Dagens PS > Ekonomi

Friday, 20 September, 06:00

Dagens PS - 12 sep 19 kl. 11:27

Äntligen köpsugna: Cheferna slutar hålla igenDystra makrosiffror fortsätter att dundra in i oförminskad fart. Men det har de gjort så länge nu att historiken säger att det kanske är dags för vändning.  Inköpsindex (PMI) i världen har fallit 15 månader i rad, vilket är nytt rekord. Men faktum är att den senaste noteringen för PMI faktiskt pekade på en liten uppgång – och det kan vara första tecknet på vändning. Snart kan det vara köpläge.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
PMI, Äntligen, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äntligen, köpsugna, Cheferna, slutar, hålla, igen
YLE - 26 jan 15 kl. 08:54

Berättelse 9: Cheferna sopar mobbning under matten

Det finns arbetsplatser i Svenskfinland som har ryktas vara oaser för mobbning, skriver en läsare till #MittJobb. Mobbarna får härja fritt utan att cheferna tar tag i saken. Granska arbetslivet med oss mittjobb logo Vi på Svenska Yle behöver din hjälp för att kartlägga dagens arbetsliv.

YLE - 26 jan 15 kl. 08:54

Berättelse 9: Cheferna sopar mobbning under mattan

Det finns arbetsplatser i Svenskfinland som har ryktas vara oaser för mobbning, skriver en läsare till #MittJobb. Mobbarna får härja fritt utan att cheferna tar tag i saken. Granska arbetslivet med oss mittjobb logo Vi på Svenska Yle behöver din hjälp för att kartlägga dagens arbetsliv.

Expressen - 21 okt 17 kl. 12:25

TV4-cheferna är ett gäng hycklare

Martin Timell är tagen ur tjänst, och under fredagen tog kanalen det enda rimliga beslutet - att stryka "Äntligen hemma" ur tv-tablån.Men vägen dit var lång och krokig. TV4 har länge blundat för problemen.

Expressen - 24 okt 17 kl. 00:33

Timell tjänade 40 miljoner – medan cheferna blundade

TV4 har brutit miljonkontraktet med Martin Timell, men vill inte berätta om han köptes ut. Timell drog in 40 miljoner efter badtunne-incidenten – medan TV4-cheferna blundade för hans kränkningar. Kanalen har årligen haft reklamintäkter på över 60 miljoner kronor för ”Äntligen hemma”.

Helsingborgs Dagblad - 26 okt 17 kl. 15:05

TV4 DO-anmäls av "Äntligen hemma"-producent

Martin Timell fick gå – till slut. Nu anmäler Frida Olsson, tidigare exekutiv producent för TV4-programmet "Äntligen hemma", kanalens ledning till diskrimineringsombudsmannen (DO). – Cheferna på TV4 försöker skjuta ifrån sig ansvaret och tona ner allvar.

YLE - 09 jun 17 kl. 15:21

Svenska handbollsstjärnan slutar, 27 år gammal – flyttar in i kolonistuga och ska lifta genom Europa

Det blir den största dagen i mitt liv. Så säger Kim Ekdahl Du Rietz till Sportbladet inför sin sista handbollsmatch på proffsnivå. Proffslivet passar inte Ekdahl Du Rietz, som har storslagna planer för framtiden.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Äntligen! Nu bannar Reddit hämndporr och otillåtna nakenbilder

Det händer lite då och då. Mest uppmärksammat blir det när kändisar är inblandade, men desto oftare är det "vanliga" människor som drabbas av det. Hämdporren.

Expressen - 19 okt 17 kl. 21:48

Cheferna smet – nu kan  TV4 inte sända programmet

TV4 har tagit Martin Timell ur tjänst.Men vad betyder det ens? Det förefaller som att kanalen snickrat ihop ett rangligt fuskbygge som lösning på de allvarliga anklagelserna mot programledaren.

