SR > Vetenskap

Thursday, 19 September, 16:56

SR - 12 sep 19 kl. 08:09

Tropisk havsorm andas genom huvudetHur andas ormar under vatten? En ny studie vid Flinders University i Australien visar att en del havsormar kan andas genom huvudet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Flinders University, Australien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tropisk, havsorm, andasgenom , huvudet
DN - 16 okt 13 kl. 13:27

Dykare hittade gigantisk havsorm

En dykinstruktör som var ute och fritidssnorklade gjorde sitt livs upptäckt när hon plötsligt stirrade in i ett ?halvdollarstort? öga på en gigantisk havsorm..

Sydsvenskan - 18 jul 13 kl. 06:30

Palm funderade över hur han hade upplevt sina sista ögonblick. Panik över att inte kunna andas? Kunde spädbarn ha sådana känslor? Eller hade han lugnt somnat in när lungorna fylldes av det kalla vattnet?

Kapitel 16Strax före sex ringde Vetter. Pojken hade varit vid liv då någon burit honom till dammen och tryckt ned den lilla kroppen i det smutsiga och kalla vattnet. Alltså mord, alternativt dråp.

Skånskan - 03 aug 16 kl. 19:06

Hon andas yoga och skriver sig ur sorg

Svedala Yogan förändrade hennes liv, och nu ska hon ägna sitt liv åt just yogan. Men Ulrika Knutsdotter har också skrivit en bok med hjälp av en elefant, och kärleken till skrivandet fick henne att byta förskolejobb mot författarskap.– Det sägs att varje gång vi blinkar tänker vi 1 000 tankar, säger Ulrika Knutsdotter.

Barometern - 04 aug 14 kl. 10:06

Ladda för tropisk värme i natt

Kändes det lite kvavt i natt? Det kan bero på att det var den varmaste natten i Kalmar på åtta år. Och på Ölands norra udde nådde temperaturerna ända upp till kriteriet för tropisk värme - en nattemperatur som inte understiger 20 grader.

GT - 20 aug 19 kl. 06:00

Michaelas panik – dottern slutade andas i baksätet

I bilen, på väg till en begravning, blev Michaela Kellgrens lilla bebis plötsligt blek och fick stora problem att andas.Försöken att få i gång dottern misslyckades. Hon blev bara sämre.

Dagens PS - 03 aug 18 kl. 12:06

Birros fredag: Tropisk vecka

Går tiden snabbare när man blir äldre? Ibland känns det så. Den här veckan försvann i ett slags tropiskt töcken, mellan ljumma bad och kvava sovrum.

Helsingborgs Dagblad - 27 aug 11 kl. 16:33

Chans för tropisk natt i helgen

Det råder sensommarvärme i Sverige med temperaturer långt över det normala för augusti. På två platser i landet ? Göteborg och Malmö ?

Sydsvenskan - 27 aug 11 kl. 17:45

Chans för tropisk natt i natt

Det råder sensommarvärme i Sverige med temperaturer långt över det normala för augusti. I Göteborg och Malmö uppmättes 19,5 grader natten till lördagen och i natt (söndag) blir det en ny chans till tropisk natt.
?

Sydsvenskan - 03 jul 15 kl. 05:10

SMHI: Tropisk natt i norr

Delar av Norrlandskusten, från Kuggören utanför Hudiksvall till Brämön utanför Sundsvall, kan ha haft årets första tropiska natt i Sverige.— Det ser åtminstone ut så nu, säger Mattias Burtu, jourhavande meteorolog på SMHI, till TT vid halv fem på morgonen.Just då var det 22,5 grader vid SMHI:s båda mätstationer på Kuggören och Brämön.

Helsingborgs Dagblad - 03 jul 15 kl. 05:10

SMHI: Tropisk natt i norr

Delar av Norrlandskusten, från Kuggören utanför Hudiksvall till Brämön utanför Sundsvall, kan ha haft årets första tropiska natt i Sverige.— Det ser åtminstone ut så nu, säger Mattias Burtu, jourhavande meteorolog på SMHI, till TT vid halv fem på morgonen.Just då var det 22,5 grader vid SMHI:s båda mätstationer på Kuggören och Brämön.

Fler nyheter från SR

SR - 7 timmar sedan

Fiskroboten som simmar rekordsnabbt

Tunabot heter en ny, snabb undervattensrobot, där forskarna låtit sig inspireras av tonfisk..

SR - 9 timmar sedan

Hon blir först med att fiska på Nordpolen

Finns det fisk under isen kring Nordpolen? Det ska marinekolog Pauline Snoeijs Leijonmalm vid Stockholms universitet bli först i världen med att ta reda på..

SR - 9 timmar sedan

Bakterierna som tycks knäcka PFAS

Kan bakterier hjälpa till att bryta ned PFAS, alltså de ytterst svårnedbrytbara kemikalier som finns i till exempel brandskum och impregneringsmedel. Ja ett forskarteam i USA tycks ha hittat en sådan bakterie..

SR - 9 timmar sedan

Forskare: Ny valart upptäckt

Det är inte varje dag som en ny valart upptäcks. Men nyligen kunde forskare från bland annat universitetet på Hokkaido beskriva en ny art av näbbval..

SR - Igår: 11:53

Norskt gödselföretag vill bygga klimatvänligare anläggning

Världens största gödselföretag, norska Yara, planerar att bygga en pilotanläggning där man istället för naturgas ska använda el från sol, vind och vatten för att fånga in luftens kväve..

SR - Igår: 06:00

En svartare nyans av svart har skapats

Forskare vid amerikanska MIT, Massachusetts Institute of Technology, kan ha lyckats framställa det svartaste materialet hittills..

SR - Igår: 06:00

Mystiska gelébollar har fått sitt mångarmade svar

Mysteriet med de meterstora gelébollar som flutit omkring i havet utanför Norges och Sveriges kust har har nu fått en förklaring..

SR - Igår: 06:00

Forskare undersöker klimatskatt på mat

Hur skulle en klimatskatt på livsmedel kunna bidra till att vi äter mer klimatsmart? Det tittar forskare vid vid Sveriges Lantbruksuniversitet närmare på i en pågående studie..

SR - Igår: 06:00

Stor upptäckardag för elever på Tekniska Museet

Ingenjörsvetenskapsakademien fyller 100 år och valde att fira med att bjuda in elever till en dag om ingenjörsteknik..

SR - I förrgår: 09:28

Spindeltråd + träfibrer = ersättning för plast

En kombination av träfibrer och spindeltråd kanske kan ersätta en del plast i framtiden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.