PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 19 September, 17:10

PrivataAffärer - 12 sep 19 kl. 11:52

Analytiker: Kursuppgången minskar utrymmet för försäljningsbesvikelserBilden hos allt fler analytiker, att H&M sett ljuset i tunneln efter år av försvagad försäljning och dalande lönsamhet, börjar så smått få fäste. Men samtidigt som H&M klättrat 50 procent sedan årsskiftet har analytikerkollektivet inte hängt med då snittriktkursen ligger klart under aktuell kurs. Många verkar vilja ha ytterligare bevis för att tunnelns slut nalkas och inte det mötande tåget. Så att säga att måndagen försäljningssiffror är synnerligen viktiga för den fortsatta synen på H&M på kort och medellång sikt är inte en överdrift. Vad har då H&M att leva upp till när försäljningen för det tredje kvartalet (juni-augusti) släpps?
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Infront Datas, Textilwirtschaft, Inditex, Madridbörsen, Nyhetsbyrån Direkt, Infront Data

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytiker, Kursuppgången, minskar, utrymmetför , försäljningsbesvikelser
PrivataAffärer - 18 aug 17 kl. 11:40

Nordea tar ner sin rek för Oriflame efter kursuppgången

Efter kursuppgången på 11 procent på torsdagen handlas Oriflame när Nordeas motiverade värde och dessutom med en premie på 30 procent i förhållande till sektorkollegor....

Affärsvärlden - 28 feb 18 kl. 11:13

Analytiker: Autoliv är för högt värderat sedan kursuppgången

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv har en ledande position inom både aktiva och passiva säkerhetsprodukter, men efter det senaste årets kursuppgång är aktien alltför högt värderad..

Affärsvärlden - 11 nov 15 kl. 09:07

SHB: Kursuppgången är motiverad

Ica-Gruppens initiala kursuppgång på tredje kvartalets delår, på 1,7 procent klockan 09.04, är motiverad, enligt Handelsbanken.

DI - 27 jan 17 kl. 11:39

Storbanken: Kursuppgången var obefogad

SEB tycker att torsdagens kursuppgång i Ericsson efter rapporten var obefogad då de bättre än väntade kvartalssiffrorna förklarades av order som borde ha kommit in första kvartalet..

PrivataAffärer - 10 sep 18 kl. 15:47

”Valutgången minskar risk för bankskatt”

Det framhåller Andreas Håkansson, analytiker på Exane BNP Paribas, för Nyhetsbyrån Direkt. ”De tre regeringsalternativ som förefaller möjliga i nuläget pekar mot ett minskat inflytande från Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Risken för bankskatter eller liknande bör därmed minska”, påpekar han.

Affärsvärlden - 14 okt 14 kl. 13:18

Analytiker skeptisk till Lupes kursuppgång

En analytiker som följer oljebolaget Lundin Petroleum tror att kursuppgången, följande den i dag upptäckta fyndigheten i Barents hav, kommer att visa sig kortvarig..

Sydsvenskan - 14 maj 13 kl. 06:30

Uppgången kom av sig

Den obrutna kursuppgången på Stockholmsbörsen kom av sig på måndagen. OMXS-index föll med 0,1 procent till 383,7.Hittills i år har Stockholmsbörsen stigit med över 11 procent och förra veckan nåddes högsta nivån sedan hösten 2007.

DI - 11 maj 17 kl. 18:06

Europabörser: Nedåt igen efter snabba uppgången

De flesta av de större Europabörserna backade på torsdagen, då en mängd positiva händelser nu alltmer ansågs inprisade i aktiekurserna: segern för Emmanuel Macron i det franska presidentvalet, de bästa bolagsrapporterna på länge och det högsta inköpschefsindexet för euroområdet på många år. Kursuppgången har varit snabb..

DI - 20 okt 17 kl. 15:41

Uppgången i Ericsson tilltar

Kursuppgången efter Ericssons rapport tilltog på fredagseftermiddagen. Vid 15.30-tiden hade aktien stigit nästan 8 procent..

Affärsvärlden - 03 maj 17 kl. 22:00

Dyr efter kursuppgången

MTG genomgår en strukturomvandling med vissa ljuspunkter. Samtidigt ser vi en ökad risk inom flera områden, vilket inte värderingen tar höjd för..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Airbnb vill till börsen nästa år

Det uppger det kontroversiella bolaget i ett kort meddelande på sin hemsida, utan att ge några detaljer om vilken börs som avses eller vilka villkor som kan komma att gälla. Airbnb gundades i San Francicso 2008 och är i dag verksamt i omkring 100.000 städer världen över.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

UBS varnar för extremt låga oljereserver

Många kunder med saudiska oljekontrakt har ännu inte känt av effekterna från anfallet mot processanläggningarna då saudierna kunnat nyttja reserver. Det innebär dock att utbudsrisken ökar i marknaden som helhet, vilket driver upp priset. ”Globalt är buffertkapaciteten extremt låg för närvarande, vilket innebär mycket lite utrymme för nya störningar.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Fredag kl 10: Aktiechatt med Marcus Hernhag

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Handelsbanken: Så ska du placera i höst

Det är Handelsbankens allokeringschef Johann Guggi som konstaterar att ökad marknadsoro och svagare konjunktursignaler ökar osäkerheten. Dessutom riskerar handelskriget att slå mot företag i både Europa och Sverige. ”Vi har minskat aktierisken i våra Multi Asset-portföljer och i stället ökat andelen räntebärande placeringar genom att investera i tillväxtmarknadsobligationer.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Här är Blechers nya fond

– Det finns massor av historiska exempel på avknoppningar, både i Sverige och internationellt. Och det finns fler affärer att göra. Min portfölj består av flera företag som har gjort en spin-off eller bestämt sig för att göra en, eller som vi tycker borde göra det, säger Simon Blecher som tillsammans med Mattias Montgomery kommer att ansvara för fonden.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Danskes nya syn på fastighetsbolagen

Det framgår av ett marknadsbrev i vilket Danske Bank förutser ”mycket attraktiv avkastning över tid” från fastighetssektorn och bankens nya analytiker Philip Hallberg ser ”värde” i flera aktier trots att sektorn har gått bättre än de flesta andra under de senaste åren. * Wihlborgs höjs till köp, från behåll (när bevakningen pausades under senare delen av 2018). Riktkursen sätts till 160 kronor (111).

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Nu sänker toppaktörerna sparräntorna

Nordax, Qliro och PRA Spar har under en tid tillsammans toppat listan med högsta rörliga sparräntan utan uttagsrestriktioner. Den som satt in pengar hos dessa aktörer har fått 0,95 procent. Men nu är det slut med det.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

SHB: Wärtsiläs vinstvarning riktigt ”hemsk”

Wärtsilä, som i vinstvarningen hänvisar till överraskande svag orderingång och till projektrelaterade kostnader efter en översyn, spår att det jämförbara rörelseresultatet i år kommer att bli cirka 100 miljoner euro lägre än 2018, det vill säga kring 480 miljoner euro. Konsensus kring mitten av augusti låg enligt Infront Datas sammanställning 639 miljoner kronor på denna punkt. ”Den nya guidningen implicerar en potentiell sänkning av konsensus för ebita helåret 2019 om 25 procent”, sammanfattar Morgan Stanley i en kommentar Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Tre färska köprekar bland torsdagens analyser

SEB Equities höjer sin rekommendation för Sobi till köp från behåll. Riktkursen sänks till 215 från 221 kr. Det framgår av Bloomberg, som daterar höjningen till den 19 september, alltså torsdag.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.