BT > Nyheter

Wednesday, 18 September, 00:50

BT - 12 sep 19 kl. 12:31

Man döms för politikerhot
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Man dömsför , politikerhot
SvD - 02 aug 16 kl. 09:48

Polis: Politikerhot borde klassas som "demokratibrott"

Hot mot politiker ska utredas av polisens demokrati- och hatbrottsgrupper, men alla anmälningar når inte fram. Politikerhot borde klassas som demokratibrott, anser Ulf Haquinius vid polisen i Stockholm. – Vi borde se extra allvarligt på hot mot politiker eftersom det är försök att påverka beslutsfattare, säger han..

Helsingborgs Dagblad - 28 apr 11 kl. 13:02

41-åring friad för politikerhot

En 41-årig Klippanbo som stått åtalad för att ha hotat två SD-politiker frikändes på torsdagen av Helsingborgs tingsrätt..

NSD - 15 aug 11 kl. 18:00

En gripen för politikerhot i Norge

En man har gripits i Norge efter hot mot kommunpolitikern Stein Erik Lauvås (Arbeiderpartiet)..

Västerbottens Folkblad - 22 mar 12 kl. 06:00

Stor utredning om politikerhot

UMEÅ Landstingsrådet Peter Olofsson är en av 15 000 politiker i en jättelik kartläggning av hot och trakasserier mot förtroendevalda. HÅLLER TYST. Peter Olofsson vill inte prata om eventuella hot.

Helsingborgs Dagblad - 02 jul 12 kl. 16:47

16-åring döms för politikerhot

En 16-årig pojke fälls av Svea hovrätt för olaga hot för att ha hotat Falu kommuns skolnämndsordförande Daniel Riazat (V), uppger lokal medier. Falu tingsrätt friade tidigare 16-åringen för olaga hot efter att han skrivit på Facebook att Riazat skulle försvinna och att han skulle hängas. Hovrätten ändrar domen och dömer pojken att betala 5 000 kronor i skadestånd..

Expressen - 25 okt 12 kl. 18:09

Skärpt bevakning efter politikerhot

PITEÅ. Piteå kommun har skärpt bevakningen av kommunhuset sedan flera politiker och höga tjänstemän fått brev med rasistiskt och hotfullt innehåll..

NSD - 02 nov 12 kl. 06:00

Säpo kopplas in efter politikerhot

Tiotals främlingsfientliga mordhot, riktade mot kommunalråd, lokalpolitiker och personer engagerade i flyktingfrågan. Polisen ser mycket allvarligt på hotbilden - och nu tar de hjälp av Säpo. - Självklart är de intresserade av detta, säger P-O Andersson, förundersökningsledare..

NSD - 29 maj 13 kl. 01:30

Valarbetare åtalas för politikerhot

En valarbetare i 30-årsåldern åtalas efter att ha ofredat och dödshotat hundratals kvinnor i hela landet, skriver GP. Mannen har skickat ett stort antal brev, till politiker såväl som till entreprenören Blondinbella..

Barometern - 20 jun 13 kl. 07:17

Ingen uttredning om politikerhot

Polisen lägger ned utredningen om hot mot en landstingspolitiker. Efter att ha gått igenom de händelser som föranledde anmälan konstaterar polisen att det inte är något brott begånget. I slutet av maj tog landstinget och en landstingspolitiker det gemensamma beslutet att göra en polisanmälan om olaga hot mot tjänsteman.

SR - 17 jan 14 kl. 02:49

Demokratiminister vill ha hårdare straff för politikerhot

Personer som hotar och utövar våld mot politiker bör få hårdare straff, föreslår demokratiminister Birgitta Ohlsson, som säger till Dagens Nyheter att en förtroendevald idag inte har lika gott skydd som en myndighetsperson..

SR - 23 jan 14 kl. 02:48

Kommuner saknar plan mot politikerhot

Närmare två av tre svenska kommuner har trots att det blivit vanligare med hot och våld mot politiker inte någon plan för att förebygga sådana brott..

Fler nyheter från BT

BT - 10 minuter sedan

Bilar i brand i Göteborg

BT - 45 minuter sedan

Bok sätter fokus på svenska kvinnliga hjältar

Vad har Greta Thunberg gemensamt med kompositören Alice Tegnér och journalisten Ester Blenda Nordström? De är alla del av det feministiska barnboksprojektet ”Svenska hjältinnor”, som lyfter 100 kvinnliga hjältar. .

BT - 1 timme sedan

Ökad press på samlingsregering i Israel

Valet i Israel verkar inte leda till en tydlig regeringsmajoritet. Osäkerheten ökar pressen på de två stora partierna att bilda en samlingsregering, bedömer Mellanösternkännaren Anders Persson. .

BT - 2 timmar sedan

"En topphäst som kan allt"

Aetos Kronos blir favorit i Svenskt Travkriterium nästa söndag. Treåringen imponerade åter när han vann ett av sex uttagningslopp på Solvalla på tisdagskvällen. Han har tidigare vunnit båda finalerna i E3 och sprungit in drygt tre miljoner kronor i år..

BT - 2 timmar sedan

Oskarshamn vann historisk SHL-seger

Det blev en historisk afton då tidernas första SHL-match spelades i staden. Festens temperatur nådde kokpunkten när slutsignalen förkunnade att hemmalaget Oskarshamn besegrat Leksand med 4-1..

BT - 2 timmar sedan

Seger får stadens hederstecken

BT - 2 timmar sedan

Örby straffade Råda – klart för final

IFK Örby är klart för DM-final – men det satt långt inne..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.