Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 18 September, 00:51

Dagens PS - 12 sep 19 kl. 09:58

Uber slår tillbaka: Förarna är inte våra anställdaI dagens techbrief kan du läsa om Teslas nya elmotor, Tokyo-OS satsning på livegrafik samt Ubers svar på arbetsvillkorslagen. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Universitetsstudenter försökte komma åt Trumps skatteredovisning via hacking Studenterna Andrew Harris och Justin Hiemstra riskerar nu upp till två års fängelse, skriver The Verge. Elon Musk skryter om nya motorn ”Plaid” – ska göra Model S ännu snabbare ”Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid” skrev Elon Musk på Twitter igår. Den nya motorkonfigurationen kommer att introduceras i de dyrare Tesla-bilarna någon gång nästa år.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Teslas, OS, Ubers, Techbriefen, PS, Trumps, Studenterna Andrew Harris, Justin Hiemstra, The Verge, Musk, Plaid, Model, Det, Ludicrous, Elon Musk, Twitter, Tesla, Via, Intel, Tokyo, Ett, Apples, TechCrunch, Efter, Kalifornien, Uber, LÄS MER, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uberslår tillbaka , Förarnaär inte våra , anställda
Dagens Media - 08 jun 17 kl. 08:35

Uber sparkar 20 anställda efter utredning om sexuella trakasserier

Uber bekräftar till The Guardian att man sparkar 20 anställda som följd av en utredning om sexuella trakasserier och diskriminering. Enligt uppgifter ska det bland annat röra sig om högt uppsatta chefer..

Dagens PS - 09 jun 17 kl. 10:22

Anställda flyr bolag efter strippfester för miljoner

Efter uppsägningarna och sexanklagelserna på Silicon Valley-jätten Uber, som DagensPS.se skrev om i veckan, kommer ytterligare ett smaklöst exempel. Succén för Londonbaserade dejting-appen Badoo har än så länge uteblivit på hemmaplan om man jämför med framgångarna man haft i Sydamerika och Ryssland, skriver amerikanska Bloomberg.

DI - 10 sep 19 kl. 21:31

Nedskärningarna fortsätter på Uber – 435 anställda får gå

Taxitjänsten Uber har sagt upp totalt 435 anställda inom bolagets produkt- samt ingenjörsteam..

Dagens PS - 24 okt 17 kl. 13:20

Anställda miljonärer: ”Utklassar Wall Street”

De astronomiska summorna i bolagen får Wall Street att ”framstå som det nya låglöneträsket”, skriver Di:s Andreas Cervenka i en stor granskning. Medan de stora tech-giganternas grundare och toppchefer gjort sig kända för årslöner på symboliska 1 dollar tjänar de offantliga summor på olika aktie- och obligationsprogram. Det visar en granskning i Di där tidningens utsände i Silicon Valley, Andreas Cervenka, gått loss med miniräknaren i de största bolagens senaste årsredovisningar.

Dagens PS - 11 okt 17 kl. 11:21

Uber står inför minst fem utredningar i USA

Hela paketet av härvor kopplas till tidigare vd:n. Taxiappjätten Uber förekommer i minst fem potentiella brottsutredningar som det amerikanska justitiedepartementet initierat. Det är minst två utredningar mer än tidigare trott, rapporterar Bloomberg News.

Dagens PS - 28 nov 17 kl. 07:35

WSJ: Uber-aktier kan säljas 30-procentig rabatt

Vansinnig rea, hoppas ett konsortium som leds av japanska Softbank. Under tisdagen väntas man presentera sitt erbjudande om att köpa Uber-aktier, enligt affärstidningen Wall Street Journal. Enligt insynspersoner har Softbank redan informerat om att man vill köpa minst 14 procent av kapitalet i Uber till en rabatt om 30 procent i förhållande till senaste värderingen på 68 miljarder dollar.

YA - 05 jan 17 kl. 08:44

Vill ha sociala avgifter av Uber

Uberförare är anställda och företaget ska därför betala sociala avgifter, slår det schweiziska försäkringsbolaget Suva fast. Beslutet går på tvären med amerikanska Ubers inställning, enligt vilken förarna är frilansande underleverantörer.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 05 jan 17 kl. 08:44

Vill ha sociala avgifter av Uber

Uberförare är anställda och företaget ska därför betala sociala avgifter, slår det schweiziska försäkringsbolaget Suva fast. Beslutet går på tvären med amerikanska Ubers inställning, enligt vilken förarna är frilansande underleverantörer. Kalifornienbas.

