Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 19 September, 10:19

Dagens PS - 12 sep 19 kl. 10:11

Tiktok-utmanare värd 240 miljarder – kan noterasDen kinesiska videoapp-startupen Kuaishou överväger en notering i USA, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor. Bolaget, som är uppbackat av Tencent, kan listas nästa år men har inte heller stängt dörren för en sådan åtgärd i år, uppger källor. Kuaishou hoppas genom listningen få in tillräckligt kapital för att kunna fortsätta expandera. Pengarna blir också välbehövliga i konkurrensen med Bytedance-ägda Tiktok. Under tiden tänker Kuaishou genomföra en kapitalinsamling utanför börsen.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Kuaishou, USA, Bloomberg News, Tencent, Bytedance, Tiktok, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tiktok-utmanare, värd, 240, miljarderkan , noteras
Dagens PS - 27 maj 19 kl. 14:59

Doldis värd 700 miljarder – ska utmana Spotify

Det kinesiska techbolaget Bytedance värderas till ofattbara 700 miljarder kronor. Det nästintill okända bolaget har utvecklat den populära video-appen TikTok – och nu ryktas det om expansion till både musik- och smartphone-industrin.  Det rapporterar Di Digital med hänvisning till Bloomberg och Financial Times.

Dagens PS - 27 maj 19 kl. 14:59

Doldis värd 700 miljarder ska utmana Spotify

Kinesiska techbolaget Bytedance värderas till ofattbara 700 miljarder kronor. Det nästintill okända bolaget har utvecklat den populära video-appen TikTok – och nu ryktas det om expansion till både musik- och smartphone-industrin.  Det rapporterar Di Digital med hänvisning till Bloomberg och Financial Times.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 3 minuter sedan

Fingerprints sensor i biometriskt kort från Mereal

En av Fingerprint Cards sensorer finns med i det biometriska kort från Mereal. Det skriver bolaget på sin hemsida. Ordern gäller sensorer ur FPC1300-serien.

Dagens PS - 15 minuter sedan

Chefer frias i domstol efter Fukushima-olyckan

En japansk domstol har mer än åtta år efter kärnkraftsolyckan i Fukushima friat tre tidigare chefer vid kärnkraftverket från brottsanklagelser, rapporterar BBC. Domstolsfallet var det enda som som kom efter kärnkraftsolyckan, som är den värsta sedan Tjernobyl 1986. Fler än 470.

Dagens PS - 30 minuter sedan

Indien inför förbud mot e-cigg och vaping

Dagens techbrief handlar om Google skrotade projekt, Trumps miljöattack på Kalifornien samt det senaste i vapingcirkusen. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Rykte: Google skrotar nästan färdig smartwatch Enligt en rapport från Business Insider höll sökjätten på med att designa en egen smartwatch – men projektet lades ned strax innan avtäckandet av den första Pixel-telefonen 2016.

Dagens PS - 1 timme sedan

Myndighetsbråk kostar skattebetalarna miljoner

Notan hög för Riksgäldens utköp av medarbetare. Högsta chefen pekas ut som problemet. Det är Dagens Industri (obs, inloggning krävs) som uppger att turbulensen på statliga Riksgälden står skattebetalarna dyrt.

Dagens PS - 1 timme sedan

Blir det krig om oljan?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. ”Saudiarabien har rätt att försvara sig”, säger USA:s utrikesminister Mike Pompeo på Twitter efter drönarattacken på två av landets oljeanläggningar.

Dagens PS - 2 timmar sedan

AFV lyfter fram två heta börsbolag

Affärsvärlden ger köpråd för Kinnevik och Lindab i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Dometic samt lämnar säljråd för Kindred. Ingen kan anklaga investmentbolaget Kinnevik för passivt maktkramande, men börsen sätter ändå omotiverad rabatt på tillväxtstrategin.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Borg om höstbudgeten: ”Där görs ingenting”

Integrationen kopplad till arbetsmarknaden är det ”stora bekymret”, anser den tidigare M-finansministern. Anders Borg ger överlag regeringens budget godkänt, skriver SvD, men han efterlyser en större arbetsreform för landet. ”Det stora bekymret är att vi har ett integrationsproblem i Sverige, kopplat till hur vår arbetsmarknad fungerar.

Dagens PS - 2 timmar sedan

SR: Elbilssatsning – stort hot mot miljön

Omfattande föroreningar kopplas till nya elbilar, visar ny granskning. Ekot i Sveriges Radio konstaterar att elbilar, som beskrivs som en lösning på klimatkrisen av bilbranschen, riskerar att skapa andra stora miljöproblem. Bakgrunden är att det går åt mycket mer så kallade jordartsmetaller med nya elbilar än i bensinbilar och att det är utvinningen av dessa metaller som enligt kartläggningen leder till svåra föroreningar när de bryts.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Nordeas finanschef slutar och flyttar hem

Nordeas finanschef, Group CFO, Christopher Rees har beslutat att flytta tillbaka till Storbritannien och kommer därför att lämna banken under 2020. Rekryteringen av en ersättare har inletts, skriver Nordea i ett pressmeddelande. – Alla i Nordeas styrelse respekterar Christopher Rees beslut och vi vill tacka honom för hans ledarskap, engagemang och hårda arbete för Nordea.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Bostadspriserna gick upp i augusti

De svenska bostadspriserna steg i augusti, enligt den senaste månadsstatistiken från Valueguard. Prisindex för privatägda bostäder i Sverige, HOXSWE, ökade 1,7 procent efter att ha sjunkit med 0,3 procent månaden innan. Villaindex stiger med 2,3 procent i riket medan bostadsrättsindex stiger med 0,7 procent.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.