DN - 26 okt 17 kl. 14:30

”Äntligen hemma”-producent anmäler TV4

Frida Olsson, tidigare exekutiv producent på TV4, anmäler kanalens ledning till Diskrimineringsombudsmannen. – Cheferna på TV4 försöker skjuta ifrån sig ansvaret och tona ner allvaret i sin hantering av härvan kring Martin Timell. De måste ställas till svars, säger hon..

BT - 26 okt 17 kl. 15:26

”Cheferna försöker skjuta ifrån sig ansvaret och tona ner allvaret”

Martin Timell fick gå – till slut. Nu anmäler Frida Olsson, tidigare exekutiv producent för TV4-programmet "Äntligen hemma", kanalens ledning till diskrimineringsombudsmannen (DO)..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 17 timmar sedan

Ännu en toppchef lämnar Apple

Apples kommunikationschef Steve Dowling kommer att lämna företaget i slutet av oktober, enligt ett memo. Det skriver Recode. I memot kommenterar Steve Dowling avhoppet med att ”det är dags”.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Kinesisk chefsekonom tror på handelsavtal

USA och Kina kommer förmodligen att nå ett temporärt handelsavtal när parterna möts i Washington nästa månad. Det uppger Chen Wenling, chefekonom vid tankesmedjan China Centre for International Economic Exchanges, till South China Morning Post. Enligt chefekonomen vid tankesmedjan, som av Telegraph beskrivs ha nära kopplingar till den kinesiska regeringen, behöver USA skjuta upp implementeringen av importtullarna och inte införa några nya för att ett avtal ska kunna bli av.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Rådgivaren sade emot Trump – fick sparken

John Bolton fick sparken som nationell säkerhetsrådgivare dagen efter att USA:s president Donald Trump diskuterat sanktionslättnader mot Iran. Boltons ersättare är redan utnämnd. Det uppger källor med insyn, rapporterar Bloomberg News.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Fingerprints sensor i biometriskt kort från Mereal

En av Fingerprint Cards sensorer finns med i det biometriska kort från Mereal. Det skriver bolaget på sin hemsida. Ordern gäller sensorer ur FPC1300-serien.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Chefer frias i domstol efter Fukushima-olyckan

En japansk domstol har mer än åtta år efter kärnkraftsolyckan i Fukushima friat tre tidigare chefer vid kärnkraftverket från brottsanklagelser, rapporterar BBC. Domstolsfallet var det enda som som kom efter kärnkraftsolyckan, som är den värsta sedan Tjernobyl 1986. Fler än 470.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Indien inför förbud mot e-cigg och vaping

Dagens techbrief handlar om Google skrotade projekt, Trumps miljöattack på Kalifornien samt det senaste i vapingcirkusen. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Rykte: Google skrotar nästan färdig smartwatch Enligt en rapport från Business Insider höll sökjätten på med att designa en egen smartwatch – men projektet lades ned strax innan avtäckandet av den första Pixel-telefonen 2016.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Myndighetsbråk kostar skattebetalarna miljoner

Notan hög för Riksgäldens utköp av medarbetare. Högsta chefen pekas ut som problemet. Det är Dagens Industri (obs, inloggning krävs) som uppger att turbulensen på statliga Riksgälden står skattebetalarna dyrt.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Blir det krig om oljan?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. ”Saudiarabien har rätt att försvara sig”, säger USA:s utrikesminister Mike Pompeo på Twitter efter drönarattacken på två av landets oljeanläggningar.

Dagens PS - 21 timmar sedan

AFV lyfter fram två heta börsbolag

Affärsvärlden ger köpråd för Kinnevik och Lindab i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Dometic samt lämnar säljråd för Kindred. Ingen kan anklaga investmentbolaget Kinnevik för passivt maktkramande, men börsen sätter ändå omotiverad rabatt på tillväxtstrategin.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Borg om höstbudgeten: ”Där görs ingenting”

Integrationen kopplad till arbetsmarknaden är det ”stora bekymret”, anser den tidigare M-finansministern. Anders Borg ger överlag regeringens budget godkänt, skriver SvD, men han efterlyser en större arbetsreform för landet. ”Det stora bekymret är att vi har ett integrationsproblem i Sverige, kopplat till hur vår arbetsmarknad fungerar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.