PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 19 September, 02:03

PrivataAffärer - 12 sep 19 kl. 09:37

SCB: Här stiger villapriserna mestMellan de två senaste tremånadersperioderna redovisas stigande priser i 20 av Sveriges 21 län. Den största prisuppgången på länsnivå redovisas i Västmanlands och Västernorrlands län med 7 procent, följt av Kalmar län med 6 procent. Det enda län där priserna inte steg var Blekinge, där var priserna oförändrade. I Storgöteborg, Storstockholm och Stormalmö steg priserna mellan 1 och 3 procent. Även jämfört med samma period förra året har priserna stigit med 3 procent.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SCB, Sveriges, Västmanlands, Västernorrlands, Kalmar, Blekinge, Storgöteborg, Stormalmö, Västerbottens, Norrbottens, Storstockholm, Götaland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SCBHär , stiger, villapriserna, mest
PrivataAffärer - 13 jun 19 kl. 10:21

SCB: Här stiger villapriserna mest

Mellan de två senaste tremånadersperioderna redovisas stigande priser i 13 av Sveriges 21 län, samtidigt som det i 4 län redovisas sjunkande priser. Den största prisuppgången på länsnivå redovisas i Dalarnas län med 8 procent, följt av Gotlands län med 6 procent. Det län där priserna sjönk som mest var Norrbottens län med 9 procent, följt av Jämtlands län med 5 procent.

PrivataAffärer - 08 nov 18 kl. 09:39

Lista: Här stiger villapriserna mest

Mellan de två senaste tremånadersperioderna redovisas stigande priser i 14 av Sveriges 21 län. Den högsta prisuppgången på länsnivå redovisas i Gotlands och Kalmar län med 6 procent. Sjunkande priser återfinns i Stockholms, Dalarnas, Jönköpings och Västernorrlands län, där sjönk priserna med 1 procent.

Affärsvärlden - 11 sep 14 kl. 10:10

Här stiger villapriserna mest

Småhuspriserna i Sverige steg med 3 procent under tremånadersperioden juni-augusti jämfört med föregående tremånadersperiod (mars-maj). Det framgår av siffror från SCB..

DI - 06 jul 17 kl. 10:35

Här stiger villapriserna mest

Småhuspriserna steg med nästan 4 procent under andra kvartalet i år, jämfört med första kvartalet. Jämfört med motsvarande period i fjol har priserna stigit med nästan 10 procent, enligt Statistiska centralbyrån (SCB)..

Helsingborgs Dagblad - 02 sep 11 kl. 12:44

Här stiger villapriserna mest i NV-Skåne

Villorna i Båstad har ökat mest i pris, tätt följd av Höganäs, under den senaste femårsperioden. Priset på bostadsrätter har samtidigt ökat med 163 procent i Ängelholms kommun..

Dagens PS - 08 feb 18 kl. 09:47

SCB: Så mycket stiger villapriserna

Priserna går upp i 14 av Sveriges 21 län. De svenska småhuspriserna steg med nästan 1 procent under den senaste tremånadersperioden november 2017 till januari 2018, jämfört med den föregående tremånadersperiod. Det framgår av statistik från SCB.

PrivataAffärer - 04 aug 16 kl. 09:38

Här stiger villapriserna mest

Småhuspriserna fortsätter att stiga. Den senaste tremånadersperioden var uppgången i riket hela 4 procent men som vanligt skiljer sig utvecklingen beroende på var i landet man tittar. Kolla in senaste listan här....

PrivataAffärer - 06 okt 16 kl. 09:35

Här stiger villapriserna mest

Småhuspriserna steg i snitt med 4 procent under det tredje kvartalet men på vissa håll i landet var prisökningarna betydligt högre än så....

Affärsvärlden - 12 jun 19 kl. 08:37

Här stiger villapriserna mest

I en kommun i Västergötland och en kommun i Gävleborgs län har priserna stigit med över 70 procent..

