Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 15 September, 20:03

Cornucopia - 12 sep 19 kl. 11:32

SBAB: Stillastående bostadspriser väntas 2020 - 2022Den statliga bolånebanken SBAB konstaterar att bostadspriserna kommer stå stilla fra möver även om år 2019 innebär en fortsatt kraftig uppgång under resten av året. Den svenska ekonomin väntas nu vara svag de kommande åren, och det saknas alltså möjlighet för stigande bostadspriser.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SBAB, Karlstad, Bomarknadsnytt, SEB, Riksbanken, PDF

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SBAB, Stillastående, bostadspriser, väntas, 2020, 2022
PrivataAffärer - 05 jun 19 kl. 11:28

Nordea spår stillastående boränta närmaste året

Hammarlund: Förbered dig redan nu för tuffare räntetider Nordea räknar med att 2019 blir ett blekt år tillväxtmässigt och att arbetslösheten stiger om än från låga nivåer. Konjunkturavmattningen är mild men tydlig och gör avtryck både globalt och i Sverige. I Tyskland, som är en viktig motor för Europa, är tillväxten mycket låg.

Skånskan - 20 apr 18 kl. 15:02

Flera tusen åskådare väntas till årets stora kosläpp

SVALÖV Nu är det vår och då ska Svalöfs gymnasiums kor ute på sommarbete.Och i vanlig arrangeras det omåttligt populära kosläppet vid skolans jordbruk dit det väntas traditionellt flera tusen nyfikna åskådare som vill vara med om den stora folkfesten. Långväga besökare, inte minst förskolebarn, tar chansen för att se den ystra dansen på hagarna intill vägen mellan Svalöv och Billeberga.

YLE - 04 nov 13 kl. 17:52

ECB väntas sänka räntan

Det ekonomiska läget i eurozonen är fortfarande så dåligt att Europeiska centralbanken, ECB väntas lätta på penningpolitiken. Frågan lär inte vara om ECB sänker räntan, utan när man sänker. Det som har fått marknadsbedömare att reagera är förra veckans inflationssiffror.

Sydsvenskan - 07 aug 15 kl. 06:24

Förseningar väntas i tågtrafiken

Trafikverket varnar för förseningar under fredagsmorgonens rusningstrafik i Skåne.Problemen med strömförsörjningen till tågen uppstod redan under torsdagen. Ströningen gäller sträckan mellan Åstorp i nordvästra Skåne och Hyllie i Malmö, uppger Trafikverket i ett pressutskick.

Helsingborgs Dagblad - 07 aug 15 kl. 06:24

Förseningar väntas i tågtrafiken

Trafikverket varnar för förseningar under fredagsmorgonens rusningstrafik i Skåne.Problemen med strömförsörjningen till tågen uppstod redan under torsdagen. Ströningen gäller sträckan mellan Åstorp i nordvästra Skåne och Hyllie i Malmö, uppger Trafikverket i ett pressutskick.

Supermiljöbloggen - 27 nov 17 kl. 20:32

Efter tre år på samma nivå – i år väntas de globala koldioxidutsläppen öka

Det verkar som att trenden med tre år av stillastående globala koldioxidutsläpp är på väg att brytas. Samtidigt som världen mer än någonsin behöver minska utsläppen väntas de öka med två procent 2017.  Prognosen kommer från den årliga rapporten Global Carbon Budget som släpptes 13 november, mitt under FN:s klimattoppmöte i Bonn.

DI - 14 apr 16 kl. 15:19

USA-börser: Delta väntas flyga på stillastående börs

Efter att Wall Street steg till årshögsta på onsdagen låg USA-terminerna runt oförändrade nivåer inför torsdagens öppning..

Cornucopia - 27 jun 17 kl. 15:28

Mäklarkåren killgissar: 4 - 6% stigande bostadspriser om året i storstäderna

Mäklarkåren killgissar1. att bostadspriserna ska öka 4 - 6% om året i våra storstäder varje år fram till år 2022. Det är förstås, allt annat lika, rimliga siffror, men nu kommer allt annat inte vara lika.

PrivataAffärer - 18 jun 19 kl. 07:25

SBAB: Viktigt att nyansera bilden av hushållens skuldsättning

Han konstaterar att Sverige har haft kraftigt stigande bostadspriser och bolåneskulder under en längre tid. Flera länder där hushållens skulder har ökat kraftigt under en period har senare också fått stora problem med konsumtionsfall, förvärrade lågkonjunkturer och förhöjda risker i det finansiella systemet. Men till skillnad från länder som Danmark, Storbritannien och USA har vi i Sverige inte haft någon stor bolånefinansierad överkonsumtion, vilket är den centrala faktorn till kraftigt minskad privat konsumtion vid fallande bostadspriser i en lågkonjunktur.

