Dagens Media > Ekonomi

Sunday, 15 September, 20:01

Dagens Media - 12 sep 19 kl. 08:23

Därför är Minecraft bra för AI-forskningMinecraft, röstassistenter och världens undergång. Allt det diskuterar Ather Gattami och Anna Ringborg i det nya avsnittet av AI-podden..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
Minecraft, AI, Ather Gattami, Anna Ringborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför är Minecraft, braför , AI-forskning
YLE - 06 aug 14 kl. 05:00

Bra för barn att spela lite dataspel varje dag

Att spela spel på datorn eller spelkonsolen en kort stund varje dag verkar ha en positiv effekt på barns sociala utveckling. Det framkommer i en ny studie gjord vid universitetet i Oxford i England. Den ovanligt stora studien, som publicerades i tidskriften Pediatrics den här veckan, omfattade 5000 britter mellan 10 och 15 år, och både positiva och negativa effekter uppmättes.

YLE - 05 maj 15 kl. 16:29

Gennarbyviken mår rätt bra

Det finns syre i djupfickorna i den tidigare havsviken visar ett färskt examensarbete vid Yrkeshögskolan Novia. Havsområdet utanför lider av syrebrist, men i den numera söta Gennarbyviken finns inte samma problem. Direktören för Tvärminne Zoologiska forskningsstation, Marko Reinikainen, väckte idén om forskning i Gennarbyviken då han besökte Novia.

Cornucopia - 20 dec 17 kl. 08:02

Gästinlägg: Forskningen - endast bra dagis bra för barnen - svenska dagis inte bra

Nedanstående är ett gästinlägg från signaturen "Kvinnlig psykolog" och behandlar forskningsläget och myten om att svenska dagis skulle vara bra för barn under tre års ålder. Den forskning som finns om svenska förskolor är urgammal och gäller knappast dagens "välfärd", och var i själva verket till stor del om forna tiders dagmammor, inte förskolan. Utländsk forskning som visar på positiva effekter av förskola avser av en helt annan kvalitet än de svenska förvaringsanstalterna och snarare en kvalitet som motsvarar dagmamma, dvs mycket små grupper och skyhög personaltäthet av en sort som inte finns i Sverige och mer motsvarar en syskonskara på tre barn och en mamma.

YLE - 18 feb 16 kl. 13:00

Fritjof Sahlström: Det är klart och entydigt att tvåspråkighet är bra för människor

Fritjof Sahlström, docent i pedagogik anser att man glömmer bort de många fördelar som kunde finnas med tvåspråkiga skolor. Enligt honom finns här fördelar som gagnar både tvåspråkiga barn, enspråkigt finska barn och enspråkigt svenska barn. - Genom tvåspråkiga skolor skulle vi få flera personer som kan tala både svenska och finska.

YLE - 05 jul 16 kl. 08:10

Ensamstående mamma lika bra för barnet som två föräldrar

Färsk forskning visar att barn som växer upp med ensamstående mammor utvecklas lika väl som de som uppfostrats av två föräldrar. Resultaten från forskningen som gjorts vid Cambridge universitet i Storbritannien publicerades på den internationella vetenskapskonferensen ESHRE som pågår i Helsingfors den här veckan. Forskarna har följt med och intervjuat ett femtiotal ensamstående mammor som valt att skaffa barn genom konstbefruktning och deras barn i åldern 4–9 år, samt jämfört dessa med en motsvarande mängd barn som vuxit upp i familjer med två föräldrar.

YLE - 05 jul 16 kl. 08:10

Frivilligt ensamstående mamma lika bra för barnet som två föräldrar

Barn som växer upp med ensamstående mammor utvecklas lika väl som de som uppfostrats av två föräldrar. Det visar färsk forskning som har haft fokus på familjer där mamman skaffat barn utan partner - med hjälp av assisterad befruktning. Resultaten från forskningen som gjorts vid Cambridge universitet i Storbritannien publicerades på den internationella vetenskapskonferensen ESHRE som pågår i Helsingfors den här veckan.

YLE - 31 aug 16 kl. 16:13

”Hur ska man kunna undervisa om man inte har någon forskning?

Forskningen behövs som stöd för undervisningen, anser professorn i hållbar utveckling Kristina Lindström (HU), apropå förslaget om att koncentrera forskningen till ett fåtal universitet i landet. Ett universitet som inte forskar får svårt att rekrytera, befarar Lindström. - Hur ska man kunna undervisa om man inte har någon forskning?

