Expressen > Nyheter

Thursday, 19 September, 17:32

Expressen - 12 sep 19 kl. 12:36

Elisabeths dotter nekas ersättning för narkolepsiVaccinet mot svininfluensa förstörde livet för hundratals barn och unga som drabbades av narkolepsi. En grupp har särskilt hamnat i kläm – små barn där det till en början var svårt att se symptomen.– Det är en jättestor oro för framtiden, säger Elisabeth Persson, mamma till en i dag 14-årig flicka som nekats ersättning..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Elisabeth Persson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elisabeths, dotter, nekas, ersättningför , narkolepsi
Expressen - 12 sep 19 kl. 07:59

Elisabeths dotter nekas ersättning för narkolepsi

Vaccinet mot svininfluensa förstörde livet för hundratals barn och unga som drabbades av narkolepsi. En grupp har särskilt hamnat i kläm – små barn där det till en början var svårt att se symptomen.– Det är en jättestor oro för framtiden, säger Elisabeth Persson, mamma till en i dag 14-årig flicka som nekats ersättning..

BT - 05 dec 14 kl. 15:11

Mördads dotter nekas ersättning

Dottern till en 49-årig ledare för ett mc-gäng, som sköts ihjäl på en skogsväg utanför Ronneby i mars 2012, nekas ersättning från Brottsoffermyndigheten. Myndigheten anser att offret, som var president i mc-gänget Outlaws, själv hade utsatt sig för så stora risker att komma till skada att dottern inte är berättigad till ersättning ur brottsofferfonden, rapporterar lokala nyhetsmedier.Två personer, en av dem med anknytning till ett konkurrerande mc-gäng, dömdes till långa fängelsestraff för mord och en tredje för medhjälp till mord.

Helsingborgs Dagblad - 05 dec 14 kl. 15:14

Mördads dotter nekas ersättning

Dottern till en 49-årig ledare för ett mc-gäng, som sköts ihjäl på en skogsväg utanför Ronneby i mars 2012, nekas ersättning från Brottsoffermyndigheten. Myndigheten anser att offret, som var president i mc-gänget Outlaws, själv hade utsatt sig för så stora risker att komma till skada att dottern inte är berättigad till ersättning ur brottsofferfonden, rapporterar lokala nyhetsmedier..

UNT - 05 dec 14 kl. 15:11

Mördads dotter nekas ersättning

Dottern till en mc-gängledare, som mördades i Blekinge 2012, nekas ersättning från Brottsoffermyndigheten..

SvD - 05 dec 14 kl. 15:11

Mördads dotter nekas ersättning

Dottern till en 49-årig ledare för ett mc-gäng, som sköts ihjäl på en skogsväg utanför Ronneby i mars 2012, nekas ersättning från Brottsoffermyndigheten..

GT - 13 mar 16 kl. 15:31

Martina vårdar sin cancersjuka dotter – nekas ersättning

Martina Kristiansson gav upp jobbet som personlig assistent för att stanna hemma och vårda sin cancersjuka dotter, 8-åriga Filippa. Men eftersom Filippa vill gå i skolan med sina kompisar, de dagar hon orkar, har Försäkringskassan beslutat att dra in Martinas ersättning. – Jag är ingen bidragsfuskare.

News55 - 24 mar 16 kl. 15:23

Köpte lyxbil som aldrig blev levererad – nekas ersättning

BORLÄNGE. En man ingick i september 2009 ett avtal med Nordtrafik Aktiebolag om transport av en nyinköpt Cadillac från Miami till Göteborg. I november samma år avlämnades lyxbilen till agenten i Miamis terminal.

Blekinge Läns tidning - 08 aug 17 kl. 07:16

Skolelever nekas ersättning för busskort

Gymnasieelever nekas ersättning för busskort av kommunen för att de bor för nära skolan. Gränsen för ersättning går vid sex kilometer, det innebär att Kallinge delas på mitten..

