YA > Nyheter

Monday, 16 September, 12:22

YA - 12 sep 19 kl. 20:09

Tecknare tar plats i konsthallenTove Kleists teckningar fyller konsthallen från och med lördag. Ofta är verken en mix av teckning och kollage. Hon är utbildad vid Umeå konsthögskola men har rötterna delvis i Ystad. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Kleists, Umeå, Ystad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tecknare, tarplats i , konsthallen
Aftonbladet - 19 nov 15 kl. 08:45

Flera nya tecknare tar över ”Hälge” – efter miljonuppgörelse

Lars Mortimer lärde upp efterträdarna innan sin död.

UNT - 13 apr 18 kl. 06:00

Svensson Svensson på Konsthallen

En keramiker och en tecknare ställer ut på Konsthallen i Enköping med vernissage imorgon lördag 14 april..

YLE - 04 okt 12 kl. 15:23

Hög hyra hotar Konsthallen i Vasa

Konsthallen i Vasa hotas av stängning. Konsthallen drivs av Österbottens museum som inte har råd att betala hyran för Konsthallens utrymmen i centrum av Vasa. I Konsthallen visas både nutidskonst och fotografier och galleriet har speciellt satsat på att visa lokala konstnärers verk.

Sydsvenskan - 28 mar 14 kl. 17:09

Flera förändringar ska göra Konsthallen bättre

Jag delar många av de synpunkter, som framförts i debatten om Konsthallen den senaste tiden (Bengt Hall, Åsikter 21/3). Sedan jag tillträdde som ordförande i kultur- och fritidsnämnden har följande åtgärder vidtagits när det gäller Konsthallen och dess utbud.En medborgarundersökning har genomförts för att undersöka vad Lundaborna tycker om olika kulturinstitutioner i staden.

Helsingborgs Dagblad - 12 feb 13 kl. 12:22

Filmvisning på konsthallen

Bror Hjorth föddes 1894 i Marma i norra Uppland. Under 1900-talet blev han framgångsrik som skulptör, målare och tecknare. Hans verk kan beskådas på många offentliga platser runt om i Sverige.

Skånskan - 04 feb 16 kl. 16:13

Konsthallen på plats i sina nya lokaler

FALSTERBO Efter att ha funnits i stationshuset i många år har Falsterbo konsthall fått en ny utställningslokal på Falsterbo strandbad som öppnar under lördagen.– Det känns jätteroligt att vara på plats här, konstaterar Karolina Rashwane som är konstpedagog på konsthallen på Falsterbo strandbad. Vårt utställningsrum här är flexibelt.

Sydsvenskan - 11 maj 19 kl. 12:58

Hon blir ny ordförande för Svenska Tecknare

Illustratören och konstfackslektorn Josefine Engström tar över som ordförande för Svenska Tecknare. Det står klart sedan hon blivit framröstad på organisationens årsmöte. "Det ska bli spännande att bidra till det viktiga arbete föreningen gör för sina m.

Helsingborgs Dagblad - 11 maj 19 kl. 12:58

Hon blir ny ordförande för Svenska Tecknare

Illustratören och konstfackslektorn Josefine Engström tar över som ordförande för Svenska Tecknare. Det står klart sedan hon blivit framröstad på organisationens årsmöte. "Det ska bli spännande att bidra till det viktiga arbete föreningen gör för sina m.

GöteborgsPosten - 11 maj 19 kl. 12:58

Hon blir ny ordförande för Svenska Tecknare

Illustratören och konstfackslektorn Josefine Engström tar över som ordförande för Svenska Tecknare..

BT - 12 jan 15 kl. 15:33

Hotade tecknare ställer ut i Göteborg

Politiska satirtecknare ställs ut under Göteborgs filmfestival. Kuratorn, den iranske tecknaren Kianoush Ramezani, lever själv i exil i Paris och kände också flera av dödsoffren på Charlie Hebdo. Yttrandefrihet är temat, och utställningen "Sketch freedom cartoon expo" rymmer verk av flera tecknare som ständigt arbetar under hot.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

Äntligen klart för nya studentboenden

Det har varit på gång i många år, men nu ser det äntligen ut att kunna bli verklighet. Skurups folkhögskola får 96 nya studentbostäder. .

YA - 1 timme sedan

Mattsson: "Tror att det blir något extra"

OS-bronsduon Sofia Mattsson och Jenny Fransson drömmer om ett fjärde raka olympiskt spel. Att brotta hem en medalj i dambrottningens mecka Japan skulle slå det mesta..

YA - 1 timme sedan

Ytterligare skadegörelse på skola – rutor krossade i Vollsjö

Vollsjö skola har ännu en gång drabbats av skadegörelse..

YA - 1 timme sedan

Han Kang skriver andlöst vackert om systerns död

Sydkoreanska Han Kangs tredje bok på svenska, ”Den vita boken” är en självbiografisk meditation över liv och död. Men också en sorgesång över en syster som dog efter bara några timmar i livet. Vår recensent Thomas Kjellgren läser en avskalad och andlöst vacker text..

YA - 1 timme sedan

Göran Greider presenterar poeten Greider

En poetisk självbiografi. Recensenten Naima Chahboun skymtar Göran Greider i retrospektiv..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.