PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 18 September, 00:53

PrivataAffärer - 12 sep 19 kl. 09:31

Norwegian lyfter på obligationsförslagetÄndringarna i obligationsförslaget innebär enligt Norwegians erbjudande en uppjustering av premien till 5 procent om bolaget skulle välja att lösa in lånet i förtid. Denna del av avtalet har utgjorts av en stegvis ökning om först 1 procent fram till december nästa år, 3 procent till maj 2021 och 5 procent därefter. ”Märk väl att uträkningen av antalet röster bara är provisoriskt och med förbehåll om möjliga justeringar genom en verifieringsprocess som ny görs av Nordic Trustee”, skriver Norwegian. Nordic Trustee är en obligationsbyrå, som agerar agent i för investerare. Ett slutgiltigt resultat i omröstningen kommer offentliggöras den 16 september efter omröstning om förändringar i obligationslånen NAS07 och NAS08, skriver Norwegian.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Norwegians, Nordic Trustee, Norwegian, Trustee, NAS07, NAS08

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norwegian, lyfter, obligationsförslaget
DI - 10 jun 19 kl. 13:54

Salvini öppnar för alternativ till kritiserat obligationsförslag

Italiens vice premiärminister Matteo Salvini öppnar för alternativ till förslaget om så kallade mini-bots för att finansiera landets statsskuld. Samtidigt upprepar premiärminister Giuseppe Conte sin uppmaning till regeringspartierna att samarbeta med EU-kommissionen..

SvD - 09 mar 15 kl. 14:54

Norwegian-fack nobbar förslag om skiljenämnd

Förhandlingarna mellan Norwegian och facket har kört fast och bolaget har föreslagit att en skiljenämnd kommer fram till en lösning. Facket har dock avvisat förslaget och den hårt infekterade konflikten fortsätter..

SvD - 09 mar 15 kl. 14:54

Norwegian-fack nobbar förslag om skiljenämnd

Förhandlingarna mellan Norwegian och facket har kört fast och bolaget har föreslagit att en skiljenämnd kommer fram till en lösning. Facket har dock avvisat förslaget och den hårt infekterade konflikten fortsätter..

YLE - 30 jul 17 kl. 13:01

Het debatt om förslaget till ny vapenlag

Behövs personliga möten med polisen för att få vapenlicens? Hur ska psykologiska test vara upplagda för att fungera? Hur stoppa instabila personer med tillgång till vapen i tid?

SvD - 18 nov 13 kl. 08:20

Kina-reformer lyfter börserna

Förslaget om kinesiska marknadsreformer togs emot väl på flera börser..

Kristianstadsbladet - 23 aug 14 kl. 15:17

MP lyfter in extremväder i valdebatt

En extrem vädersommar går inte att ignorera, anser Miljöpartiet, som vill byta fokus i valdebatten - från flyktingkostnader till klimatkostnader.
Medan regeringspartierna satt och förhandlade om sitt valmanifest på statsministerns sommarresidens Harpsund höll Åsa Romson sommartal i spöregn på Rinkeby torg i Stockholm på lördagen. - De flyktingkostnader som allianspartierna just nu sitter och gnabbas om på Harpsund är en västanfläkt i jämförelse med klimatkostnader.

BT - 23 aug 14 kl. 15:19

MP lyfter in extremväder i valdebatt

En extrem vädersommar går inte att ignorera, anser Miljöpartiet, som vill byta fokus i valdebatten – från flyktingkostnader till klimatkostnader. Medan regeringspartierna satt och förhandlade om sitt valmanifest på statsministerns sommarresidens Harpsund höll Åsa Romson sommartal i spöregn på Rinkeby torg i Stockholm på lördagen. – De flyktingkostnader som allianspartierna just nu sitter och gnabbas om på Harpsund är en västanfläkt i jämförelse med klimatkostnader.

BT - 23 aug 14 kl. 15:17

MP lyfter in extremväder i valdebatt

En extrem vädersommar går inte att ignorera, anser Miljöpartiet, som vill byta fokus i valdebatten - från flyktingkostnader till klimatkostnader. Medan regeringspartierna satt och förhandlade om sitt valmanifest på statsministerns sommarresidens Harpsund höll Åsa Romson sommartal i spöregn på Rinkeby torg i Stockholm på lördagen.- De flyktingkostnader som allianspartierna just nu sitter och gnabbas om på Harpsund är en västanfläkt i jämförelse med klimatkostnader.

Sydsvenskan - 17 jun 15 kl. 09:48

Sänkt moms lyfter inte litteraturen

Nu har Svenska Förläggareföreningen dragit igång sin lobby-maskin igen och inlett ett krig mot den 25-procentiga momsen på e-böcker. Det kommer säkert att gå bra. Föreningen har resurser och vem vill svara nej på frågan om böcker ska vara billiga?

Helsingborgs Dagblad - 17 jun 15 kl. 09:48

Sänkt moms lyfter inte litteraturen

Nu har Svenska Förläggareföreningen dragit igång sin lobby-maskin igen och inlett ett krig mot den 25-procentiga momsen på e-böcker. Det kommer säkert att gå bra. Föreningen har resurser och vem vill svara nej på frågan om böcker ska vara billiga?

