YLE > Svenskfinland

Thursday, 17 October, 12:05

YLE - 16 sep 19 kl. 13:57

Nu byggs Kvarkenfärjan – stadsdirektören Häyry fick trycka på startknappenPå måndagen inleddes byggandet av den nya Kvarkenfärjan vid varvet i Raumo. Vasas stadsdirektör, Tomas Häyry, fick starta maskinerna under startceremonin..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kvarkenfärjan, Häyry, Raumo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu byggs, Kvarkenfärjan, stadsdirektören, Häyryfick , trycka, startknappen
YLE - 08 jan 16 kl. 11:05

Nya Kvarkenfärjan kostar Vasa 7,3 miljoner

Den nya Kvarkenfärjan som planeras genom ett EU-projekt kommer att kosta Vasa stad 7,3 miljoner euro. På måndag tar stadsstyrelsen ställning till en första betalning. Vasa stad ska bidra med stora summor pengar till en ny Kvarkenfärja.

YLE - 21 feb 17 kl. 08:04

Full fart framåt men med måtta i Vasa

Gigafactory och Kvarkenfärja, energikluster och universitet, men också ansträngd ekonomi och njugg inställning från statligt håll. Så kan man sammanfatta Vasa inför kommunalvalet. Yles kommunradar ger fulla poäng vad gäller kommunens livskraft medan ekonomin får nöja sig med tre stjärnor av fem.

YLE - 23 jan 17 kl. 04:41

Var, hur och när kan en Tesla Gigafactory byggas i Vasa? Vi reder ut i tre punkter

Undrar du var och när Teslas gigafactory skulle byggas och hur stort område som krävs ifall den skulle byggas i Österbotten? Det mesta beror ännu på vilka krav som Tesla ställer på den europeiska versionen av sin enorma batterifabrik, men Vasa stad satsar fullt ut. Tesla håller som bäst på att färdigställa sin första så kallade Gigafactory i USA.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 timmar sedan

Förskräcklig insats av Vasa Sport: tre matchstraff, 85 utvisningsminuter och brakförlust mot Jukurit

Det går inte bra för Vasa Sport just nu. Laget ligger långt bak i ishockeyligatabellen och på onsdagen åkte örnarna på en ful förlust mot Jukurit..

YLE - 17 timmar sedan

En person skadades i industribrand i Karleby

En person skadades i en brand på Indola-industriområde i Karleby på onsdagen. Branden kunde snabbt begränsas..

YLE - 22 timmar sedan

Wasa Express lämnade Vasa nästan fem timmar försenad

Wasa Express avgång från Vasa till Umeå försenades på onsdagen på grund av ett hydraulläckage på akterrampen. Fartyget lämnade hamnen klockan 19..

YLE - 22 timmar sedan

Wasa Express försenas ytterligare på grund av tekniskt fel

Wasa Express avgång från Vasa till Umeå försenas ytterligare. Nu hoppas man kunna lämna hamnen klockan 19. Orsaken är ett hydraulläckage på akterrampen..

YLE - 22 timmar sedan

Wasa Express försenad på grund av tekniskt fel

Wasa Express avgång från Vasa till Umeå försenas med omkring tre timmar. Orsaken är ett hydraulläckage på akterrampen..

YLE - 22 timmar sedan

Kvinnan i Laihelafallet ska sinnesundersökas

Kvinnan som står åtalad för dråp i det så kallade Laihelafallet ska sinnesundersökas. Det beslöt Österbottens tingsrätt på onsdag..

YLE - 23 timmar sedan

Nytt beslut i frågan om Tritonia - Åbo Akademi flyttar sina bibliotekstjänster till Academill

Åbo Akademis rektor Moira von Wright har beslutat att inleda planeringen för att flytta bibliotekstjänsterna vid vetenskapsbiblioteket Tritonia till campus Academill. Tanken är att biblioteksservicen blir en del av Åbo Akademis eget bibliotek..

YLE - Igår: 08:51

Två flickor omkom i bilolycka i Kurikka - föraren ska ha fått körkort med undantagstillstånd

Två 17-åriga flickor har omkommit och en skadat sig allvarligt i en bilolycka i Kurikka. Bilen var på väg mot Jalasjärvi från Kurikka då föraren miste herraväldet över bilen och körde av vägen in i en lyktstolpe..

YLE - Igår: 08:51

Två flickor omkom i bilolycka i Kurikka

Två 17-åriga flickor har omkommit i en bilolycka i Kurikka. Bilen var påväg mot Jalasjärvi från Kurikka då föraren miste herraväldet över bilen och körde av vägen in i en lyktstolpe..

YLE - Igår: 04:42

Polisen ser både ofog och misshandlar i realtid – övervakningskamerorna är till nytta varje vecka

Polisen i Österbotten kan i dag i realtid se vad som pågår i centrum av Vasa, Karleby och Jakobstad. Men fler orter skulle gärna få skaffa övervakningskameror, enligt polisen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.