Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 18 September, 01:06

Helsingborgs Dagblad - 12 sep 19 kl. 09:30

Hjärnsmart skola ska ge högre koncentration och betygHär är skolan där varenda detalj bygger på aktuell hjärnforskning..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hjärnsmart, skolaska ge , högre, koncentrationoch , betyg
Sydsvenskan - 12 sep 19 kl. 09:00

Hjärnsmart skola ska ge högre koncentration och betyg

Här är skolan där varenda detalj bygger på aktuell hjärnforskning..

HBL - 24 nov 13 kl. 15:01

Ledarkrönika | Kyla, skola & heavy metal

Det finns inget så intressant för oss finländare som vad utlänningar tycker om oss. Att det finns ett stort intresse för utlandets Finlandsbild blev åter klart när en paneldiskussion med titeln "Finlandsbilden i världen" på Tankehörnan vid Helsingfors universitet förra veckan drog huset fullt för att lyssna på författaren och politikern Lasse Lehtinen, ex-journalisten och pressattachén, nuvarande AmCham Finlands vd Kristiina Helenius och professorn i kommunikationslära Pekka Aula. Lehtinen refererade den historiska narrativen om Finlandsbilden från världsutställningen i Paris 1900 via Hannes Kolehmainens och Paavo Nurmis mytologiska löparbedrifter och andra världskrigets davidskamp till inträdet i EU och Nokias världsherravälde år 2000.

Sydsvenskan - 03 apr 11 kl. 09:08

De har världens bästa skola

Foto: Thomas Löfqvist
Här skapas världens mest kunniga elever. I Finland hålls utbildning högt, alla är överens om skolpolitiken, lärarjobbet är eftertraktat och eleverna skriver toppresultat på kunskapstester.
Klart att Sverige vill vara som de.

YLE - 17 nov 16 kl. 05:22

Bildningschef: Varför får Kimitoöns pojkar lägre vitsord i modersmål än öns flickor?

Att pojkar får lägre vitsord i modersmål än flickor på Kimitoön framgår ur en färsk undersökning som Svenska kulturfonden sponsrat. Det är kanadensiska forskaren Satya Brink, som inom ramen för ett projekt kallat Feedback och feed forward, granskat vitorden i matematik och modersmål i klasserna 5 till gymnasiets sista klass i tolv kommuner i Svenskfinland. Projektet Feedback och feed forward genomfördes 2015-2016 och handlade om att hitta nya verktyg för skolorna att förbättra elevernas kunskapsutveckling.

YLE - 17 nov 16 kl. 05:22

Bildningschef: Varför får Kimitoöns pojkar lägre vitsord i modersmålet än öns flickor?

Att pojkar får lägre vitsord i modersmålet än flickor på Kimitoön framgår ur en färsk undersökning som Svenska kulturfonden sponsrat. Det är kanadensiska forskaren Satya Brink, som inom ramen för ett projekt kallat Feedback och feed forward, granskat vitsorden i matematik och modersmålet i klasserna 5 till gymnasiets sista klass i tolv kommuner i Svenskfinland. Projektet Feedback och feed forward genomfördes 2015-2016 och handlade om att hitta nya verktyg för skolorna att förbättra elevernas kunskapsutveckling.

YLE - 09 aug 17 kl. 07:46

Eleverna i Mattlidens skola omgrupperas till årskurs fyra – Rektor Andersson: "Jag kan lova att de allra flesta får det bättre"

Till hösten har eleverna i årskurs fyra i Mattlidens skola i Esbo möblerats om och ska bilda nya klasser. Eleverna, som har haft en klassindelning i de tre första årskurserna, har omgrupperats, så att det i augusti är tre nya sammansättningar som startar det nya skolåret. – Vi vill satsa på årskurs fyra som en helhet och inte fokusera på en enskild klass, säger Laila Andersson, som är rektor för Mattlidens skola.

