till att två män på bar gärning kunde gripas misstänkta för ett inbrott på Körvelgatan i Svedala mitt på dagen i söndags.– Det är bra med vaksamma grannar, det är oerhört värdefullt för att lösa den här typen av brott.
Det säger Jan-Ingvar Nilsson, Svedalas kommunpolis, efter att två män hemmahörande i Malmö kunde gripas på bar gärning misstänkta för ett inbrott i en villa på Körvelgatan i Svedala.

Expressen - 02 apr 19 kl. 06:37

Tjuvar stal möbler – greps på bar gärning

Två tjuvar gjorde på tisdagsmorgonen inbrott i en möbelbutik i Majorna i Göteborg.Men ett vittne såg händelseförloppet och larmade polis.Tjuvarna kunde därför gripas på bar gärning..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Offret: ”Hon var som en ångvält”

ESLÖV En medelålders kvinna åtalas för att ha misshandlat sin pojkvän genom att hugga honom i munnen och på kroppen med både en sax och en kniv.
Åklagaren anser att brottet är grovt och att kvinnan visat särskild hänsynslöshet och råhet under angreppet.Kvinnan var, enligt åtalet som lämnats in vid Lunds tingsrätt, berusad vid dramat, som utspelades i en lägenhet i Eslöv för en tid sedan.

Skånskan - 15 minuter sedan

”Varje pedagog måste avgöra vad som är lämpligt”

Skurup Förvaltningsledningen ska besöka Prästamosseskolan och prata med personal.
Varje situation är unik och ska bedömas därefter och det finns situationer när personal måste leda ut elever ur klassrum eller höja rösten, anser Anders Grundberg.Personal på Prästamosseskolan blev förvirrade efter kritik från oppositionspartierna om skolans ledarskap, och rektor Mattias Liedholms reaktion på den.

Skånskan - 15 minuter sedan

Unga får vänta länge på hjälp och fler behöver bidrag

Sjöbo Det tar lång tid att få hjälp av elevhälsan, omsättningen bland socialsekreterare är hög och leder till att handläggningstiderna inte håller sig inom lagkraven, lokalkostnaderna är för höga inom skolan. Dessutom finns det tillitsbrister mellan politiker och tjänstemän.
Det visar en extern granskning av familjenämnden.

Skånskan - 9 timmar sedan

Kvintett öppnar för mer privat i nya mål

lund Kvintetten lade på onsdagen fram nya mål som ska styra den kommunala verksamheten. Den styrande minoriteten öppnar upp för mer privat entreprenad samt ett ökat samarbete med innovationsföretag och forskning för att nå miljömål och effektiviseringar av verksamheterna.
Ekonomin ska också regleras tydligare för att undvika ökade lån och underskott i budgeten.

Skånskan - 12 timmar sedan

Man åldras olika

Principiellt är det rimligt att höja den rekommenderade pensionsåldern. Det finns inget egenvärde i att man lockar folk att gå i pension för tidigt för att få en stabil ekonomi som äldre.
Frågan är om systemet borde vara byggt på flexibilitet snarare än att ensidigt fokusera på en generell höjning av riktåldern.

Skånskan - 12 timmar sedan

Brist på överskott

Den som lyssnade på delen av onsdagens partiledardebatt som handlade om elbrist lär ha blivit förvirrad. Enligt vissa partiledare råder det brist, enligt andra har vi ett praktfullt överskott som kan exporteras.
Kanske handlar det om geografi: i Skåne verkar man rätt överens om att underskott av el hämmar tillväxten för ett flertal företag som kan och vill expandera.

Skånskan - 12 timmar sedan

Tomt i Hörby kommun har fått ny ägare

Försäljningen av fastigheten Älmhult 2:24 i Hörby kommun är nu klar. Ny ägare är Kadir Catak, 61 år, från Malmö, och säljare är Bo Malmgren. Ägarskiftet blev klart i oktober 2019 och priset blev 180 000 kronor.

Skånskan - 12 timmar sedan

15-åring döms för brutalt rån i Klagshamn

Klagshamn Tillsammans med sex kamrater rånade den 15-årige pojken en 21-årig man vid en förskola i Klagshamn.
Under rånet misshandlade de sitt offer med sparkar i huvudet och stack honom med en kniv i benet så att han var nära att avlida.De sex kamraterna har tidigare dömts till mellan åtta och tio månaders sluten ungdomsvård för grovt rån.

Skånskan - 12 timmar sedan

Nytt beslut gör att maten för äldre räddas – ett tag

ystad Hemtjänsten ska fortsätta leverera varm mat till äldre i Ystad kommun – i alla fall som det ser ut just nu.
Det beslutet kommer Christian Persson (M) ta som tillträder som ny ordförande i socialnämnden.Den varma maten blev snabbt en het potatis lokalt och även en stor riksnyhet.

Skånskan - 13 timmar sedan

Stal verktyg i förråd

höör Tjuven lyckades bryta upp tre dörrar innan denne lyckades få tillgång till förrådet som ligger i ett lägenhetshus vid Möllebacken. Inbrottet skedde under natten mellan den 14 och 15 oktober. Två plåtdörrar och en trädörr bröts upp innan tjuven lyckades få tillgång till källarförrådet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.