SR - 25 okt 13 kl. 06:52

Nekas ersättning ? narkolepsi upptäcktes för sent

Ett 30-tal personer, bland dem 19 barn, nekas ersättning med motiveringen att deras narkolepsisymptom upptäcktes för sent..

Nerikes Allehanda - 12 mar 14 kl. 09:20

Utsattes för mordförsök – nekas ersättning

Den unga kvinnan i Örebro utsattes för mordförsök, men nekas ersättning för sveda och värk. Brottsoffermyndigheten bedömer att hon uppträtt på ett sätt där hon utsatt sig för en ökad risk att skadas..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Buss och bil krockade

En buss och en personbil krockade på torsdagseftermiddagen på gamla E6 mellan Halmstad och Falkenberg. Skadeläget är oklart..

Expressen - 45 minuter sedan

M-toppen: Vill diskutera Hassan med regeringen

Sedan 2015 har Hassan varit misstänkt för över 200 brott – och han ångrar dem inte, enligt SVT:s ”Uppdrag granskning”. – Patetiskt och provocerande, säger Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forssell som nu tänker lyfta hans fall i samtalen med regeringen.Justitieminister Morgan Johansson vill inte svara på några frågor i nuläget.

Expressen - 1 timme sedan

Bussolycka – 16 personer inblandade

En personbil och en buss har kolliderat utanför Falkenberg.Totalt är det 16 personer inblandade.– Vi är på plats med fyra enheter, säger Niklas Bengtsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Halland..

Expressen - 1 timme sedan

Han sa förlåt – sedan mördade han sin vän

Magnus Natschki, 36, höggs ihjäl med en yxa i en skogsdunge i Uddevalla för snart två år sedan.Den som höll i mordvapnet: Kompisen Felix Rosell Nyberg, 23.I nya TV3-dokumentären ”Den ofrivillige mördaren?

Expressen - 1 timme sedan

Tre bilar i krock – helt stopp i trafiken

En olycka har inträffat på riksväg 11 vid Dalby.Enligt uppgift ska tre bilar vara inblandade. .

Expressen - 1 timme sedan

Lastbil och personbil i frontalkrock – två skadade

En lastbil och en personbil har frontalkrockat på E12 i Lycksele.
– Det är två personer inblandade. Båda förarna är förda till sjukhus, säger Peder Jonsson, presstalesperson på polisen i region Nord.

Expressen - 1 timme sedan

Greta Thunberg talar inför FN-chefen på klimatmötet

Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg, 16, talar på FN:s klimatmöte i New York.FN:s generalsekreterare António Guterres ska lyssna på henne – och dela med sig hennes budskap till världens ledare.Här är alla fakta om Climate Action Summit 2019..

Expressen - 2 timmar sedan

Kommunen synar chefen – efter fastighetsskandalen

Den misskötta fastigheten i Åmål har fått stor uppmärksamhet efter GT:s granskning i helgen.De boende vittnar om ren misär: om mögel och vägglöss, vattenskador och utslitna kök.Nu synas villkoren för fastighetsägaren Ida Radjaian Blombergs chefstjänst i Göteborgs kommun.

Expressen - 2 timmar sedan

Larm om utsläpp i hamnen – stor insats: ”Frätande”

Räddningstjänsten har skickats till Älvsborgshamnen i Göteborg efter larm om ett farligt utsläpp.Totalt sju enheter är på väg.– Det ska vara ett frätande ämne, säger Björn Vanderkaay på räddningstjänsten..

Expressen - 2 timmar sedan

Paige, 25: ”Jag dör i cancer – ett test hade räddat mig”

Ett cellprov hade upptäckt Paige Harts cancer snabbt. I stället besökte hon läkare fyra gånger innan de förstod att hennes symtom var på grund av livmoderhalscancer. – När de tillslut upptäckte cancern var det för sent, säger hon skriver Daily mail.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.