Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 15 September, 20:23

Dagens PS - 12 sep 19 kl. 12:27

SSU lockar ungdomar med pengar och presentkortEnligt uppgifter till Kvällsposten kräver tävlingar arrangerade av SSU att man går med eller förnyar sitt medlemskap. Priserna är bland annat biocheckar, presentkort och pengar. ”Om man tänker hur SSU ställer sig ideologiskt är det oförenligt att anamma den här typen av tänkande för att locka medlemmar”, säger Malena Rosén Sundström, universitetslektor vid statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet, till tidningen. Två klubbar som arrangerar tävlingar med prispengar är SSU Falkenberg och SSU Ale – men tävlingsdeltagande kräver medlemskap. ”Vi vill nå unga som inte vanligtvis engagerar sig politiskt”, säger SSU Hallands ordförande Anton Karlsson till Kvällsposten.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
SSU, Kvällsposten, Malena Rosén Sundström, Lunds, SSU Falkenberg, SSU Ale, SSU Hallands, Anton Karlsson, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SSU, lockar, ungdomarmed , pengaroch , presentkort
Expressen - 11 sep 19 kl. 20:05

SSU lockar medlemmar – med pengar och varor

SSU, Sveriges rikaste politiska ungdomsförbund, köper medlemmar med pengar och presentkort.Flera distrikt har arrangerat evenemang där unga kan vinna tusentals kronor - om de blir medlemmar.– Vi vill nå unga som inte vanligtvis engagerar sig politiskt, säger SSU Hallands ordförande Anton Karlsson.

SmålandsPosten - 18 jun 13 kl. 06:58

SSU: Inga ungdomar ska tvingas gå arbetslösa i tre månader utan hjälp

?Nu är studentveckan slut med all glädje och fest den fört med sig. Måndag morgon blir dessvärre en bitter dag för många som nyss tagit studenten när de vaknar upp till deras första dag som arbetslösa.

Expressen - 05 jun 19 kl. 13:13

Kommunen lockar med pengar – så studenter ska vara nyktra

Falkenbergs kommun vill undvika överförfriskade ungdomar under studentfirandet.Därför arrangerar man nu en nykterhetstävling där eleverna kan vinna pengar om de avstår alkohol.Det hela ska kontrolleras med eleverna får blåsa i en alkomätare.

Dagen - 18 apr 12 kl. 03:00

Initiativ som lockar ungdomar till kyrkan

Tidigare hade syrisk-ortodoxa kyrkan i Sverige svårt att locka ungdomar. Men de senaste tio åren har riksorganisationen Ungdomsinitiativet börjat vända trenden och lyckats få fler ungdomar intresserade av sin tro och tradition.

På kyrktorget till S:t Jakob där skärtorsdagens mässa just avslutats står några av S:t Jakobs ungdomar och delar ut flyers för att informera om särskilda aktiviteter för ungdomar i kyrkan.

Expressen - 07 jun 17 kl. 05:27

IS lockar ungdomar med kattungar och Nutella

Kattungar, sneakers och Nutella.Så lockar terrorgruppen IS till sig västerländska ungdomar.Det visar en ny rapport från Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI).

YLE - 16 aug 17 kl. 14:15

Arbete och studier lockar ungdomar bort från Österbotten

En utredning som givits ut av Migrationsinstitutet och Centret för Svenskfinland visar att österbottniska ungdomar flyttar på grund av arbete och studier. Få väljer dessutom att flytta tillbaka till regionen. Rapporten visar dock att svenskspråkiga är mer benägna att stanna kvar och återvända till regionen än finskspråkiga ungdomar.

Sydsvenskan - 29 feb 12 kl. 06:30

Fulsprit i plastring lockar ­ungdomar till turistmagnet

Varje år besöker hundratusentals utländska ungdomar Laos för att festa och umgås. Men det som först verkade som ett oskyldigt nöje har senaste tiden övergått till en spritfest med dödliga konsekvenser.
Laos är en kommunistisk enpartistat och ett av Asiens fattigaste länder.

Magazin24 - 19 apr 11 kl. 19:33

Manga lockar ungdomar

Anordnats flera träffar sedan i februari. På tisdagseftermiddagen med start klockan 17.00 så började ännu en tecknings- och mangakväll på Köpings Stadsbibliotek.