Sydsvenskan - 05 jan 17 kl. 08:44

Vill ha sociala avgifter av Uber

Uberförare är anställda och företaget ska därför betala sociala avgifter, slår det schweiziska försäkringsbolaget Suva fast. Beslutet går på tvären med amerikanska Ubers inställning, enligt vilken förarna är frilansande underleverantörer. Kalifornienbas.

BT - 05 jan 17 kl. 08:44

Vill ha sociala avgifter av Uber

Uberförare är anställda och företaget ska därför betala sociala avgifter, slår det schweiziska försäkringsbolaget Suva fast. Beslutet går på tvären med amerikanska Ubers inställning, enligt vilken förarna är frilansande underleverantörer.(TT).

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 12 timmar sedan

Bensinpriset chockhöjs med 40 öre per liter

Bensinpriset höjs för andra dagen i rad som ett svar på helgens drönarattacker på saudiska oljeanläggningar. De ledande drivmedelsbolagen höjer nu priset på bensin med 40 öre litern medan dieseln höjs med 30 öre. Under måndagen höjdes drivmedelspriserna med 15 öre litern.

Dagens PS - 12 timmar sedan

Lägre löneökning väntas: ”Betydande utmaningar”

Lägre löneökningar är att vänta när Svenskt näringsliv drar i handbromsen inför den massiv avtalsrörelse som väntar 2020. Det skriver Svenska Dagbladet. I en rapport skriver Svenskt näringsliv att Sverige står inför en rad utmaningar: ”Framöver står svensk konkurrenskraft inför betydande utmaningar.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Bländas inte av guldet – börsen är bäst

Nu hörs allt fler kommentarer om att guld är rätt val i orostider. Men den långsiktige investeraren ska inte lyssna. En 100-årsgraf visar att guld (gul färg) är en usel investering jämfört med börsen (röd färg).

Dagens PS - 14 timmar sedan

Det tror arbetsgivare lockar medarbetare

Kan du gissa vad som toppar listan – och håller du med dem? Det är Novus som på uppdrag av Länsförsäkringar frågat företagare vad de tror är viktigast för att rekrytera och behålla medarbetare. Undersökningen refereras av Kvalitetsmagasinet och nästan nio av tio företagare lyfter fram både den psykosociala och fysiska arbetsmiljön, där mobbning och kränkningar inte förekommer.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Zwipe utvecklar wearable för betalningar

Norska teknikbolaget Zwipe har valts ut av Giesecke + Devrient (G+D) Mobile Security för att utveckla en enhet för biometriska betalningar. Zwipe ska bidra med teknisk design och kärnteknologin för integration i en wearable, bärbar enhet, enligt ett pressmeddelande. Utvecklingen inleds omedelbart och de båda parterna kommer att avisera när produkten är redo för pilottester hos banker.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Expert: Stödet till innovation hamnar fel

Statens pengar går till akademiker och forskare medan uppfinnarna riskerar att försvinna. Örjan Strandberg, talesperson för Nationella Innovatörsrådet och ordförande för Stockholms Innovatörskrets, uttrycker sin oro för det felriktade innovationsstödet på Företagande.se och menar att risken finns att uppfinnarna – som banat väg för svenska storföretags framgångar – försvinner.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Swedbank erkänner brister i verksamheten

Swedbank svarade igår kväll på de frågor som banken fått från tillsynsmyndigheterna i Sverige och Estland, med anledning av deras pågående undersökningar av banken. Swedbank konstaterar i svaren att tillsynsmyndigheternas iakttagelser på flera centrala punkter överensstämmer med bankens egna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Rykte: WeWork lägger sin börsnotering på is

Amazons sökresultatmanipulation, spelen i Apple Arcade samt det senaste kring WeWorks börsnotering – det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Google skickar ut inbjudningar till Pixel-event Google har bjudit in media till ett event i New York den 15 oktober där företaget väntas visa upp nya Pixel-telefoner samt nya smarta högtalare i produktserien Google Home, som Dagens PS rapporterade om tidigare i morse.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Fler skattelättnader väntar företagare

Ytterligare 3,5 miljarder kronor går till sänkta skatter på jobb och företagande 2021. Det här konstaterar Dagens Industri (obs inloggning krävs). Det är ännu oklart exakt vilka typer av sänkta skatter det handlar om på jobb och företagande, utöver de sänkta skatter som väntar nästa år.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Läsarna stödjer alkoholmonopolet

Trots en potentiellt kontroversiell fråga har nu Dagens PS läsare sagt sitt: vi stödjer statens alkoholmonopol.   PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.