BT > Nyheter

Wednesday, 18 September, 01:12

BT - 12 sep 19 kl. 13:10

Tavelstriden i Fristad är över: ”Minnen ska inte gömmas i en källare”Tavelstriden på vård- och omsorgsboendet i Fristad är över – och protesterna gav resultat. Nu hänger de 13 lokala konstverken åter på väggarna i samlingslokalen. – Tavlorna väcker minnen – och minnen ska inte gömmas i en källare, säger Solveig Jansson, som engagerat sig i kampen för att få tillbaka tavlorna..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Fristad, Solveig Jansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tavelstrideni , Fristadär över , Minnenska inte , gömmas, i en källare
Västerbottens Folkblad - 27 jan 17 kl. 09:00

[PLUS] Minnen som aldrig får glömmas

Hon växte upp i Israel under sexdagarskriget och oktoberkriget, och har sett judehat på nära håll,....

BT - 03 sep 13 kl. 09:25

Gårdagens flyktingar hade bara Öresund att korsa

I den senaste verksamhets- och kostnadsprognosen som Migrationsverket publicerat står det svart på vitt att ?Sverige bedöms vara ett av de primära destinationsländerna för asylsökande syrier i EU under innevarande och nästa år?.
Den omedelbara reptilhjärne-reaktionen är givetvis att snabbt uja och oja sig.

BT - 25 apr 14 kl. 10:57

Diktatur kräver viss teknik

Att likt Nordkoreas Kim Jong-un vara diktator har sina ?avsevärda fördelar. Obegränsad tillgång till den finaste mat och dryck man kan tänka sig.

Kristianstadsbladet - 29 jan 13 kl. 13:25

Omvärlden lovar miljarder till Mali

Under den pågående givarkonferensen om Mali som hålls i Etiopien har omvärlden utlovat närmare tre miljarder i hjälp och stöd för att stabilisera landet.
En givarkonferens hålls om Mali i Addis Abeba i Etiopien i dag. Under konferensen har omvärlden utlovat 455,53 miljoner dollar, motsvarande runt 2,9 miljarder svenska kronor, i hjälp och stöd till Mali, rapporterar AFP.

SmålandsPosten - 11 okt 13 kl. 00:30

Förtrycket får inte nå hit

Det handlar om att ta alternativa vägar till jobbet, alltid se sig om och ständigt utsättas för hot. Verkligheten för många regimkritiska flyktingar i Sverige är just sådan, präglad av rädsla för hemlandet även i den nya fristaden. En landsflykt garanterar nämligen inte alltid att slippa undan förföljelse och förtryck.

YLE - 13 dec 13 kl. 10:38

Amnesty: EU tar för få Syrienflyktingar

Människorättsorganisationen Amnesty International riktar kraftig kritik mot EU-länderna för att de tar in för få flyktingar från Syrien. Enligt Amnesty borde EU-ledarna skämmas över det hur lite de är beredda att lägga ut på flyktingarna. - EU har misslyckats kapitalt att uppfylla sin roll i att erbjuda en fristad för flyktingar som har förlorat allt utom sitt liv, säger Amnestys generalsekreterare Salil Shetty.

Kristianstadsbladet - 30 maj 14 kl. 07:34

Inget parti bryr sig om de hemlösa

Foto: Bertil Ericson / TT

EU-valet är till ända, med en bitter eftersmak hur den etablerande vänsterfalangen uppträtt i en så kallad demokratisk process.Det är förbluffande smaklöst, hur man försökt sabotera den fria mötesfriheten där Sverigedemokraterna sökt tillstånd, för framförande av sin politik.Yttrandefriheten är något vi ska vara stolta över och den ska efterlevas.

BT - 07 maj 13 kl. 13:12

Ännu ett etiskt sammanbrott

Nyligen fick jag privilegiet att följa med som stöd till två personer som skulle på muntlig förhandling i ersättningsnämnden. Denna nämnd är inrättad av riksdag och regering för att hantera ersättningen till de barn som under 1900-talet omhändertogs av staten och vanvårdades på barn- och fosterhem. Till historien hör att barn- och äldreminister Maria Larsson (KD) först var avvisande till en ersättning, men tvingades backa för media, organisationer, oppositionen och Sverigedemokraterna.

HBL - 28 nov 13 kl. 15:49

Glädjetårar i Gamla stan i Ekenäs

Det blev tjut och glädjetårar hemma hos familjen Andersson efter samtalet från Folkhälsan i dag. Elin har valts till Finlands lucia.– Inte har jag hunnit bli nervös ännu.

BT - 09 dec 14 kl. 09:09

Äldremat handlar om omsorg och kärlek ? inte kemi

Det är inte värdigt en svensk kommun att servera gröt till middag på ett äldreboende. God mat är en rättighet. Kåldolmar med råröda lingon.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Guiden: Evenemangstips i Bollebygd med omnejd

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd..

BT - 15 minuter sedan

Lärare i Bollebygd och Peru samarbetar kring hållbarhet

Bollebygdsskolan och Colegio Padre Abad i Tingo Maria i Peru har inlett ett samarbete kring hållbarhet. Nyligen var tre lärare och en rektor från Bollebygd i Peru och i veckan besökte tre lärare och en rektor från Tingo Maria Bollebygdsskolan..

BT - 15 minuter sedan

Präster i Vatikanen kan åtalas

BT - 30 minuter sedan

Bilar i brand i Göteborg

BT - 1 timme sedan

Bok sätter fokus på svenska kvinnliga hjältar

Vad har Greta Thunberg gemensamt med kompositören Alice Tegnér och journalisten Ester Blenda Nordström? De är alla del av det feministiska barnboksprojektet ”Svenska hjältinnor”, som lyfter 100 kvinnliga hjältar. .

BT - 1 timme sedan

Ökad press på samlingsregering i Israel

Valet i Israel verkar inte leda till en tydlig regeringsmajoritet. Osäkerheten ökar pressen på de två stora partierna att bilda en samlingsregering, bedömer Mellanösternkännaren Anders Persson. .

BT - 2 timmar sedan

"En topphäst som kan allt"

Aetos Kronos blir favorit i Svenskt Travkriterium nästa söndag. Treåringen imponerade åter när han vann ett av sex uttagningslopp på Solvalla på tisdagskvällen. Han har tidigare vunnit båda finalerna i E3 och sprungit in drygt tre miljoner kronor i år..

BT - 2 timmar sedan

Oskarshamn vann historisk SHL-seger

Det blev en historisk afton då tidernas första SHL-match spelades i staden. Festens temperatur nådde kokpunkten när slutsignalen förkunnade att hemmalaget Oskarshamn besegrat Leksand med 4-1..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.