Expressen > Nyheter

Monday, 21 October, 19:34

Expressen - 16 sep 19 kl. 11:47

Mer pengar mot biståndskorruption i budgeten: ”Kontroll på pengarna”Biståndsmyndigheten Sida får 175 miljoner i ökade anslag i den kommande höstbudgeten. Pengarna ska bland annat gå till myndighetens antikorruptionsarbete..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sida

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mer, pengarmot , biståndskorruptioni , budgeten, Kontroll, pengarna
BT - 09 apr 14 kl. 10:25

Mer pengar till migration och skola

Dyrare snus, dyrare vin och slut på de breda skattesänkningarna. Mer pengar går i stället till skolan och migrationen, enligt regeringens vårbudget. På en pressträff i dag lyfter Borg fram att det övergripande temat i budgeten är en lite stabilare återhämtning.

Dagen - 20 sep 17 kl. 18:30

Nya budgeten: Mer pengar till bistånd

Biståndet höjs, och pengar flyttas över från flyktingmottagande i Sverige till hjälparbete utanför landet. Nästa år går åtta miljarder kronor mer till bistånd utomlands, enligt regeringens budget..

Dagen - 20 sep 17 kl. 18:30

Nya budgeten: Mer pengar till bistånd

Biståndet höjs, och pengar flyttas över från flyktingmottagande i Sverige till hjälparbete utanför landet. Nästa år går åtta miljarder kronor mer till bistånd utomlands, enligt regeringens budget..

Opinionen.se - 09 apr 14 kl. 10:24

Mer pengar till migration och skola


Dyrare snus, dyrare vin och slut på de breda skattesänkningarna. Mer pengar går i stället till skolan och migrationen, enligt regeringens vårbudget. På en pressträff i dag lyfter Borg fram att det övergripande temat i budgeten är en lite stabilare återhämtning.

TA - 09 apr 14 kl. 11:06

Mer pengar till migration och skola

Dyrare snus, dyrare vin och slut på de breda skattesänkningarna. Mer pengar går i stället till skolan och migrationen, enligt regeringens vårbudget.
Finansminister Anders Borg lyfter i dag fram att det övergripande temat i budgeten är en lite stabilare återhämtning.

YA - 08 nov 13 kl. 09:43

Mer pengar till unga och gamla

Nästa år satsar den styrande majoriteten på allt från mer personal inom äldreomsorgen till förbättrat fastighetsunderhåll. Teknokratiskt och visionslöst, kontrar oppositionen.
I år gick det fort innan den kommunala budgeten havererade.

YA - 21 okt 14 kl. 06:30

Mer pengar till skola och äldre

Foto: TT
Mer pengar till skola och förskola, gratis hjälpmedel till äldre och sjuka och mer personal i äldreomsorgen. Det är något av innehållet i den budget som S och C enats om.
I morgon tar kommunstyrelsen ställning till budgeten för 2015.

Opinionen.se - 09 apr 14 kl. 11:35

KI: Mer pengar till offentlig sektor


Prognoserna i regeringens vårbudget ligger i linje med andra bedömares. Men Konjunkturinstitutet räknar med att man behöver skjuta till mer pengar till den offentliga sektorn för att upprätthålla välfärden kommande år. – Regeringen är lite mer optimistisk om den makroekonomiska utvecklingen än vad vi är, men det är inte några stora skillnader, säger KI:s generaldirektör Mats Dillén.

Trelleborgs Allehanda - 02 aug 14 kl. 07:30

Taxi Trelleborg kräver mer pengar

Arkivfoto: Tomas Nyberg
TA har tidigare skrivit om avtalskrånglet kring färdtjänsten och upprördheten bland kunderna över att inte längre kunna boka under helgen. Nu kräver Taxi Trelleborg mer pengar för att kunna fortsätta köra.
Taxi Trelleborg menar att de har fått betala för att färdtjänsten ska fungera genom att investera i mer personal och fler fordon.