Dagens PS - 12 sep 19 kl. 07:31

Arbetslösheten stiger – kvinnor mest drabbade

”Arbetslösheten kryper uppåt vilket hänger samman med en avmattning av ekonomin.” Det säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen. För första gången sedan 2011 är arbetslösheten nu högre för kvinnor än män.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Fed sänker räntan igen

Enligt Reuters enkät räknade 100 av 110 tillfrågade ekonomer med att målintervallet för Fed funds skulle sänkas med just 25 punkter, till 1,75-2,00 procent, medan tio spådde oförändrad ränta. Federal Reserves styrränta ändrades senast den 31 juli, då den sänktes med 25 punkter till ett intervall på 2,00-2,25 procent. Fed-kommittén fastslår att ny information sedan föregående möte tyder på att arbetsmarknaden är fortsatt stark och att den ekonomiska aktiviteten har växt i en måttlig takt Det framgår av pressmeddelandet i samband med Federal Reserves räntebesked på onsdagen.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Finska verkstadsjätten Wärtsilä vinstvarnar

Som ett resultat av denna översyn estimeras det jämförbara rörelseresultatet påverkas med cirka 150 miljoner euro relaterade till vissa projekt inom Marine Gas Solutions-verksamheten och samt energiaffärsområdet. Det framgår av ett pressmeddelande. Detta innebär att det jämförbara rörelseresultatet för helåret 2019 förväntas bli cirka 100 miljoner euro lägre än 2018.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Ingves: Osannolikt med räntesänkning

Han sade att det finns mycket tekniska frågetecken vad gäller arbetsmarknadsdata under sommaren, och han håller fast vid den bild han gav vid det senaste penningpolitiska mötet. Den svenska ekonomin förblir stark även om den bromsar in och även om Riksbanken genomför den planerade höjningen vid årsskiftet kommer penningpolitiken förbli expansiv. Han upprepade också att det i sig inte finns något penningpolitiskt värde i att få ett slut på den negativa räntan.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Ingves: Boprisuppgången beror på dysfunktionell marknad

Dels har bostadsbyggandet länge varit lågt och det har gjort att bostadspriserna ökat och därmed också hushållens skulder, dels har vi ett skattesystem som har hämmat rörligheten på bostadsmarknaden, bland annat i och med att det gynnar den som äger sin bostad framför den som hyr, anser Ingves. – Situationen har fått fördelningspolitiska effekter och har skapat ett system av insiders och outsiders på bostadsmarknaden, sade han. För att komma till rätta med problemen behövs insatser på flera områden.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Kinnevik: SEB kan inte hitta nästa Zalando i portföljen

Det menar SEB Equity Research i en ny analys i vilken rekommendationen sänks från köp till behåll. SEB tror att investerarnas fokus efter de senaste dagarnas besked och nyheter från Kinnevik nu kommer att riktas mot den onoterade delen av portföljen, som efter försäljningen av delar av innehavet i Zalando och efter utskiftningen av Millicom kommer att få ökad tyngd i Kinneviks substans. ”Med tanke på att investeringarna antingen har gjorts nyligen eller har varit små, kan vi inte se något innehav som kan utvecklas till nästa Zalando för Kinnevik.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Amerikanska finanschefer tror på recession nästa år

Av de tillfrågade finanscheferna tror 53 procent att den amerikanska ekonomin kommer att vara i recessionen under tredje kvartalet 2020. Andelen som tror på en recession vid slutet av 2020 är ännu högre, 67 procent. ”I många delar av världen, under de senaste sex till åtta åren, har finanschefer varit optimistiska.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Hernhag: Vi måste våga vara offensiva i vårt sparande

Aktier har fortsatt långsiktigt bra förutsättningar, trots de risker och bubblor som finns. Det gäller därför att våga lita på tillgångsslaget och på börsbolagens värdeskapande förmågor. Detta oavsett om vi väljer ett stort tillväxtbolag som Hexagon eller en spännande tillväxtmarknadsfond som Carnegie Indienfond.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Creades har sålt allt i Lindab

Efter avyttringen äger Creades inte längre några aktier i Lindab, varken direkt eller indirekt via kapitalförsäkring. ”Genom försäljningen frigör vi kapital som kommer väl till nytta då vi har flera intressanta nya investeringar under utvärdering,” säger John Hedberg, vd för Creades, i en kommentar. Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat att en storpost mäklades på onsdagen som motsvarade Creades innehav i bolaget.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Spekulanternas prisförväntningar stiger

Nettoandelen som tror på stigande kontra sjunkande bostadspriser det kommande året har ökat till 17 procent i augusti från 0 procent i maj. I februari låg det på -19. Erik Olsson Fastighetsförmedling noterar att prisförväntningarna, uppgången till trots, är ganska låga i ett historiskt perspektiv, särskilt om man beaktar att fundamentala faktorer som sysselsättning, räntor och disponibla inkomster fortfarande är så gynnsamma.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Tufft för norska laxaktier

Oslobörsens ”Sjømatindex” följer de norska laxbolagens utveckling men den senaste månaden har kurvan pekat nedåt. Index har fallit ungefär 9,5 procent sedan i mitten av augusti. Nedgångarna beror bland annat på att priset på lax sjunkit rejält de senaste månaderna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.