BT - 28 feb 13 kl. 13:42

Vill skapa en skola i världsklass

Alliansregeringen genomför nu den mest genomgående förändringen sedan folkskolans införande, för att vända utvecklingen i den svenska skolan. Det är välkommet att Socialdemokraterna inser behovet av att reformera den skola som de själva till största delen bär ansvaret för. Resultatnedgången i den svenska skolan började på 1990-talet.

YA - 26 mar 13 kl. 06:30

Högre krav på skolor - inte inskränkt frihet

Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Friskolereformen ska värnas. Oseriösa aktörer ska stoppas.
Friskolor bidrar till segregation, levererar dåliga resultat, tjänar stora pengar ?

Kristianstadsbladet - 26 mar 13 kl. 06:30

Högre krav på skolor - inte inskränkt frihet

Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Friskolereformen ska värnas. Oseriösa aktörer ska stoppas.
Friskolor bidrar till segregation, levererar dåliga resultat, tjänar stora pengar ?

Ekonomistas - 30 dec 13 kl. 21:24

Gynnar en segregerad skola starka elever?

Även om det ofta hävdas att klyftorna i den svenska skolan ökar är detta inte något entydigt resultat. Både PISA- och TIMSS-undersökningarna finner exempelvis att resultatförsämringen i matematik om något är större bland hög- än lågpresterande elever. Samtidigt har resultatspridningen mellan skolorna ökat och studiemotiverade elever förefaller i allt högre grad studera tillsammans med likartade elever.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Präster i Vatikanen kan åtalas

Åklagare i Vatikanstaten rekommenderar att två präster i Vatikanstaten, som anklagas för sexuella övergrepp på pojkar, ska åtalas för brotten. Övergreppen ska ha skett i ett prästseminarium för pojkar inne i Vatikanstaten, där en av prästerna över lång.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Bilar i brand i Göteborg

Femton bilar har satts i brand i ett parkeringshus i ett bostadsområde i Askim i sydvästra Göteborg. Polisen larmades till platsen vid 23.15 på tisdagskvällen.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Tre till sjukhus efter trafikolycka

Två bilar krockade på Fältarpsvägen i Helsingborg på tisdagen..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Trafikolycka på Fältarpsvägen

Det är inledningsvis okänt om någon skadats..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Thunberg hyllas av Obama efter möte

USA:s förre president Barack Obama hyllar svenska klimataktivisten Greta Thunberg efter deras andra möte. Första gången de träffades var när Obama besökte Sverige i somras, nu var det Thunbergs tur att besöka honom under sin USA-vistelse. Klimataktivist.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Ökad press på samlingsregering i Israel

Valet i Israel verkar inte leda till en tydlig regeringsmajoritet. Osäkerheten ökar pressen på de två stora partierna att bilda en samlingsregering, bedömer Mellanösternkännaren Anders Persson. – Frågan är om det blir med eller utan Benjamin Netanyahu,.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

”En topphäst som kan allt”

Aetos Kronos blir favorit i Svenskt Travkriterium nästa söndag. Treåringen imponerade åter när han vann ett av sex uttagningslopp på Solvalla på tisdagskvällen. Han har tidigare vunnit båda finalerna i E3 och sprungit in drygt tre miljoner kronor i år..

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Daniel Bertov: ”Grym pass av Zaar”

Hyllas den som hyllas bör – matchhjälten hyllade matchens kung Daniel Zaar..

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Fans kan hyra rum på ”Downton Abbey”-slottet

Fans till den populära tv-serien "Downton Abbey" ges möjligheten att bo en natt på inspelningsplatsen, det engelska slottet Highclere Castle, skriver The Guardian. För att uppmärksamma att tv-serien nu har blivit spelfilm annonserar Lord och Lady Carnar.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Köksbrand i villa i Ödåkra släckt

Under tisdagskvällen utbröt en brand i ett kök i Ödåkra..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.