Skånskan > Opinion

Thursday, 17 October, 05:00

Skånskan - 14 sep 19 kl. 17:23

Många hoppades på fel­fri banaEs­löv 4H-gårdens verk­sam­het har hängt lös se­dan sam­ar­be­tet med dag­lig verk­sam­het sprack. Men un­der helgen levde gården upp med sin första ka­nin­hopp­ning nå­gon­sin. Och en lös­ning för gården skymtar.Över 350 tävlande ka­niner be­fann sig på plats på 4H-gården i Es­löv i helgen, när Skånes ka­nin­hop­pa­re ar­ran­gerade en of­fi­ci­ell hopp­täv­ling.
– Jag har med mig flera ka­niner som ska tävla.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Es, Skånes, Jo, Huisman, Aspe, Milleniums Cham, Havens, Sirion, Melander, Göteborg, Mal, Maria Melander, Hei, Persson, Olsson, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många hoppades, fel, fri, bana
Skånskan - 12 jul 19 kl. 12:09

”Inget fel på banan”

Ridsport Efter Falsterbo Hunting i onsdags, som innebar flera fall och en ryttare som fick föras till sjukhus med svåra skador, har det framförts kritik mot banan. Men nu säger den olycksdrabbade ryttaren, Nathalie Mortensen:
– Det var inget fel på banan, det var en rolig bana och den hade ingenting att göra med min olycka, den var mitt eget fel.Nathalie Mortensen påpekar det flera gånger under intervjun: Att det var en bra tävling och en helt okej bana.

Nyan - 30 sep 15 kl. 11:00

Nu är han fri – fullkomligt fri

När Tua Åströms son Lucas tog sitt liv för nio månader sedan var det viktigt att människor omkring visste vad som hade hänt. Ett självmord sänder en enorm chockvåg genom familjen, släkten och bekantskapskretsen – och det går inte att gömma undan.

I dag är Tua en annan människa med en ny tideräkning.

Skånskan - 04 jul 18 kl. 14:14

Häktet släppte fel person på fri fot

Häktet i Malmö fel person på fri fot – två år senare läggs förundersökningen ner. Inget åtal kommer att väckas mot det vakthavande befäl som stod ansvarig när två intagnas rumsnummer förväxlades i februari 2016 på häktet i Malmö, vilket resulterade i att fel person sattes på fri fot. En halvtimme senare insåg vakthavande befäl misstaget  och larmade polisen om den person som felaktigt satts på fri fot.

Dagen - 08 feb 12 kl. 03:00

Vi tror på en fri kyrka

Vi tror självklart inte att frikyrkligheten har gjort sitt. Vi tror också att frågan är fel ställd. Det skriver de tre tilltänkta ledarna för nya GF-kyrkan i ett svar på Sigfrid Demingers debattartikel i fredags.

SVT - 15 jan 12 kl. 13:25

Ledande Neuner sköt på fel bana

När Magdalena Neuner kom in i ledning på tredje skjutstationen började hon att skjuta på fel bana, nummer två..

Cornucopia - 16 okt 15 kl. 09:12

Polisläcka: Asylhanteringen har kollapsat - de facto fri invandring till Sverige

"Slutsatsen bör bli att migrationshanteringen havererar nästa vecka.
Resultatet blir en av tre möjliga utfall.
[...

Skånskan - 06 mar 16 kl. 14:00

Merkel – Eu­ro­pas fri­hets­gu­din­na

Opinion Fri­het präglar An­ge­la Merkels gär­ningar se­dan upp­växten. Det är där­för inte märk­ligt att för­bunds­kans­lern vill fort­sätta på sam­ma bana för flyk­ting­po­li­tiken. Även om Eu­ro­pa gungar mer än be­tänk­ligt och po­li­tiska le­da­re om­kring hen­ne bannar hen­nes ställ­nings­ta­gan­de, står hon kvar starkare än nå­gon­sin.

Skånskan - 03 maj 18 kl. 04:00

Press­fri­hetens dag värd att fira

Den 3 maj firas Press­fri­hetens dag i hela världen. Nåja, i de delar av världen där press­fri­het råder. Ty­värr går ut­veck­lingen åt fel håll i många länder.

HBL - 27 sep 13 kl. 05:15

Kuusinen vädjade till Stalin för att få sonen fri

Josef Stalin släppte Otto Wille Kuusinens son Esa på fri fot när fadern gick med på att leda Terijokiregeringen 1939, enligt en färsk bok av författaren Antero Uitto.Otto Wille Kuusinens landsförräderi räddade livet på hans son Esa Kuusinen, skriver Iltasanomat utifrån Antero Uittos nya bok om O. W.

