SR > Nyheter

Thursday, 19 September, 17:27

SR - 12 sep 19 kl. 08:41

Terrorsyskonen och ISTre syskon från Göteborg blir några av Sveriges första jihadister efter att de radikaliserats och rest till Syrien. Nu berättar familjemedlemmarna om syskonen i en ny P3 dokumentär..
Läs mer på SR
Läs mer om:
IS, Göteborg, Sveriges, Syrien, P3

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Terrorsyskonenoch IS
Expressen - 18 sep 18 kl. 17:33

Expressens reportage ”Terrorsyskonen” finalist i internationell prestigetävling

”Ung. Vacker. Trebarnsmamma.

Expressen - 12 sep 19 kl. 07:00

Storebrodern lockade med småsystrarna till terrorsekt

De tre syskonen från Göteborg lyssnar inte på familjens protester.De lockas alla till Syrien och IS-drömmen om ett kalifat, vilket Expressen tidigare rapporterat om.Men längs resan, nu även skildrad i ”P3 Dokumentär”, väntar i stället livstidsstraff och död.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Johansson: Viktigt att stå upp för europeiska värden och principer

Kommissionens ordförande Ursula von der Leyen vill inte backa från det kritiserade förslaget att en av hennes kommissionärer ska ansvara för att skydda den europeiska livsstilen..

SR - 30 minuter sedan

Österrike: Nej till handelsavtal med Brasilien

Österrikes parlament sa idag nej till EU:s handelsavtal med det sydamerikanska handelsblocket Mercosur efter de omfattande bränderna i Amazonas. Och det här är ett bakslag för EU:s handelspolitik..

SR - 15 minuter sedan

Iran varnar för krig

Irans utrikesminister Zarif varnar för att en attack mot landet kommer att leda till fullskaligt krig. Det sa han i en intervju med amerikanska CNN i dag..

SR - 1 timme sedan

Iran varnar för krig vid attack

Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif varnar för att en attack mot landet kommer att leda till ett fullskaligt krig, säger han till amerikanska CNN..

SR - 2 timmar sedan

Stora investerare pressar Brasilien

230 investeringsfonder från 30 länder - däribland Sverige - ber nu Brasilien att skydda Amazonas för att bekämpa den globala uppvärmningen. Bakgrunden är den ökande avskogningen och bränderna som ökat kraftigt i år..

SR - 2 timmar sedan

Gantz vill bli premiärminister

Benjamin Netanyahus utmanare Benny Gantz sa i dag att det är han som bör ha posten som premiärminister i en koalitionsregering. Detta efter att Benjamin Netanyahu i morse föreslog att han och Gantz skulle gå samman i en bred koalitionsregering..

SR - 4 timmar sedan

Volvo ställer inga krav på hur utvinning av jordartsmetaller går till

Utvinning av jordartsmetaller i Kina skapar stora miljöproblem. Volvo Cars är ett av företagen som använder metallerna vid produktion av elbilar..

SR - 3 timmar sedan

Inte mycket tyder på att Netanyahu slipper åtal

I dagarna efter valet i Israel ställs frågan om eran Benjamin Netanyahu är över eller om han kommer lyckas hålla sig kvar vid makten genom att samregera med utmanaren Benny Gantz. Netanyahus kritiker hoppas att Gantz håller fast vid det han sagt: att han gärna samregerar med Likud, förutsatt att de överger den korruptionsanklagade Netanyahu. Gantz väntas ge besked i eftermiddag..

SR - 5 timmar sedan

Cyklister står för många allvarliga trafikolyckor

Cyklister står för nästan hälften av alla allvarliga trafikskador och det är i samband med singelolyckor som de allvarligaste skadorna inträffar.Men det finns flera åtgärder som kan göras för att minska antalet cykelolyckor. Det visar en avhandling från Göteborgs universitet som Maria Ohlin gjort..

SR - 6 timmar sedan

WHO: Barnadödligheten i världen minskar

Barn- och mödradödligheten i världen minskar. Men fortfarande dör ett barn eller en gravid kvinna var elfte sekund, enligt nya rön från Unicef och WHO..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.