Cornucopia > Ekonomi

Friday, 20 September, 09:28

Cornucopia - 12 sep 19 kl. 14:53

Stockholmsbörsen i motståndsområdet



Som gissat utifrån teknisk analys har börsen fortsatt upp mot tidigare börsrekord, och Stockholmsbörsens OMXSPI befinner sig nu i motståndsområdet. Återstår nu att se om vi får en vändning de närmsta dagarna, rimligtvis med start vinsthemtagningar under fredagen.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Stockholmsbörsens OMXSPI, OMXSPI, Efter, SEK, ECB, Tyskland, DAX

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholmsbörseni , motståndsområdet
Cornucopia - 19 okt 16 kl. 08:26

OMXS30 kvar i motståndsområdet

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 ligger kvar i motståndsområdet runt 1450. Det ser än så länge osäkert ut med riktningen för dagen och om de senaste dagarnas uppgång kommer leda till ännu ett försök att bryta sig loss idag.
Dagschart OMXS30.

Cornucopia - 2 timmar sedan

Nytt börsrekord på Stockholmsbörsen - zombieföretagen jublar

"Braaaains!" - anonymt zombieföretagMedan de amerikanska räntemarknaderna har stora problem och krävt dagliga repor på 75 miljarder dollar från Federal Reserve slog Stockholmsbörsen rekord under gårdagen.Stockholmsbörsens OMXSPI.

Cornucopia - 17 aug 16 kl. 12:57

Stockholmsbörsen orkade inte den här gången heller

Stockholmsbörsen orkade sig inte upp genom motståndsområdet den här gången heller och har nu istället vänt ner. Kräftgången sedan årsskiftet fortsätter alltså i OMXS30.
Dagschart OMXS30.

Cornucopia - 15 aug 16 kl. 08:29

Osäker börsöppning väntas - men Stockholmsbörsen kan bryta ut uppåt

Idag ser jag ingen tydlig riktning på hur börsen kommer öppna om en halvtimme. Fast det finns möjligheter för ett utbrott för Stockholmsbörsen och storbolagsindexet OMXS30, som nu ligger högt i motståndsområdet runt 1400.
Dagschart för OMXS30.

Cornucopia - 14 sep 19 kl. 12:41

Nytt börsrekord för Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index slog nytt börsrekord för stängning med fredagens handel. Index är dock var i motståndsområdet, så det återstår att se om uppgången fortsätter eller om vi får en vändning här.Dagschart OMXSPI.

Cornucopia - 16 aug 16 kl. 08:03

Börsen steg, men svag öppning väntas

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 fortsatte uppåt under gårdagen, men lyckades inte ta sig över årets tidigare toppar. Kräftgång gäller fortfarande och det ser ut som börsen kommer öppna nedåt idag tisdag.

Även om Stockholmsbörsen steg, så ligger OMXS30 kvar i motståndsområdet runt 1400.

Cornucopia - 15 nov 16 kl. 13:14

Börsen har återhämtat sig från trumpsegern - räntorna fortsätter uppåt

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 har återhämtat sig från nedgången på trumpsegern och är nu tillbaka i motståndsområdet runt 1450. Börsen ligger därmed högre än före det amerikanska presidentvalet. Räntorna fortsätter uppåt, men bankerna hävdar att bolåneobligationer är stensäkra och inget kan gå fel.

Cornucopia - 06 okt 16 kl. 07:56

Börsen: En vecka till med Deutsche Bank och jorden har inte gått under än

Så har en vecka till passerat sedan de okritiska Zero Hedge-läsarna här på bloggen senast började tjuta som stuckna grisar om Douchebank och jordens undergång. Men Stockholmsbörsen har återigen letat sig uppåt till motståndsområdet under veckan.Dagschart OMXS30.

Cornucopia - 29 nov 16 kl. 09:27

Utbrott för börsen - trots rekyl idag

Börsen och OMXS30 rekylerade på morgonen, men totalt sett kan vi tala om ett utbrott uppåt nu när trumpenheten blåst över. Inte bara är Stockholmsbörsen på plus, utan den positiva trenden fortsätter med högre toppar.Dagschart OMXS30.