YLE - 13 jun 14 kl. 04:00

Feldt-Ranta: Det är fel i vårt budskap

Sossedrottningen i Västnyland, riksdagsledamoten Maarit Feldt-Ranta ser fram emot att snart återvända till riksdagen och lokalpolitiken.
Feldt-Ranta fick i höstas återfall av cancer men är nu på bättringsvägen. Hon vill fortfarande rädda välfärdssamhället och samtidigt lyfta socialdemokraterna på benen igen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 9 timmar sedan

Kvintett öppnar för mer privat i nya mål

lund Kvintetten lade på onsdagen fram nya mål som ska styra den kommunala verksamheten. Den styrande minoriteten öppnar upp för mer privat entreprenad samt ett ökat samarbete med innovationsföretag och forskning för att nå miljömål och effektiviseringar av verksamheterna.
Ekonomin ska också regleras tydligare för att undvika ökade lån och underskott i budgeten.

Skånskan - 12 timmar sedan

Man åldras olika

Principiellt är det rimligt att höja den rekommenderade pensionsåldern. Det finns inget egenvärde i att man lockar folk att gå i pension för tidigt för att få en stabil ekonomi som äldre.
Frågan är om systemet borde vara byggt på flexibilitet snarare än att ensidigt fokusera på en generell höjning av riktåldern.

Skånskan - 12 timmar sedan

Brist på överskott

Den som lyssnade på delen av onsdagens partiledardebatt som handlade om elbrist lär ha blivit förvirrad. Enligt vissa partiledare råder det brist, enligt andra har vi ett praktfullt överskott som kan exporteras.
Kanske handlar det om geografi: i Skåne verkar man rätt överens om att underskott av el hämmar tillväxten för ett flertal företag som kan och vill expandera.

Skånskan - 12 timmar sedan

Tomt i Hörby kommun har fått ny ägare

Försäljningen av fastigheten Älmhult 2:24 i Hörby kommun är nu klar. Ny ägare är Kadir Catak, 61 år, från Malmö, och säljare är Bo Malmgren. Ägarskiftet blev klart i oktober 2019 och priset blev 180 000 kronor.

Skånskan - 12 timmar sedan

15-åring döms för brutalt rån i Klagshamn

Klagshamn Tillsammans med sex kamrater rånade den 15-årige pojken en 21-årig man vid en förskola i Klagshamn.
Under rånet misshandlade de sitt offer med sparkar i huvudet och stack honom med en kniv i benet så att han var nära att avlida.De sex kamraterna har tidigare dömts till mellan åtta och tio månaders sluten ungdomsvård för grovt rån.

Skånskan - 12 timmar sedan

Nytt beslut gör att maten för äldre räddas – ett tag

ystad Hemtjänsten ska fortsätta leverera varm mat till äldre i Ystad kommun – i alla fall som det ser ut just nu.
Det beslutet kommer Christian Persson (M) ta som tillträder som ny ordförande i socialnämnden.Den varma maten blev snabbt en het potatis lokalt och även en stor riksnyhet.

Skånskan - 13 timmar sedan

Stal verktyg i förråd

höör Tjuven lyckades bryta upp tre dörrar innan denne lyckades få tillgång till förrådet som ligger i ett lägenhetshus vid Möllebacken. Inbrottet skedde under natten mellan den 14 och 15 oktober. Två plåtdörrar och en trädörr bröts upp innan tjuven lyckades få tillgång till källarförrådet.

Skånskan - 13 timmar sedan

Äldre man försvunnen i Billebjärs naturreservat

82-årige Gösta försvann i Billebjärs naturreservat öster om Lund vid 14-tiden på onsdagen-Mannen var vid tillfället ute på promenad och kom bort från hustrun som var med. Vid kvart i fyra-tiden på eftermiddagen gick polisen ut på sin hemsida med försvinnandet. Det är, skriver man, med hänsyn till mannens sjukdomsbild mycket angeläget att han hittas så snabbt som möjligt.

Skånskan - 13 timmar sedan

Bottenplacering i ny skolranking

STAFFANSTORP Staffanstorp ligger på plats 241 bland landets 290 kommuner i 2019 års Bästa skolkommun.Placeringen är ett bottennapp för kommunen som rasat från en fjärdeplats 2013 ner till plats 241 år 2019. Hög sjukfrånvaro och låg lärartäthet anges som två orsaker till den dåliga placeringen i Lärarförbundets undersökning Bästa skolkommun 2019.

Skånskan - 13 timmar sedan

53-åring sköt granne med Magnumrevolver

Malmö De båda männen och deras familjer har varit i luven på vara under lång tid. Den 3 maj i år kulminerade konflikten när en av dem sköt den andre med en skarpladdad revolver.
Nu ställs 53-åringen inför rätta misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.