PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 20 September, 06:01

PrivataAffärer - 12 sep 19 kl. 11:30

SEB tar in Elekta i Nordic Select-portföljenElekta tar investmentbolagets Kinneviks plats i portföljen, som har en placeringshorisont på upp till sex månader. Det rapporterat Dagens industri. Elekta steg 2 procent på torsdagsförmiddagen. Kinnevik hade vid samma tidpunkt backat 0,7 procent.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SEB, Elekta, Nordic Select, Kinneviks, Dagens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB, tarin , Elektai , Nordic, Select-portföljen
VA - 28 mar 11 kl. 13:10

SEB tar kunder

28 mars SEB tar över DnB Nor:s stock av bolån till privatkunder i Sverige. Totalt omfattas cirka 5 000 kunder med en sammanlagd volym på cirka 7 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande. DnB Nor har beslutat att inte längre bedriva bolåneverksamhet i Sverige.

DI - 28 mar 11 kl. 10:44

SEB tar över DnB Nors bolånekunder

SEB tar över DNB Nors stock av bolån till privatkunder i Sverige. Totalt omfattas cirka 5.000 kunder med en sammanlagd volym på cirka 7 miljarder kronor..

PrivataAffärer - 05 apr 17 kl. 16:05

SEB tar bort Telia från "stjärnlistan"

SEB tar bort Telia från listan över bankens åtta "Swedish Stars", en lista över vad banken ser som köpvärda aktier. Det framgår av en analys....

Cornucopia - 23 apr 19 kl. 18:35

SEB tar krafttag mot penningtvätt - begränsar privatpersoners kontantuttag

SEB-banken tar nu krafttag mot den senaste tidens enorma penningtvättskandaler med hundratals miljarder i ryska pengar. Man begränsar nu svenska privatkunders möjlighet att ta ut kontanter.
SEB-kontor i Oslo.

Cornucopia - 11 jun 19 kl. 14:40

SEB tar 2500:- för skuldfritt lägenhetsköp - lånelöften tas tillbaka av banker

En läsare, som bytt ner sig från en prestigevåning i centrala Stockholm till en mindre lägenhet och därmed fått skuldfritt boende rapporterar att SEB tog 2500:- SEK i avgift för bostadsköpet, när det inte togs något bolån. Beskedet från mäklare i samband med köpet är också att banker nu ofta drar in sina tidigare lånelöften och köpare tvingas hoppa av lägenhetsköp.
Visning pågår på Södermalm.

DI - 27 okt 11 kl. 16:28

SEB tar bolånekunder

Nordea, Swedbank och Handelsbanken höjer sina bolånemarginaler och låter svenska hushåll bidra till växande vinster. Det gör inte SEB. ?

DI - 27 okt 14 kl. 14:06

SEB tar bort kort rekommendation för el

Trots det fallande oljepriset ser den svenska storbanken SEB inte något köpeläge. Istället rekommenderar banken kunderna att gå kort i oljan samt naturgas.Det framgår av SEB:s veckokommentar hos Råvarumarknaden..

Realtid - 22 feb 16 kl. 15:48

SEB tar in nytt blod i styrelsen

mån, 2016-02-22 15:48SEB tar in nytt blod i styrelsenDen digitala kompetensen höjs när SEB låter styrelsen svälla..

DI - 17 sep 14 kl. 14:11

Han tar över Nordic Resources

Nordic Resources har utsett Björn Herstad till ny vd med tillträde den 1 september. Han kommer närmast från vd-posten på Animail, ett bolag som han ledde från grundandet 2007 fram till 2013. Det framgår av ett pressmeddelande..

Dagens Media - 24 okt 16 kl. 14:39

Anne Årneby tar över Nordic Morning

Anne Årneby lämnar Bisnode och blir ny koncernchef för kommunikationsgruppen Nordic Morning..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Stora Placeringskvällen i Stockholm 21 oktober

Evenemanget i korthet: Vad: Stora Placeringskvällen i Stockholm 
Var: Waterfront Congress Centre, Nils Ericsons Plan 4, Stockholm
När: 21 oktober 2019 kl 18-22 (cirka). Insläppet öppnar 1730. På scen finns bland annat representanter från DNB, Splitan Fonder, Lendify, Bank of Luxemburg, Danske Invest, Mangold och Odin Fonder.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Disney vinnare i ”streaming-kriget”

Disney är vinnaren i och med att antalet aktieägare hos Nordnet ökat med 34 procent i år, medan både Netflix och Apple nettotappat aktieägare hos nätmäklarens privatsparare. Det är Frida Bratt, Nordnets privatekonom, som gjort sammanställningen över nätmäklarens kunders innehav av streaming-aktier. På andra och tredje plats kommer AT&T, 11 procent fler ägare, samt Amazon, 1 procent fler ägare.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Carnegie: Köp det snabbväxande gamingbolaget

Bolaget utvecklar spel inom genren free-to-play onlinestrategispel via såväl mobil plattform som browser. ”Via organisk tillväxt och en serie förvärv har Stillfront lyft omsättningen till drygt 2 miljarder kronor i år med en rörelsemarginal kring 28 procent”, konstaterar Carnegie. Stillfront består i dagsläget av tretton fristående spelutvecklingsföretag som tillsammans har en spelportfölj med 36 olika intäktsgenererande spel.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Airbnb vill till börsen nästa år

Det uppger det kontroversiella bolaget i ett kort meddelande på sin hemsida, utan att ge några detaljer om vilken börs som avses eller vilka villkor som kan komma att gälla. Airbnb gundades i San Francicso 2008 och är i dag verksamt i omkring 100.000 städer världen över.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

UBS varnar för extremt låga oljereserver

Många kunder med saudiska oljekontrakt har ännu inte känt av effekterna från anfallet mot processanläggningarna då saudierna kunnat nyttja reserver. Det innebär dock att utbudsrisken ökar i marknaden som helhet, vilket driver upp priset. ”Globalt är buffertkapaciteten extremt låg för närvarande, vilket innebär mycket lite utrymme för nya störningar.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Fredag kl 10: Aktiechatt med Marcus Hernhag

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Handelsbanken: Så ska du placera i höst

Det är Handelsbankens allokeringschef Johann Guggi som konstaterar att ökad marknadsoro och svagare konjunktursignaler ökar osäkerheten. Dessutom riskerar handelskriget att slå mot företag i både Europa och Sverige. ”Vi har minskat aktierisken i våra Multi Asset-portföljer och i stället ökat andelen räntebärande placeringar genom att investera i tillväxtmarknadsobligationer.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Här är Blechers nya fond

– Det finns massor av historiska exempel på avknoppningar, både i Sverige och internationellt. Och det finns fler affärer att göra. Min portfölj består av flera företag som har gjort en spin-off eller bestämt sig för att göra en, eller som vi tycker borde göra det, säger Simon Blecher som tillsammans med Mattias Montgomery kommer att ansvara för fonden.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Danskes nya syn på fastighetsbolagen

Det framgår av ett marknadsbrev i vilket Danske Bank förutser ”mycket attraktiv avkastning över tid” från fastighetssektorn och bankens nya analytiker Philip Hallberg ser ”värde” i flera aktier trots att sektorn har gått bättre än de flesta andra under de senaste åren. * Wihlborgs höjs till köp, från behåll (när bevakningen pausades under senare delen av 2018). Riktkursen sätts till 160 kronor (111).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.