Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 19 October, 04:02

Dagens PS - 12 sep 19 kl. 10:59

Fintech-bolag får banktillstånd i SverigeFintech-bolaget Northmills ansökan om banktillstånd har godkänts av Finansinspektionen. Ansökan om banktillstånd lämnades in i slutet av 2017 och godkändes igår den 11 september. Det framgår av ett pressmeddelande. Northmill kommer att inleda sin bankverksamhet inom en snar framtid genom att addera sparkonton, kort och betaltjänster till sitt existerande produktutbud. Bolaget siktar på att lansera nya produkter i flera europeiska länder.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sverige, Northmills, Finansinspektionen, Fintech, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fintech-bolagfår , banktillståndi , Sverige
Dagens PS - 21 aug 19 kl. 10:30

Nordiskt fintech-bolag får banklicens i Sverige

Den nordiska bankappen Lunar Way har fått banklicens i Sverige och tar samtidigt in investeringar på ytterligare 280 miljoner kronor. Lunar Way har valt att utveckla lokalt och etablera sig i Norden. Att den danska banklicensen överförs till Sverige betyder också att Lunar Way nu omfattas av den statliga insättningsgarantin på samma sätt som andra svenska banker.

Realtid - 13 nov 18 kl. 09:46

Amerikanskt fintech-bolag går in i Sverige

Det amerikanska fintech-bolaget Taulia går nu in på den svenska finansiella marknaden genom ett samarbetsavtal med svenskt konsultföretag..

VA - 27 feb 19 kl. 13:37

Fintech-experten: ”Alla tittar på Sverige”

Fintech-branschen är på frammarsch – och alla sneglar på Sverige, som är världsledande tack vare bolag som Klarna och Izettle. Det berättar Swedish Fintech Associations generalsekreterare Louise Grabo i podden Heja framtiden. .

Nyan - 28 aug 19 kl. 18:00

Ålandsägt bolag bland topp 5

Doconomy Ab, som lanserat ett klimatvänligt kreditkort, har av Mastercard valts ut som ett av de fem mest lovande företagen inom finansteknologi, fintech, i Sverige. De utvalda företagen, sammanlagt 15 i Sverige, Finland och Lettland, får delta i ett program där de ”tilldelas en kontaktperson som ger dem tillgång till resurser såsom ämnesexpertis, marknadsinsikter och data samt introducerar dem till olika aktörer inom branschen såväl som till Mastercards kunder och partners.” sägs i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 30 okt 17 kl. 13:06

Nej, Elon Musk slutar inte som vd på Tesla

Uppgifterna sprids just nu via en CNN-artikel i sociala medier. Under domänen CNNTechs.com har det i en artikel daterad i dag måndag den 30 oktober kablats ut att superentreprenören och Tesla-grundaren Elon Musk lämnar elbilstillverkaren för att i stället satsa 72 miljoner dollar i ett nyuppstartat fintech-bolag (läs financial technology).

Dagens PS - 04 apr 17 kl. 15:03

Banktoppen ruvar på nyheter

Casper von Koskull, som tidigare hotat med en bankflytt från Sverige om regeringens aviserade bankskatt realiseras, lovade i dag under Finansnäringens dag att stora investeringar på teknik är på gång. Enligt Nordeachefen måste dessutom hela banksystemet göras om. Det här rapporterar Affärsvärlden på nätet med hänvisning till norska DN.

DI - 29 nov 17 kl. 13:30

Collector Ventures investerar i Kaching

Göteborg, Sverige – Collector AB (publ) (Nasdaq Stockholm: COLL) Collector Ventures fortsätter att satsa i nya FinTech-bolag och investerar nu i Kaching. Bolaget utvecklar mobila kassalösningar som bland annat kopplar ihop e-handel och försäljning i fysiska butiker och riktar sig främst mot större detaljhandelskedjor..

DI - 27 nov 18 kl. 08:45

Collector Ventures investerar i Swiftcourt

Göteborg, Sverige – Collector Ventures fortsätter satsa på fintech-bolag och investerar nu i Swiftcourt. Swiftcourt hjälper köpare och säljare att göra affärer genom att tillhandahålla digitala köpekontrakt med e-signering..

Dagens PS - 03 feb 17 kl. 08:25

Stockholm nytt Silicon Valley?