YLE - 31 jul 13 kl. 15:22

Vårdbranschen lockar ungdomar

Vårdutbildningarna intresserar rekordmånga ungdomar i Svenskfinland. Till exempel har yrkesskolan Axxell aldrig haft lika många förstahandssökande på närvårdarlinjen. Det finns fortfarande studieplatser att få runtom i de finlandssvenska yrkesskolorna och yrkeshögskolorna, men vårdlinjerna har redan svämmat över.

ÖstersundsPosten - 15 aug 16 kl. 21:00

Skitigt kollo med drag lockar ungdomar

Den senaste veckan har en grupp ungdomar tillbringat på Krokoms motorstadion med att köra folkrace och meka.– Kompisarna och att få köra bil är det roligaste med kollot, tycker Linnéa Andersson från Sikås..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 12:13

Så fel har Riksbanken haft i sina prognoser

I veckan kom Riksbankens räntebesked där räntebanan bibehölls. Det finns dock all anledning att inte fästa alltför stor tilltro till Riksbankens prognoser, skriver Investerardygnet. I diagrammet nedan framgår hur fel Riksbankens prognosmakare haft i sina bedömningar.

Dagens PS - I förrgår: 11:07

Kommunens parkerings-vinst: 170 miljoner kronor

Stockholms kommunala parkeringsbolag gick förra året med 170 miljoner kronor i vinst, men trots det så har antalet parkeringsplatser minskat drastiskt de senaste åren. Det rapporterar Dagens Industri. Stockholm Parkering heter bolaget som ansvarar för kommunens parkeringsplatser.

Dagens PS - I förrgår: 10:32

Ikea köper vindkraft för 1,45 miljarder kronor

Ikea har för 136 miljoner euro, motsvarande 1,45 miljarder kronor, köpt 80 procent i sju vindkraftsparker i Rumänien från Vestas. Det skriver Bloomberg News. Affären är gjord via Ingka Group och räknar in totalt 64 turbiner med en total kapacitet av 171 megawatt.

Dagens PS - I förrgår: 10:24

USA: Vi överväger obligationer på 100 år

USA kommer att sälja statsobligationer med en löptid på 50 år och om de visar sig framgångsrika överväga 100-års obligationer. Det uppgav finansminister Steve Mnuchin i en intervju med New York Times, via Reuters. Genom att sälja obligationer med extremt långa löptider kan regeringen minska riskerna kring statsskulden och fånga in låga räntor, sade Mnuchin.

Dagens PS - I förrgår: 10:22

Topplista: Pampigaste husen just nu

Det största huset är hela 1.000 kvadratmeter stort. Så hög är prislappen.

Dagens PS - I förrgår: 10:05

Google: Vår nya algoritm sållar bort ”fake news”

Dagens techbrief handlar om en linbana till månen, Microsofts event i oktober och Googles nya algoritm. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Forskare föreslår ”linbana” till månen En idé som kan kännas direkt tagen ur sci-fi-historier är den om en hiss till månen.

Dagens PS - I förrgår: 08:41

Di tipsar om glödhett aktieköp

Aktien bedöms av tidningen som ”köpvärd på egna meriter”, enligt analysen. Det är kontanthanteringsbolaget Loomis som hissas av affärstidningen, även om bolaget gjorde marknaden besviken på sin kapitalmarknadsdag med avsaknaden av nyheter. Kursen backade då 5 procent, framgår det, men vände sedan upp igen dagen därpå.

Dagens PS - I förrgår: 08:26

Stödjer du alkoholmonopolet?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. ”Jag tycker att det är rimligt att människor själva får bestämma när i veckan man ska köpa alkohol”, säger Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer till Ekot i Sveriges Radio.

Dagens PS - I förrgår: 08:16

Bjässens räddningspaket kan bli 1,1 Mdr pund

Resejätten Thomas Cook behöver ett utvidgat räddningspaket för att inte riskera insolvens denna månad. Det rapporterar Sky News med hänvisning till källor. Bolaget håller enligt uppgift på att diskutera med långivare om att höja räddningspaketets storlek till minst en miljard pund efter att initialt ha föreslagit 900 miljoner pund förra månaden.

Dagens PS - I förrgår: 08:22

Factset: Så blir H&M:s försäljning

Klädjätten H&M lämnar på måndag morgon försäljningsrapport för det tredje kvartalet. Väntad försäljning enligt Factsets konsensus med 15 analytikers estimat ligger på 62.003 miljoner kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.