Skånskan - 21 maj 19 kl. 19:14

S lovar ny simhall och mer pengar till skolan

Lund Under Anders Almgrens 13 år som S-kommunalråd har kontrasterna mellan socialdemokratisk och borgerlig politik aldrig varit större, menar han.
Medan den styrande Lundakvintetten planerar besparingar vill Socialdemokraterna storsatsa på skolan och folkhälsan, bygga ett inomhusbad i Dalby och temalekplatser i alla stadsdelar och byar i kommunen.– Det är en rätt typiskt S-budget.

YA - 10 sep 13 kl. 06:30

Mer pengar till specialvård

ystad Region Skåne fortsätter att tilldela mer pengar till sjukvården nästa år. Nu satsas 200 miljoner kronor till den högspecialiserade sjukvården på Skånes universitetssjukhus. Några direkta pengar till lasarettet i Ystad presenteras inte.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - just nu

Ungdomsgäng kan ligga bakom luftgevärsskotten

Polisen misstänker att ett ungdomsgäng ligger bakom luftgevärsattackerna i nordvästra Skåne.Sedan förra månaden har polisen upprättat 140 anmälningar, och såväl bilar som bostäder och busshållplatser har råkat ut för skotten.– Det är mängder av människor som drabbats, säger Karim Ottosson, polisområdeschef i Ängelholm..

Expressen - just nu

Greps för grovt våldsbrott efter bråk i Skäggetorp

En person har gripits som misstänkt för ett grovt våldsbrott i Skäggetorps centrum och en person har fått föras till sjukhus med ambulans. .

Expressen - 3 minuter sedan

Beväpnad rånare försökte ta sig in i lägenhet

En rånare med ett pistolliknande föremål försökte ta sig in i en lägenhet i Malmö på måndagen.Lägenhetsinnehavaren flydde till en granne och slog larm till polis. – Vi har sökt efter gärningsmannen, säger Patric Fors vid polisens ledningscentral.

Expressen - 30 minuter sedan

Bengt Feldreich död – blev 94 år gammal

Tv-profilen Bengt Feldreich är död, uppger familjen för TT. Han blev 94 år gammal..

Expressen - 45 minuter sedan

Kassörskan och Ica-handlaren om skatten på plastkassar

Lennart Holmgren är handlare för Ica Maxi Hälla i Västerås. Han ser skatten på plastbärkassar som en utmaning. – Jag tror att när statsmakten hittar på saker som påverkar oss så tror jag att man börjar tänka utanför boxen och hitta bra lösningar för miljön, säger Lennart Holmgren.

Expressen - 1 timme sedan

Allt fler barn med hjärtfel upptäcks redan i magen

Vården blir allt bättre på att så tidigt som möjligt hitta hjärtfel hos barnfoster.Extra bra är vården i Kronoberg och Halland. – Vi följer de högsta kraven, säger Eva Lindén, sektionsledare vid ultraljudsmottagningen i Växjö..

Expressen - 1 timme sedan

Man till attack mot p-vakt – smet från platsen

En man knuffade på måndagskvällen en p-vakt och backade in i en bil efter att han parkerat fel, skriver BT.Föraren smet sedan från platsen. .

Expressen - 1 timme sedan

Sundbybergs kommun vill se fler regnbågsflaggor

Sölvesborg nya flaggpolicy – som innebär förbud mot att hissa regnbågsflaggan – utlöste en kritikstorm.  Miljöpartiet och Moderaterna i Sundbyberg vill i stället se fler pride-flaggor.– Regnbågsflaggan är en symbol för kärlek och mångfald.

Expressen - 1 timme sedan

Hittade stöldgods för en kvarts miljon

Kustbevakningen upptäckte stöldgods på upp emot 300 000 kronor i Karlskrona på söndagen.Enligt polisen rörde det sig om runt 100 olika föremål som låg gömda i en bil..

Expressen - 1 timme sedan

Regeringen öppnar för att lägga ner Bromma

Regeringen öppnar för att i förtid avveckla Bromma flygplats – det nuvarande avtalet löper ut 2038. Det säger infrastrukturministern Tomas Eneroth till Di. – Jag tycker att Bromma ska läggas ned och jag utesluter heller inte att det kan ske tidigare än 2038, säger han..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.