Barometern > Nyheter

Sunday, 20 October, 05:47

Barometern - 16 sep 19 kl. 11:30

Mörbylånga efterlyser ambassadörerMörbylånga kommun är på jakt efter officiella ambassadörer med anknytning till kommunen. .
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mörbylånga, efterlyser, ambassadörer
Barometern - 02 sep 19 kl. 13:44

Öland: E-kurser ska göra fler till ambassadörer för världsarvet

I höst släpps korta e-kurser till kommunanställda, turistföretag och andra intresserade. Syftet är att alla i Mörbylånga kommun ska kunna bli goda ambassadörer för världsarvet södra Ölands odlingslandskap. .

Barometern - 11 okt 13 kl. 13:01

Mörbylånga Taxi fick inte färdtjänsten

Mörbylånga Taxi förlorade upphandlingen om färdtjänst och sjukresor i kommunen. Chaufförernas bra löner gör att man har svårt att konkurrera. Det kilometerpris som Mörbylånga Taxi lämnade till KLT i upphandlingen var dubbelt så högt som det vinnande anbudets.

Barometern - 11 jul 14 kl. 06:54

Mörbylånga Taxi går i konkurs

För tre år sedan vann Mörbylånga Taxi kommunens tillgänglighetspris. På torsdagen försattes bolaget i konkurs till följd av det förlorade färdtjänstavtalet. Ägaren Anders Larsson och de tolv anställda gör sina sista körningar i helgen.

Barometern - 02 apr 14 kl. 07:26

Nya IT-chefen får röja upp efter datoraffärer

– Jag är van vid att redovisning och ekonomi sker på ett annat sätt. Nu tar Niklas Hällblad över IT-enheten i Mörbylånga kommun. Datorer har bytts ut och skickats i väg utan dokumentation och utan avtal när det gäller radering av känslig information.

Barometern - 24 okt 13 kl. 08:19

Tillfälliga karriärer för lärare

Förstelärarprogrammet, som ska skapa möjligheter för yrkesskickliga at göra ­karriär i skolan, har visser­ligen bara varit i gång i två månader.
Men det kunde knappast ha fått en start som mindre mot­svarade förväntningarna. Av de 3?

Barometern - 24 okt 13 kl. 08:19

Tillfälliga karriärer för lärare

Förstelärarprogrammet, som ska skapa möjligheter för yrkesskickliga at göra karriär i skolan, har visserligen bara varit i gång i två månader. Men det kunde knappast ha fått en start som mindre motsvarade förväntningarna. Av de 3 000 förstelärartjänster som har inrättats i kommuner och på fri­stående skolor, är endast 7 procent tillsvidaretjänster.

Barometern - 18 jun 14 kl. 12:08

Kulturfestivalen Ljus på kultur växer

Kalmars nya, veckolånga kulturfestival Ljus på kultur växer med två kommuner. Båda Ölandskommunerna knyts nu till festivalen, och det kan bli fler i framtiden. I strålande solsken på kajen i Färjestaden samlades idag, onsdag, kommunalråden Lisbeth Lennartsson, Borgholm, Johan Persson, Kalmar, och Henrik Yngvesson, Mörbylånga, för att presentera utvidgningen av kulturfestivalen Ljus på kultur.

Barometern - 12 sep 14 kl. 07:48

Undvik ett rödgrönt experiment på Öland

"Fördubblingen av krogmomsen skulle slå hårt för många på vår ö: bara i Mörbylånga kommun finns över 40 verksamheter som serverar mat, som tillsammans omsätter 65 miljoner kronor årligen." Vi närmar oss bokslut. De åtta år som Alliansen fått svenska folkets förtroende att styra landet har präglats av gemensamt ansvarstagande i en ekonomiskt extremt utsatt tid; där vi hållit våra löften men samtidigt inte lovat mer än vad vi kunnat hålla såväl nationellt som här på södra Öland.

Barometern - 27 sep 13 kl. 07:24

Vi vill åka med Anders

Det gör ont ända in i själen, när vi som åker färdtjänst med Mörbylånga Taxi kanske inte längre får anlita dem och deras trevliga och trygga chaufförer i fortsättningen.
Nog måste det gå att ordna på något vis, så vi får behålla Mörbylånga Taxi till våra så viktiga resor.
Snälla Mörbylånga kommun ta omgående tag i detta och se till att vi även i fortsättningen får anlita Mörbylånga Taxi med Anders i spetsen, till våra färdjänstresor.

Barometern - 28 sep 13 kl. 12:47

Ett kulturens hus borde inte ha stoppats

Jag hade förmånen att vara inbjuden till den förening som jobbade några månader för att få till ett kulturens hus i Kyrkskolan i Mörbylånga. Det gick inte att ta miste på äkta övertygelse hos denna grupp duktiga kulturarbetare och konst­utövare. Vi som på olika sätt var representanter för Mörbylånga kommun hade inte svårt att på stående fot utlova kommunens stöd, även om jag för egen del ansåg att vi skulle invänta en objektiv ekonomisk bedömning av kostnaden först.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

USA-soldater från Syrien till Irak

Barometern - 30 minuter sedan

Colorado körde över Tampa Bay

Tyson Jost satte ett hattrick och Gabriel Landeskog fick in säsongens tredje mål när Colorados segertåg i NHL fortsatte med 6–2 mot Tampa Bay..

Barometern - 45 minuter sedan

Fler jobbar i kommunens tjänst

Antalet tillsvidareanställda hos Mönsterås kommun har ökat varje år de senaste fem åren. Nu är det 1 241 tillsvidareanställda..

Barometern - 1 timme sedan

Gripna för mordförsök vid krog i Falun

Barometern - 2 timmar sedan

"Barnslig" Johnson får kritik

Barometern - 3 timmar sedan

Katalansk ledare får Madrid-nobb

Barometern - 3 timmar sedan

Ett djur? En växt? Nej, "Le Blob"

Barometern - 4 timmar sedan

Inga prishöjningar i Chiles t-bana

Barometern - 4 timmar sedan

Larm om brand i villa

Klockan 00.48 får SOS larm om att det ska brinna i en villa i Ankarsrum. Räddningstjänsten är på plats och kan konstatera att det är synliga lågor från närliggande terräng..

Barometern - 4 timmar sedan

Kastades ur bilen vid volt i trädgårdOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.