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Uppgifter: Saudiarabiens produktion kan komma igång snabbare än väntat

Produktionen kommer att fullt återställd inom de närmaste två, tre veckorna, enligt källorna. En ledande saudiarabisk källa sade samtidigt att man nu är nära att ha återställt 70 procent av produktionsförlusten, som ursprungligen var 5,7 miljoner fat per dag. Källan uppgav samtidigt att effekterna på landets oljeexport har varit minimal under krisen tack vare lagerhållningen.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Kinneviks vd: Därför delar vi ut Millicom

Läs också: "Bra beslut men nu ökar kraven på Kinnevik" Kinnevik delar ut innehavet i Millicom ”Det handlar om en typ av bolag som våra aktieägare har svårt att få access till på egen hand på den publika marknaden”, säger Georgi Ganev om den kategori vars tyngd snart kommer att öka i och med utdelningen av den Latinamerikafokuserade teleoperatören. Han påminner

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

”Bra beslut men nu ökar kraven på Kinnevik”

Läs också: Kinnevik delar ut innehavet i Millicom På tisdagseftermiddagen meddelade Kinnevik först att bolaget delar hela sitt innehav i Millicom, sedan kom beskedet att bolaget kommer att upphöra med ordinarie kontantutdelningar och i stället ”betala ut överskottskapital som genereras från investeringsverksamheten i form av extra utdelningar”. Tillsammans med minskninge

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Kinnevik ska dela ut hela innehavet i Millcom

Kinnevik äger för närvarande 37.835.438 aktier i Millicom, motsvarande 37,2 procent av Millicoms utestående aktier.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Trading Direkt: Bolagen att äga när det stormar


I den tekniska analysen fokuserar Tobbe Rosén på defensiva bolag som kan vara bra att kika närmare på under stormigare tider. Dessutom gästas vi av Nyhetsbyrån Direkts utlandsreporter Joakim Rönning för att prata om högaktuella oljan, vad är det egentligen som händer i Saudiarabien? Bolag som nämns utöver tekniska analyser: Swedish Match, Soltech, Midsummer, Husqvarna Tobbe Roséns tekniska analyser: DAX, S&P 500, OMXS30, GBP/SEK, Koppar, Olja (Brent), Guld, Sektorer (långsiktigt, kortsiktigt), Holmen, ICA, Hufvudstaden, Tele 2, AAK, AstraZeneca Tittarönskemål: Attendo, Axichem, Diamyd Medical, DNO, Kindred, Lundin Mining, Lundin Petroleum, Midway, Sivers IMA, SJR in Scandinava, Skistar, Soltech Energy, Stillfront, Swedencare  .

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Analys: Utrymme för prishöjningar i telekombranschen

Som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare höjer banken sina rekommendationer och riktkurser för de båda svenska teleoperatörerna. Telia uppgraderas till behåll från tidigare sälj, och riktkursen justeras upp till 42 kronor (37:30) mot bakgrund av tillväxttrend med goda utsikter till sekventiell förbättring. Men även om värderingen verkar låg i dagsläget jämfört med sektorn, menar Berenberg att aktien fortfarande är mer riskfylld än det ser ut med tanke på bolagets relativt höga skuldsättning.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

SEB: Oljepriset kan stiga ännu mer efter attackerna

Vi har levt länge nu med ett överflöd och ständigt växande produktion av amerikansk skifferolja. Det gör det svårt att ändra på marknadens syn att det finns mer än gott om olja, skriver SEB. Men den nuvarande avkylningen av den ekonomiska tillväxten i världen har en klart dämpande effekt på oljemarknaden, inte minst på sentimentet.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Grafguruns aktietips: Köpsignal i läkemedelsbolaget

Det handlar om SOBI vars aktie gått som en jojo under det senaste året. Den senaste toppen var i slutet av juli varefter aktien fallit drygt 30 procent fram till botten i förra veckan. ”Under förra veckan bildade SOBI en så kallad 1/1-stapel eller en svansformation för uppgång och denna typ av formation representerar en psykologisk omsvängning från pessimism eller utbud till en mer positiv syn och en ökning av efterfrågan”, skriver Johnny Torssell.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Circle K höjer bensinpriset med ytterligare 40 öre

Så sent som i går höjde Circle K med 15 öre litern men i dag höjs alltså priset ytterligare.  En liter 95-oktanig bensin kostar nu 15,93 kr medan en liter diesel kostar 16,68 kr.  Övriga bensinbolag väntas följa efter.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Husqvarna sätter nya finansiella mål

Ett av de nya målen är att ha en årlig nettoomsättningstillväxt på 4-5 procent, som definieras som 2 procentenheter över marknadstillväxten (historiskt 2-3 procent). Detta kan jämföras med tidigare mål 3-5 procent där Husqvarnas ambition var att växa 1-2 procentenheter mer än marknaden. Vidare är det finansiella målet att ha en rörelsemarginal över 10 procent.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.