Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 16 September, 12:34

Affärsvärlden - 12 sep 19 kl. 14:08

Danske: ECB-besked sätter press på RiksbankenECB:s nya stimulanser på torsdagen, med en räntesänkning, återstart av programmet för tillgångsköp och förstärkt framåtblickande guidning ökar pressen på Riksbanken att överge sin planerade räntehöjning runt årsskiftet. Det säger Danske Banks chefekonom i Sverige, Michael Grahn..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
ECB, Riksbanken, Danske Banks, Sverige, Grahn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Danske, ECB-besked, sätter, press, Riksbanken
DI - 06 feb 14 kl. 16:41

Råvaror: ECB-besked sätter fart

Basmetallerna noteras i torsdagens handel högre efter att bland annat ECB:s penningpolitiska besked inkommit. ECB lämnade i linje med marknadens förväntningar styrräntan oförändrad vid 0,25 procent..

Affärsvärlden - 07 sep 16 kl. 11:01

Swedbank: ECB-besked sätter tonen för hösten

Riksbanken lämnade som väntat penningpolitiken och räntebanan oförändrad vid dagens besked. Det var överlag även endast mindre förändringar i Riksbankens prognoser för ekonomin, noterar Swedbank-ekonomen Knut Hallberg i en kommentar..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Ökad press på Ingves efter ECB-besked

Den europeiska centralbanken sänker oväntat styrräntan med 25 punkter till 1,25 procent. Beskedet från nye ECB-chefen Mario Draghi sätter ökad press på hökarna i riksbanksdirektionen..

DI - 03 dec 15 kl. 17:41

Nordenbörser: Rejäl press på handeln efter ECB-besked

Nordenbörserna pressades rejält i torsdagshandeln efter att ECB meddelat att omfattningen av QE-programmet inte utökas. Samlingsindexet VINX Benchmark sjönk drygt 2 procent till nivån 224..

Kristianstadsbladet - 05 jun 14 kl. 22:47

ECB-besked lyfte USA-börserna


USA-börserna reagerade mycket positivt på Europeiska centralbankens beslut om kraftiga stimulanser för att få i gång ekonomin i eurozonen.En rekordlåg styrränta, negativ inlåningsränta och billiga likviditetslån till banker var några av de saker ECB-chefen Mario Draghi presenterade på torsdagens presskonferens.Enligt analytiker kommer de stimulanserna den globala marknaden väl till pass då den amerikanska centralbanken Federal Reserve fortsätter att dra ned på sina stödköp.

TA - 05 jun 14 kl. 22:47

ECB-besked lyfte USA-börserna


USA-börserna reagerade mycket positivt på Europeiska centralbankens beslut om kraftiga stimulanser för att få i gång ekonomin i eurozonen.En rekordlåg styrränta, negativ inlåningsränta och billiga likviditetslån till banker var några av de saker ECB-chefen Mario Draghi presenterade på torsdagens presskonferens.Enligt analytiker kommer de stimulanserna den globala marknaden väl till pass då den amerikanska centralbanken Federal Reserve fortsätter att dra ned på sina stödköp.

BT - 05 jun 14 kl. 22:47

ECB-besked lyfte USA-börserna

USA-börserna reagerade mycket positivt på Europeiska centralbankens beslut om kraftiga stimulanser för att få i gång ekonomin i eurozonen. En rekordlåg styrränta, negativ inlåningsränta och billiga likviditetslån till banker var några av de saker ECB-chefen Mario Draghi presenterade på torsdagens presskonferens.Enligt analytiker kommer de stimulanserna den globala marknaden väl till pass då den amerikanska centralbanken Federal Reserve fortsätter att dra ned på sina stödköp.

Affärsvärlden - 22 jan 15 kl. 14:17

Uppåt på börsen i väntan på ECB-besked

Kurserna på Stockholmsbörsen fortsätter att stiga under torsdagseftermiddagen med stöd av förväntade kvantitativa lättnader från ECB och ett späckat rekommendationsflöde..

DI - 09 mar 17 kl. 10:22

Räntor och valutor: Europaräntor svagt upp inför ECB-besked

Europeiska statspappersräntor fortsätter något uppåt i förmiddagens handel på torsdagen i avvaktan på eftermiddagens räntebesked från ECB. Euron vänder samtidigt något upp mot dollarn efter att ha försvagats tidigare på morgonen..

DI - 25 jul 19 kl. 14:26

Europeisk banksektor fortsätter upp efter ECB-besked

Europeisk banksektor har fortsatt upp efter ECB:s räntebesked på torsdagseftermiddagen och är en av de bäst presterande sektorerna i regionen..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 13 sep 19 kl. 11:26

Danske: En ding ding ding ding värld

Europaräntorna fortsätter uppåt i fredagens förmiddagshandel. Att de svenska räntorna drogs med upp efter ECB:s räntebesked är helt vansinnigt, enligt Danske Banks Michael Grahn..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Möjlig bensinprishöjning efter drönarattack

Redan på måndagsmorgonen hade ett bolag höjt bensinpriset med 15 öre..

Affärsvärlden - 13 sep 19 kl. 10:18

Carnegie: Attraktivt köpläge i verkstadsbolaget

Aktien värderas långt under sitt historiska genomsnitt, vilket är omotiverat, menar Carnegie i en analys..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:46

Intern kritik mot nya ECB-stimulanser

Europeiska centralbanken är öppet splittrad om behovet av och riskerna med de nya penningpolitiska stimulanser som den avgående ECB-chefen Mario Draghi lanserade i torsdags..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

De nordiska bankerna granskade för svindel

Danske Bank, Nordea och SEB menar att det inte skett några fel dem veterligt..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Förbättrad framtidstro hos e-handlarna

Butikshandlarnas framtidstro förbättrades i september..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Priset på olja steg kraftigt efter drönarattack

I USA steg priset inledningsvis med 15 procent, till 63,34 dollar per fat..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

En höstbudget som lovar mer klirr i kassan

Skattesänkningar för höginkomsttagare, pensionärer och glesbygdsbor - för många hushåll väntas regeringens höstbudget ge mer pengar kvar i plånboken..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Positiv start på Tokyobörserna

Tokyobörsen startade uppåt medan Hongkong inledde nedåt.

Affärsvärlden - I förrgår: 15:13

Källor: Hongkongbörsens ägare överväger fientligt övertagande av Londonbörsen

Hongkongbörsens ägare HKEX tänker inte ge upp försöken att köpa upp Londonbörsens ägare LSE trots avböjande av diskussioner. HKEX överväger till och med ett fientligt övertagande av LSE, rapporterar Financial News med hänvisning till källor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.