Dagens PS - 12 jul 18 kl. 07:29

Ny rapport: Status quo på bostadsmarknaden

Utbudet och efterfrågan på bostäder väntas vara oförändrat under det tredje kvartalet. Samtidigt väntas priserna vara stillastående och förmedlingstiderna oförändrade på både villor och bostadsrätter, utom i Malmö. Det uppger fastighetsmäklarna i SBAB:s Mäklarbarometer.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Flyttskatten skulle bort - istället införs tak på uppskovsbeloppet

Enligt JÖK:en skulle den sk flyttskatten i form av ränta på uppskovsbeloppet vid köp av en dyrare bostad bort. Istället uppger nu Ekot att taket på uppskovsbeloppet återinförs, dvs man kan inte längre få hur stort uppskov som helst. Samtidigt tas inte räntan bort.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Gästfråga: Hur laddar man elbil utan parkering vid egen villa?

Nedanstående är ett gästinlägg signerat IT-konsulten, och ställer frågan hur man laddar sin elbil om man inte har bilparkering vid sin egen villa. En högst relevant frågeställning och ett stigande problem för de som vill skaffa elbil, i synnerhet när straffskatten i bonus/malus på nya fossilbilar är minst sagt hög.
En Hyundai Kona Electric på snabbladdning.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Officiellt: Saudi-Arabien drar ner oljeproduktionen med. 5.7 miljoner fat

Den saudiska diktaturens statliga oljebolag Saudi Aramco publicerade igår kväll ett pressmeddelande om att de drar ner sin oljeproduktion med 5.7 miljoner fat om dagen. Det är drygt 7% av världsproduktionen av råolja.

Cornucopia - Igår: 19:27

Trams om Systembolagets öppettider

Det så kallade politiska partiet Moderaterna fokuserar och prioriterar det som är viktigt i sin politik  i denna tid och era, och vill nu att Systembolaget ska ha öppet på söndagar. Socialdemokraternas partiorgan och den samlade vänstern brister ut i att man måste tänka på barnen, och hela debatten blir rent trams.
Mitt vin Preparatus Supervivet finns endast i Systembolagets beställningssortiment (75406).

Cornucopia - Igår: 17:47

WSJ: Saudi-Arabien stänger ner halva sin oljeproduktion

Efter en fortsatt oroande tystnad från Saudi-Arabiens diktatur, så uppger nu Wall Street Journal att de sitter på information att landet stänger ner hälften av sin oljeproduktion som en följd av angreppet mot ett oljefält, samt främst den gigantiska oljehuben Abqaiq.Grejer i Stenungsund.Världens råoljeproduktion (inklusive kondensat och naturgasvätskor) är cirka 80 miljoner fat per dygn, varav cirka 10 miljoner fat kommer från Saudi-Arabien.

Cornucopia - Igår: 12:41

Nytt börsrekord för Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index slog nytt börsrekord för stängning med fredagens handel. Index är dock var i motståndsområdet, så det återstår att se om uppgången fortsätter eller om vi får en vändning här.Dagschart OMXSPI.

Cornucopia - Igår: 08:18

Angrepp mot världens största oljehub i Saudi-Arabien

Terrorister - förmodat Huthi-rebeller ifrån Jemen - har genomfört ett angrepp mot världens största oljehub, Abqaiq i Saudi-Arabien och mot ett större saudiskt oljefält. Omfattningen är okänd, men Abqaiq hanterar cirka sju miljoner fat olja om dagen, eller cirka 9% av världens råoljeproduktion om ca 80 miljoner fat olja, kondensat och fossilgasvätskor om dagen.
Cisterner i Nynäshamn.

Cornucopia - I förrgår: 17:16

Fredagsmys: Bästa bubblet?

Dags för lite härligt fredagsmys igen. Upptäckta att åtminstone någon läsare hade intresse för alkholhaltigt bubbel, så vi fokuserar väl dagens fredagsmys på just bubbel med alkohol i.En god vän bjöd på en SWC 2008 i fredags.

Cornucopia - I förrgår: 15:00

Boksignering Center Syd idag fredag 16:00

En sista påminnelse. Om en timme signerar min hustru och medförfattare Lena Wilderäng och jag Lars Wilderäng vår preppingbok Är du förberedd? hos Akademibokhandeln Center Syd, mellan 16:00 och 17:30.

Cornucopia - I förrgår: 10:25

Utebliven vinst är inte en förliust

En vanligt feltänk inom investeringar verkar vara att en missad vinst är en förlust. Så är det naturligtvis inte. Endast en förlust är en förlust, annars har vi alla gjort hundratals miljoner kronor i förluster på de affärer vi aldrig gjorde.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.