Cornucopia - 08 okt 16 kl. 12:33

Inget avgörande för OMXS30 i veckan

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 ligger fortfarande kvar i motståndsområdet runt 1450. Veckan har inte lett till något avgörande utbrott, även om vi nu ligger i en stabil stigande trend.Dagschart OMXS30.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Nytt börsrekord på Stockholmsbörsen - zombieföretagen jublar

"Braaaains!" - anonymt zombieföretagMedan de amerikanska räntemarknaderna har stora problem och krävt dagliga repor på 75 miljarder dollar från Federal Reserve slog Stockholmsbörsen rekord under gårdagen.Stockholmsbörsens OMXSPI.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Valueguard: Lägenhetspriserna säsongsmässigt ner

Lägenhetspriserna föll säsongsmässigt i augusti, undantaget i Göteborg. Detta enligt Valueguards siffror, som publicerades idag.Lägenhetspriserna föll säsongsmässigt i augusti.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Påminnelse: Författarföreläsning Göteborg-Kärra bibliotek ikväll torsdag 18-19

Kort påminnelse. Jag håller en författarföreläsning om mina böcker på Kärra bibliotek på Hisingen i Göteborg ikväll klockan 18:00 till 19:00. Jag tar med mig böcker för den som vill köpa ett signerade exemplar.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Oscar Properties Norra Tornen - ytterligare två våningar på en månad

Sedan förra inlägget den 12:e augusti har ytterligare två våningar byggts på Oscar Properties projekt Norra Tornen Helix. Man får hoppas att det kommer gå lite snabbare om inflyttning ska påbörjas till våren 2020.
Nio bostadsvåningar.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Industriutbyggnad stoppad i Ystad på grund av elnätbrist

Bolaget Polykemi i Ystad skrotar planerna på en utbyggnad, eftersom det inte finns elnätkapacitet. Bolagets VD säger att läget "för tankarna till situationen i U-länder".  Tidigast 2026 väntas elnätkapaciteten till Skåne vara ikapp, givet att tidplaner håller.

Cornucopia - Igår: 08:21

Federal Reserve sänkte styrräntan - svenska kronan föll

Igår kväll sänkte den amerikanska centralbanken Federal Reserve sin styrränta med 0.25 procentenheter. Resultatet blev det kontraintuitiva att den svenska kronan föll, eftersom snart ingen längre tror på Riksbankens påståenden om höjd svensk reporänta mot slutet av året.

Cornucopia - Igår: 07:47

Sverige har nu EU:s femte högsta arbetslöshet

Regeringen har nu övergivit det tidigare målet att ha EU:s lägsta arbetslöshet. Sverige är nu på plats #24 av EU:s 28 medlemsländer, där endast Frankrike, Italien, Spanien och Grekland har högre arbetslöshet. Detta trots att den svenska valutan är i fritt fall och borde hjälpt svenska jobb.

Cornucopia - Igår: 17:47

Saudi-Arabien: "Angreppet otvetydigt sponsrat av Iran"

Saudi-Arabiens försvarsdepartement har hållit en presskonferens om angreppet mot oljeanläggningen Abqaiq. Man konstaterar att angreppet kom från norr och inte Jemen, omfattade 18 deltavingade UAV:er och sju kryssningsrobotar, och att det "otvetydigt var sponsrat av Iran" även om man inte vågar peka ut Iran fullt ut, av antagligen diplomatiska skäl.
Amerikanska robotar.

Cornucopia - Igår: 13:52

Uppgifter: Saudi-Arabien tar hem miljardbelopp från USA-marknaderna - Fed injicerar 72 miljarder

Enligt mäklarfirman Natalliance Securities  håller Saudi-Arabien på att ta hem mångmiljardbelopp från de amerikanska marknaderna för att stödja den egna ekonomin efter att landets oljeproduktion mer än halverats. Den amerikanska centralbanken Federal Reserve gör i det dolda en nattlig kvantitativ lättnad (eng quantitative easing, QE) via en repa på 72 miljarder dollar för att hindra en marknadskrasch och att räntan och dollarkursen exploderar.
Dollarbullen.

Cornucopia - Igår: 11:19

Föreläsning och boksignering i Göteborg: Kärra bibliotek i morgon torsdagen 19:e september 18:00 - 19:00

I morgon torsdagen den 19:e september 18:00 - 19:00  håller jag en författarföreläsning och signerar böcker på Kärra bibliotek i Göteborg. Vi ses där!Fallet av Lars Wilderäng.



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.