Affärsvärlden > Ekonomi

Saturday, 19 October, 10:00

Affärsvärlden - 13 sep 19 kl. 15:13

Källor: Hongkongbörsens ägare överväger fientligt övertagande av LondonbörsenHongkongbörsens ägare HKEX tänker inte ge upp försöken att köpa upp Londonbörsens ägare LSE trots avböjande av diskussioner. HKEX överväger till och med ett fientligt övertagande av LSE, rapporterar Financial News med hänvisning till källor..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Londonbörsen, HKEX, Londonbörsens, LSE, Financial News

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Källor, Hongkongbörsens, ägare, överväger, fientligt, övertagandeav , Londonbörsen
DI - 29 jul 18 kl. 08:52

Vings ägare överväger att avknoppning

Brittiska Thomas Cook överväger att knoppa av och sälja en del av sitt flygbolag till en extern investerare. På så vis hoppas resebjässen, som i Sverige kanske är mer kända som Ving, att minska ned sin skuldsättning. Det rapporterar Sunday Times och hänvisar till källor.

Dagens PS - 14 mar 18 kl. 07:19

USA överväger ett tufft handelspaket mot Kina

Trumpadministrationen överväger att införa ett nytt handelspaket mot Kina som slår till genom tullar, investeringshinder och potentiella visumstopp för kineser. Det rapporterar CNBC med hänvisning till källor. Det nya paketet uppges vara ett svar på den utredning som USA:s handelsrepresentant Robert Lightizer genomfört kring Kina.

Nyhetsverket - 04 okt 14 kl. 18:41

Tyskland överväger att skicka soldater till Östra Ukraina

Regeringen i Berlin överväger att skicka 200 soldater för att bistå OSSE-observatörerna i det krigshärjade Östra Ukraina, enligt tidningen Bild. Bland annat hoppas regeringen få godkännande från Bundestag för att skicka 50 tyska fallskärmsjägare till Östra Ukraina, enligt den tyska tidningens ej namngivna källor. En källa bekräftar till nyhetsbyrån Reuters idag att regeringen överväger att skicka soldater för att övervaka den skakiga vapenvilan mellan proryska separatister och regeringssty....

SvD - 09 okt 14 kl. 15:57

Bankerna överväger sätta Eniro i konkurs

Eniros långivare, bland annat svenska storbanker, överväger att sätta Eniro i konkurs. Alternativet är att Eniro ber sina aktieägare om mer pengar. Det uppger flera källor till SvD Näringsliv.

DI - 23 nov 17 kl. 07:10

Hongkongbörsens svit hotas

Onsdagens låga handelsvolymer i USA inför Thanksgiving sätter sina spår i Asien på torsdagen. Efter fem dagar på plus står Hongkongbörsen och väger på nollan..

DN - 23 sep 18 kl. 18:31

Källor: Mays stab överväger extraval i november

Källor på 10 Downing Street överväger att utlysa extra val till det brittiska parlamentet senare i höst, enligt två källor till den brittiska tidningen The Sunday Times..

SVT - 06 apr 17 kl. 19:07

Källor: USA överväger insats i Syrien

Källor till nyhetskanalen CNN säger att president Donald Trump överväger en militär insats i Syrien med anledning av gasattacken i Idlibregionen i Syrien..

DI - 11 aug 18 kl. 14:07

Michael Bloomberg överväger presidentvalskampanj

Den amerikanska miljardären Michael Bloomberg överväger en presidentvalskampanj inför 2020. Det rapporterar The Guardian. Det är inte första gången den tidigare borgmästaren för New York överväger att dra igång en valkampanj.

GöteborgsPosten - 14 jun 15 kl. 12:49

Schweizkällor: Sepp Blatter överväger stanna

Den omstridde Fifa-basen Sepp Blatter överväger att trots allt försöka stanna kvar på sin post som ordförande för den mäktiga fotbollsorganisationen. Uppgiften kommer från tidningen Schweiz am Sonntag, som hänvisar till anonyma källor..

GöteborgsPosten - 26 jul 17 kl. 14:31

Källor: Regeringen överväger att avgå

Hela regeringen överväger att avgå idag, uppger flera olika källor till SVT Nyheter..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Analytikerna om Atlas Copco-rapporten

Atlas Copco släpper sin delårsrapport för det tredje kvartalet vid lunchtid på måndag. Trots en del orosmoln på himlen i sektorn räknar analytiker överlag med ett relativt starkt kvartal från verkstadsbolaget..

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Premiär för Bokpodden

Vad avslöjar affärslitteraturen om vår tid? Lyssna på nya Bokpodden, ett samarbete mellan Affärsvärlden och Lendify..

Affärsvärlden - 20 timmar sedan

Pegrocos portföljbolag Flexenclosure begärt i konkurs

Pegrocos portföljbolag Flexenclosure har på fredagen lämnat in en konkursansökan vid Stockholms tingsrätt. Därmed avbryts den rekonstruktion som pågått sedan den 26 april i år, enligt ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - 20 timmar sedan

Stark avslutning på börsveckan

Stockholmsbörsen lösgjorde sig från brexitoro och lägre kinesisk tillväxt och klättrade stadigt uppåt under fredagsförmiddagen. Rapporterande Volvo inledde dagen med en nedgång men stod vid lunchtid högre. Getinge lyfte rejält på sin rapport..

Affärsvärlden - 21 timmar sedan

”Business as usual”

Att sy ihop stora transaktioner under hot om en hård Brexit har blivit en vana för Lisa Göransson, delägare på den globala byrån Allen & Overy..

Affärsvärlden - 21 timmar sedan

Stark rapport från Holmen

Holmen redovisar ett rörelseresultat på 541 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019, framgår det av bokslutsrapporten..

Affärsvärlden - 22 timmar sedan

Sandvik toppar prognoserna

Verkstadsbolaget rapporterar ett rörelseresultat och en orderingång som kom in något öve förväntan..

Affärsvärlden - 22 timmar sedan

Bakslag för Johnsons brexitavtal

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson söker desperat efter stöd för sitt nya brexitavtal. Men nordirländska DUP, vars röster kan bli avgörande, vägrar att vika sig..

Affärsvärlden - 23 timmar sedan

Aktierna som rapportbackar

Stockholmsbörsen inledde fredagen lägre men var efter knappt en timmes handel upp en aning sedan marknaderna skakat av sig fortsatt osäkerhet på brexitfronten och att Kinas BNP-siffror visat den lägsta tillväxttakten på nära 30 år. Bland rapportbolagen sjönk Volvo medan Getinge lyfte rejält..

Affärsvärlden - 23 timmar sedan

Handelsbanken sänker räntor på bundna bolån

Handelsbanken sänker räntan på bolån med bindningstid mellan ett och tio år med 0,05-0,40 procentenheter från och med fredagen. Tremånadersräntan ändras däremot inte..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.