PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 17 October, 12:07

PrivataAffärer - 16 sep 19 kl. 08:43

Här är måndagens färska analyserGoldman Sachs höjer riktkursen för Lundin Petroleum till 371 kr, från tidigare omkring 335 kr. Rekommendationen köp upprepas. Lundin Petroleum-aktien stängde på 300,10 kr i fredags. Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Gränges till 115 kr från 120 kr. Rekommendationen köp upprepas.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Sachs, Lundin Petroleum, Petroleum, Cheuvreux, Gränges, USA, Markets, Stora Enso, Ensos

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är måndagens, färska, analyser
PrivataAffärer - 27 feb 17 kl. 09:54

Här är måndagens färska analyser

Måndagen är första sportlovsdagen i Stockholmsområdet, varför aktiviteterna på många håll är begränsade. Här är de färska analyser som influtit under morgonen....

PrivataAffärer - 09 apr 18 kl. 08:29

Här är måndagens färska analyser

Ett antal färska analyser har influtit direkt efter de två påskveckorna, bland annat har Remium inlett bevakning av ett bolag på First North....

PrivataAffärer - 18 sep 17 kl. 12:29

Här är måndagens färska analyser

På måndagsmorgonen inkom ett antal nya analyser och köp- och säljrekommendationer. Här är ett antal av dem....

PrivataAffärer - 29 jan 18 kl. 10:00

Här är måndagens färska analyser

Bland veckans första nya analyser finns bland annat en färsk köprekommendation för Telia....

PrivataAffärer - 05 feb 18 kl. 10:00

Här är måndagens färska analyser

SKF får två sänkta rekommendationer från analyshusen på måndagsförmiddagen. Här är dagens tio färska rekommendationsändringar....

PrivataAffärer - 23 apr 18 kl. 08:57

Här är måndagens färska analyser

Ericsson har fått flera riktkursändringar efter fredagens rapport. Men det finns också andra analyser i dagens flöde, bland annat en färsk köprekommendation....

PrivataAffärer - 14 maj 18 kl. 10:00

Här är måndagens färska analyser

Två höjningar och två sänkningar och en inledd bevakning finns bland dagens analyser från analysföretagen....

PrivataAffärer - 28 maj 18 kl. 11:15

Här är måndagens färska analyser

En höjd och en sänkt rekommendation finns bland morgonens analyser....

PrivataAffärer - 16 jul 18 kl. 10:00

Här är måndagens färska analyser

ABG Sundal Collier och Nordea sänker båda riktkursen för Net Ent men upprepar samtidigt sina köp-rekommendationer. Även Danske Markets upprepar sitt köp-råd och sänker riktkursen en aning. Det framgår av analyser samt erfar Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 24 apr 17 kl. 13:20

Här är måndagens färska analyser

Rapportperioden innebär också att analytikerna har fullt upp att justera riktkursen och rekommendationer. Här är ett urval av måndagens analysuppdateringar....

PrivataAffärer - 16 okt 17 kl. 09:15

Här är måndagens färska analyser

Inför rapportsäsongen har många företag fått nya riktkurser och rekommendationsförändringar. Här är måndagens skörd....

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Parterna överens – nytt brexitavtal i hamn

”När det finns en vilja så finns det ett avtal, vi har ett! Det är en rättvis och balanserad uppgörelse för EU och för Storbritannien och det är ett bevis för vår strävan att hitta lösningar. Jag rekommenderar att Europeiska rådet omfamnar detta avtal”, twittrar Juncker.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Autoliv: Svag bilmarknad bakom Nordeas sänkning

”Utsikterna för bilförsäljning och bilproduktion har blivit mindre säkra och har påverkats negativt av striktare miljöregler i Europa, lägre subventioner i Kina, och välfyllda lager. Under de senaste tre månaderna har IHS minskat sina prognoser för bilproduktionen med ytterligare 2 procent för 2019-2021”, skriver Nordea också. Det är bakgrunden till att Nordea sänkt sin rekommendation från köp till behåll.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Anmäl dig till Stora Placeringskvällen i Göteborg 19 november

Evenemanget i korthet: Vad: Stora Placeringskvällen i Göteborg
Var: Radisson Blue Scandinavia, Södra Hamngatan 59, Göteborg
När: 19 november 2019 kl 18-2130 (cirka). Insläppet öppnar 1730. På scen finns bland annat representanter från Splitan Fonder, Didner & Gerge, DNB, Avanza, Catella, Simplicity, Danske Invest och Odin Fonder som berättar om spännande investeri

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

DNB: Dometic intressant trots marknadsproblem

Det skriver DNB i en analys där  banken sänker riktkursen till 102 kr (109), men upprepar sin köprekommendation. ”Trots att de utmanande marknadsförhållandena inom RV-marknaden fortsätter, så har den operationella prestationen under det första halvåret i vår mening varit solid med skyddade marginaler på höga nivåer”, skriver DNB. Banken menar att har goda möjligheter att för det första kapa kostnader för att stärka marginalerna, för det andra att accelerera förvärvstakten, och för det tredje minska sitt beroende av den amerikanska RV-marknaden, som fortsatt att uppvisa svaghet under 2019.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Här är torsdagens färska analyser

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Autoliv till behåll från köp. Det framgår av Bloomberg. Goldman Sachs & Co sänker sin rekommendation för Boliden till sälj från neutral.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Vinstlyft för Avanza

Rörelsens intäkter ökade med 17 procent i tredje kvartalet jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Bland intäktsposterna noteras att courtagenettot blev 126 miljoner kr (111), fondprovisioner uppgick till 86 miljoner kr (81) och räntenettot var 53 miljoner kr (31). Rörelsekostnaderna ökade med 10 procent mot föregående år, främst på grund av högre personalkostnader, skriver Avanza.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Ericsson klådde förväntningarna med råge

Ericssons justerade rörelseresultat blev 6,5 miljarder kronor för det tredje kvartalet 2019. Genomsnittet av 18 analytikers prognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, låg på ett justerat rörelseresultat på 5,02 miljarder kronor. Den justerade rörelsemarginalen uppgick till 11,4 procent, mot snittestimatet om 8,9 procent, och den justerade bruttomarginalen var 37,8 procent.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Telias resultat bättre än väntat

Telias ebitda-resultat före engångsposter blev 8.268 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019, framgår det av delårsrapporten. Ebitda-marginalen uppgick till 39,0 procent.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Tele2:s rapport bättre än analytikernas förväntningar

STOCKHOLM (Direkt) Teleoperatören Tele2:s justerade rörelseresultat före avskrivningar (ebitda) uppgick till 2.783 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019. Genomsnittet av fyra analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt, visar på ett justerat ebitda-resultat på 2.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Netflix slog förväntningarna

Netflix redovisar ett resultat per aktie på 1:47 dollar för det tredje kvartalet 2019. Analytikernas förväntningar var ett resultat på 1:05 dollar per aktie, enligt Bloomberg News snittprognos. Intäkterna var 5,3 miljarder dollar, vilket var marginellt högre än Bloombergs snittprognos.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.