YLE > Finland

Friday, 20 September, 05:46

YLE - 12 sep 19 kl. 08:40

Spelföretaget Rovio resultatvarnarRovios resultat blir sämre än väntat. Nu kommer företaget att fokusera på marknadsföring för att spelen ska hitta nya användare..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Rovio

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spelföretaget, Rovio, resultatvarnar
YLE - 12 sep 19 kl. 08:40

Spelföretaget Rovio resultatvarnar - kursen rasar på börsen

Rovios resultat blir sämre än väntat. Nu kommer företaget att fokusera på marknadsföring för att spelen ska hitta nya användare. Rovios resultatvarning mottogs med besvikelse på börsen..

HBL - 19 jul 14 kl. 06:53

Spelföretaget Rovio öppnar skolor i Kina

Spelet Angry Birds har laddats ner över två miljarder gånger, men Rovio siktar betydligt högre än så. Utbildning omsätter mest pengar i världen efter livsmedel och i september slår Rovios första skolor upp sina dörrar i Kina. profil Peter Vesterbacka "Mighty Eagle", varumärkesambassadör och marknadsföringschef på Rovio som storsatsar på utbildning.

GöteborgsPosten - 13 nov 18 kl. 09:33

Spelföretaget förlorar rättstvist mot Berghaims dörrvakt

Göteborgsbaserade spelföretaget Beware of Ninja AB ska betala nästan en halv miljon kronor i skadestånd och rättegångskostnader till Berghaims legendariske dörrvakt Sven Marquardt. Det beslutar Göteborgs tingsrätt efter att en dörrvakt i kortspelet "Bergnein" har avbildats med Marquardt som förebild.
– Det här är ett enormt slag mot det fria ordet och satiren, säger Alexander Kandiloros, ägare till företaget Beware of Ninja AB..

GöteborgsPosten - 13 nov 18 kl. 09:33

Spelföretaget förlorar rättstvist mot Berghains dörrvakt

Göteborgsbaserade spelföretaget Beware of Ninja AB ska betala nästan en halv miljon kronor i skadestånd och rättegångskostnader till Berghains legendariske dörrvakt Sven Marquardt. Det beslutar Göteborgs tingsrätt efter att en dörrvakt i kortspelet "Bergnein" har avbildats med Marquardt som förebild.
– Det här är ett enormt slag mot det fria ordet och satiren, säger Alexander Kandiloros, ägare till företaget Beware of Ninja AB..

NT - 25 maj 18 kl. 15:00

Spelföretaget ska göra film till domen

I februari 2019 blir det filmpremiär för en ny domfilm på Visualiseringscenter C, där man nu har inlett ett samarbete med det lokala spelföretaget Dimfrost Studio..

DI - 05 apr 19 kl. 16:22

Klassiska spelföretaget Atari parallellnoteras i Stockholm

Det klassiska spelföretaget Atari ska göra en parallellnotering i Stockholm med första planerad handelsdag redan den 25 april..

HBL - 02 okt 14 kl. 10:35

130 jobb hotade på Rovio

Spelföretaget Rovio kommer att minska på sin personal. I Finland hotas 130 anställda att sägas upp, skriver Rovios vd Mikael Hed i Rovios blogg.Anledningen till nedskärningarna är att spelbranschen inte vuxit så mycket som Rovio förväntat sig.

YLE - 29 aug 14 kl. 13:35

Rovio byter vd

Det finländska spelföretaget Rovio byter vd. Från och med nästa år är det Pekka Rantala som leder företaget. Rantala har tidigare jobbat som vd på Hartwall.

HBL - 16 sep 14 kl. 15:38

Rovio stiger in i skolan

Spelföretaget Rovio tar steget in i Helsingfors universitet och börjar utveckla undervisningsmaterial tillsammans med forskare och lärarstuderande. – Visst har samarbetet väckt diskussion, men man måste våga ta modiga beslut, säger professor Kristiina Kumpulainen.Rovio Fun Learning Research Lab heter laboratoriet som på tisdag öppnade i Helsingfors universitets lokaler på Brobergsterrassen.