Politologerna - 10 dec 16 kl. 08:00

Lucka #10: Basanslag för forskning och utbildning på forskarnivå – villkorad frihet

År 1979 beslöt riksdagen att regeringen vart tredje år skulle presentera en proposition för långsiktig planering och samordning av samhällets insatser för forskning. Den första forskningspropositionen lades fram 1982, och sedan 1992 kommer dessa propositioner vart fjärde år. I november i år presenterades således den tionde i ordningen, och vid en presskonferens den 28 november presenterade Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, forskningspropositionen Kunskap i samverkan – för samhällets utmaningar och stärkt konkurrenskraft.

Skånskan - 20 apr 18 kl. 14:00

Nya pengar stödjer hans forskning om leukemi

HEDRAD. Thoas Fioretos forskar om leukemi, om varför den uppstår och vad man kan göra åt sjukdomen. Han har just utsetts till Wallenberg Clinical Scholar, vilket innebär nya forskningspengar.

Nyheter 24 - 01 mar 12 kl. 12:39

Ingen forskning bakom förändringarna i skolan


NYHETER24 GRANSKAR DEL 1. Reformer, reformer, reformer. Den svenska skolan genomgår ständiga förändringar, många av dem mycket omfattande.

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 12 sep 19 kl. 15:18

Visual Art och Ica utökar samarbetet

Visual Art får utökat förtroende, inleder samarbete med Ica Media om nationell medieförsäljning för digitala butiksskärmar i kassalinje och butik..

Dagens Media - I förrgår: 11:18

”Utsätt din retargetingaktör för konkurrens”

REPLIK. Dick Eriksson, nordisk försäljningschef på RTB House, svarar på Criteos debattinlägg och argumenterar för att marknadsförare ska använda fler retargetingaktörer – inte bara en..

Dagens Media - I förrgår: 09:51

Anders Billing till SvD

Anders Billing lämnar Sveriges Radio för att istället bli ekonomiredaktör på SvD Näringsliv..

Dagens Media - I förrgår: 09:35

Så skapar du ett medlemsfinansierat medium

EXPERTEN SVARAR. Emanuel Karlsten och Olle Lidboms podd, Mediepodden, har tidigare finansierats av annonser. I somras ställde de ett ultimatum till lyssnarna – 10 000 kronor i medlemsfinansierng i månaden eller så läggs podden ned..

Dagens Media - I förrgår: 07:50

Pubmatic öppnar upp för header bidding på OTT

Nu uppdaterar Pubmatic sin lösning ”Openwrap” så att den kan hantera alla kanaler – inte bara display. ”Den digitala reklambranschen kan locka till sig ytterligare investeringar”, säger Jonas Olsen, ansvarig för video på Pubmatic..

Dagens Media - I förrgår: 07:52

Wiki Tribune relanseras: ”Det blev inte bra”

DMEXCO 2019. Wikipediagrundaren Jimmy Wales avslöjar på Dmexco att han relanserar webbtidningen Wiki Tribune – denna gång som ett sociala medium..

Dagens Media - I förrgår: 07:41

Sverige ”safe haven” för IP-tjuvar – regeringen måste agera

Piratkopieringen innebär 17 miljarder kronor i förlorad försäljning, 7,5 miljarder i uteblivna skatteintäkter samt att 7 000 jobb går förlorade. Nu måste regeringen visa handlingskraft och införa det färdiga förslaget om grovt upphovsrätts- och varumärkesbrott, skriver åtta företrädare för kunskapsintensiva näringar..

Dagens Media - 12 sep 19 kl. 15:35

Därför har jag bytt ut min tv mot airpods

Utvecklingen från skärmmedia mot ljud är en makrotrend som kommer att påverka oss alla. Och den har sin rot i skärmutmattningen – ett begrepp som hela världen pratar om, skriver Walter Naeslund, Honestys vd..

Dagens Media - 12 sep 19 kl. 15:18

Visual Art ska sköta Icas medieförsäljning i butik

Visual Art får utökat förtroende, framöver ska utomhusbolaget ha hand om medieförsäljningen för Icas digitala ytor..

Dagens Media - 12 sep 19 kl. 13:23

Spaning från Dmexco: Snacket bland besökarna

DMEXCO 2019. Googles största rädsla, röstmarknadsföringens genombrott och antalet säljare som svämmar över. Det är några av snackisarna under Dmexco i Köln, skriver Dagens Medias Madeleine Nilsson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.