Enligt Ronit Gose, Citis globala chef för bankanalys, som står bakom en ny amerikansk City-rapport, har Sveriges huvudstad potential att bli ett Silicon Valley i miniformat. Europa är totalt sett ordentligt på efterkälke när det gäller investeringar i fintech – jämfört med Kina och USA – men enligt rapporten och Ronit Gose utgör alltså Stockholm ett undantag. ”Det är en kombination av flera saker som möjliggjort det.

Dagens PS - 17 okt 17 kl. 11:00

Bankerna applåderar deras affärsidé

I Veckans Entreprenör lyfter vi entreprenörer, innovatörer och företagsledare som som ritar om kartan över svenskt näringsliv. I artikelserien får du träffa personerna bakom nya, spännande startups och ta del av deras bästa tips för hur man lyckas. ”Det började så simpelt som med ett besök i mataffären…” Vem är du?

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 17 timmar sedan

Hushållens lån fortsätter växa

De svenska hushållens lån fortsätter att öka i en oförändrad takt, visar siffror från SCB:s senaste mätning. Huvuddelen av lånen, 82 procent, är bostadslån, resten är konsumtionslån och lån med övriga säkerheter. I augusti 2019 låg den årliga tillväxttakten på 4,9 procent för bostadslån och 6,4 procent för konsumtionslån.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Teknik för en bättre upplevelse

Det har blivit allt vanligare att använda ny teknik för att förbättra kundupplevelsen, genom exempelvis virtuell realitet eller möjligheten att själv välja design på en produkt. Vi har nog alla stött på blipp, att du blippar ditt bankkort istället för att krångla med att sätta i det i chipp-hållaren, vilket gör betalningen smidigare samtidigt som risken att du glömmer kortet i kortläsaren minskar. Det är bara en av de saker som den nya tekniken har bidragit till för en bättre och smidigare köpupplevelse.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Norwegian säljer flygplan för att betala av skuld

Det norska lågprisflygbolaget Norwegian säljer av fem plan ur flottan för att amortera skuld och förbättra bolagets likviditet. Det framgår av ett börsmeddelande. Planen är av modell Boeing 737-800, alltså inte olycksplanet 737 Max.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Kraftig sänkning av boräntor hos storbanken

Handelsbanken sänker sina bundna bolåneräntor. Sänkningen är driven av sjunkande marknadsräntor samt en anpassning av erbjudandet utifrån rådande konkurrensläge. ”Handelsbankens boräntor styrs av marknadsräntorna.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Getinge rusar på börsen efter stark rapport

Medicinteknikbolaget Getinge redovisar en omsättning som var högre än väntat under tredje kvartalet. Rörelseresultatet var positivt och bättre än väntat. Aktien rusar på börsen.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Grosshandlarvillan bräcker det mesta

Lyxmäklare utlovar oslagbart boende. För den som har råd förstås… Blott 9 kilometer från Lidingöbron ligger den välbevarade grosshandlarvillan, Gamla Bjälbo, byggd 1897 och en gång i tiden boende åt en förmögen Stockholmsfamilj, framgår det i beskrivningen från mäklaren Eklund Stockholm New York. Den välbevarade grosshandlarvillan från 1897 har givetvis sjötomt.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Facebooks varumärke rasar i värde

Facebooks varumärke fortsätter att tappa i värde för andra året i rad, enligt Best Global Brands Report. Det skriver CityAm. I senaste rapporten uppges varumärket vara värt 39,9 miljarder dollar, vilket är en minskning med nästan tolv procent från året innan.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Juul slutar sälja e-cigg med fruktsmak

Juul, som tillverkar e-cigaretter, stoppar nu försäljningen av produkter med fruktsmak inför en kommande reglering från myndigheter. Bolaget fortsätter dock att sälja e-cigaretter med smak av mint, mentol och tobak, rapporterar CNBC. Trumpadministrationen förbereder nu ett förbud mot försäljning av smaksatta e-cigaretter för att handskas med den växande användningen bland tonåringar.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Vatikanens nya radband mäter din böneaktivitet

Dagens techbrief handlar om Mark Zuckerbergs tal om yttrandefrihet, en säkerhetsrisk i Googles nya telefon samt Vatikanens nya fitnessarmband. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Mark Zuckerberg uttalar sig om Kina och yttrandefrihet i långt tal I ett livesänt tal vid Georgetown University i Washington, D.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Litar du på SCB efter tabben med jobbsiffrorna?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. I går kom nyheten att Statistiska Centralbyrån, SCB, överskattat arbetslösheten i Sverige.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.