Dagensanalys.se - 31 maj 18 kl. 10:01

Nordisk Film förvärvar spelföretaget Avalanche Studios

Nordisk Film köper spelutvecklaren Avalanche Studios för 912 miljoner kronor. Detta är den enskilt största affär som Nordisk Film har genomfört under sin 111-åriga historia, och är en del av dess strategi som går ut på att investera i framgångsrika nordiska spelstudios. Redan i april 2017 köpte Nordisk Film en minoritetspost i Avalanche Studios, vilken nu kommer att kompletteras med ett köp för 912 miljoner SEK som gör Nordisk Film till ägare av samtliga aktier.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 minuter sedan

Morgonkollen: Finland får rapportör för våld mot kvinnor, inget eldupphör i Syrien, Rinne träffar Googles vd

Våld mot kvinnor är fortfarande ett stort problem i Finland. Kina och Ryssland satte stopp då FN:s säkerhetsråd röstade om eldupphör i Syrien. Teknologijätten Google planerar att investera 600 miljoner euro i en ny servercentral i Fredrikshamn..

YLE - 1 timme sedan

Våld mot kvinnor är fortfarande ett av Finlands största problem - nu ska nationell rapportör ge frågan mera tyngd

Finland kommer att få en nationell rapportör för våld mot kvinnor. Det här för att komma åt ett av Finlands största samhällsproblem. Rapportörens uppgift är att rapportera direkt till makthavarna för att hitta lösningar på problemet..

YLE - 1 timme sedan

Har Lovisa en framtid? Staden vill provocera invånarna till att komma med kreativa idéer för hur verksamheten kan förbättras

På torsdag kväll fick Lovisas invånare säga sitt om stadens framtid. Ett diskussionsmöte vid namn “Lovisa har ingen framtid” ordnades i Kuggom och närmare 60 invånare tog tillfället i akt för att komma med sina idéer..

YLE - 1 timme sedan

Nu finns miljarder att hämta inom fartygsbygge i Ryssland - finländska företag flyttar tillverkningen till Ryssland för att få beställningar

Finländska firmor är världsbäst då det gäller att bygga isbrytare och tankfartyg. Inom de närmaste tjugo åren planeras omkring 800 nya fartyg. Det ska byggas allt från fartyg för krabbfiske i fjärran östern till världens största isbrytare..

YLE - 15 minuter sedan

CKP: "Det är frågan om ett omfattande fall"- Airiston Helmis förundersökningen ännu långt ifrån klar

Det har gått ett år sedan den stora polisoperationen då Airiston Helmis fastigheter granskades. Tre personer greps och flera miljoner euro i kontanter konfiskerades. Ägaren Pavel Melnikov har ännu inte förhörts av polisen..

YLE - 9 timmar sedan

Enhälliga röster om ungdomsverkstaden Troja - Åbo stad ska trygga den svenskspråkiga servicen

Åbo stad kommer på ett eller annat sätt att säkra den svenskspråkiga ungdomsverkstadens service i framtiden. I vilken form och när vet man ännu inte..

YLE - 12 timmar sedan

Daniel Olins talkshow live på Ekenäs höstmarknad!

Daniel Olin tjuvstartade sin talkshow med två livesändningar från Ekenäs höstmarknad..

YLE - 11 timmar sedan

Borgbackens dyraste satsning någonsin gav två internationella förstapris

Berg-och-dalbanan Taiga har varit en fartfylld framgångssaga under de få månader den har funnits på Borgbacken..

YLE - 11 timmar sedan

Förr i tiden hörde cirkuslejon och slagsmål till Ekenäs höstmarknad - se gamla bilder!

Ekenäs höstmarknad har nästan 300 år på nacken men trots det har vissa delar av marknaden bestått. I dag har karusellerna tagit platsen som cirkusdjur hade förr..

YLE - 15 timmar sedan

Från Sibelius till Hurriganes - snart öppnar Finnish Music Hall of Fame sina dörrar

Om en månad öppnar Finlands musikmuseum sina dörrar i köpcentret Tripla i Böle. Finnish Music Hall of Fame är en hyllning till den finländska musikhistorien och de finländska artisterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.