YLE > Svenskfinland

Friday, 20 September, 05:45

YLE - 12 sep 19 kl. 05:00

Bokrecension: Inte riktigt som på Strömsö i Rosanna Fellmans debutStrömsöborna är en samling som är rasande rolig, smärtsamt sorglig, skarp i tonen, smart och skärpt på en och samma gång. En del av texterna i Rosanna Fellmans debutsamling har potential att bli moderna klassiker i den finlandssvenska poesin, skriver Marit Lindqvist i sin recension..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Strömsö, Rosanna Fellmans, Lindqvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BokrecensionInte , riktigtsom på , Strömsöi , Rosanna, Fellmans, debut
YLE - 15 aug 19 kl. 07:15

Poeten Rosanna Fellman: Jag ogillar att prata om min autism

Rosanna Fellman debuterar i höst som poet med diktsamlingen Strömsöborna – nu talar hon öppet om sin autism..

Nyheter 24 - 14 feb 12 kl. 16:01

Eric Rosén: "Så gör de politiken mindre på riktigt och mindre relevant"


KRÖNIKA. Eric Rosén om Att man kan lita på politikers ord och på att de vet vad de snackar om är väldigt viktigt.Därför är det också rimligt att de är förhållandevis försiktiga nuförtiden, och det är lätt att förstå att en sådan som Stefan Löfven är extremt återhållsam i jämförelse med sin företrädare, som ju hamnade så snett så ofta.

BT - 05 mar 16 kl. 01:00

Hon hoppas få göra det hon tycker är riktigt skräckfyllt.

Hon har en enorm höjdskräck, men drömmer om att få hoppa bungy-jump. Två tjejer ska cykla till Calais och antar utmaningar för att samla in pengar till flyktingar. Rosanna Alanko från Borås är en av tjejerna..

YLE - 19 maj 15 kl. 16:51

”På gränsen” är mycket mer än en tidning

Projektet ”På gränsen” för samman elever från Borgå gymnasium och Vasa övningsskolas gymnasium. Tillsammans har eleverna skapat en tidning och dessutom fått många nya vänner. Festsalen i Borgå gymnasium ljuder av ett glatt sorl.

HBL - 17 maj 13 kl. 21:43

Här är vårens studenter 2013

Vi publicerar namnen på vårens studenter i Svenskfinland. Saknas ditt gymnasium? Skicka oss uppgifterna till studenter@hbl.

HBL - 20 maj 14 kl. 09:04

Här är vårens studenter 2014

Vi publicerar namnen på vårens studenter i Svenskfinland. Saknas ditt gymnasium? Skicka oss uppgifterna till studenter@hbl.

YLE - 17 nov 15 kl. 13:40

Här kommer Kaisas internationella bästisar

De är många, och de kommer från många länder. Kaisa Mäkäräinens bästa kompisar ute i skidskyttevärldens gemenskap. De är fler än elva.

Kristianstadsbladet - 30 apr 12 kl. 06:30

Rena rama hitröster

Vad har Journey, Toto, Chicago och Deep Purple gemensamt? Jo, några av bandens sångare samlas på en och samma scen i sommar. Och det sker i Knislinge.

YLE - 28 mar 13 kl. 22:16

BK-damerna förlorade knappt mot HIFK

Spela upp klipp på Arenan Förminska En verklig handbollsthriller bjöd Karisklubben BK-46:s och Helsingfors IFK:s damer på i Karis bollhall på skärtorsdagen. HIFK var bättre i den andra kvartsfinalen lagen emellan. Slutsiffrorna blev 20-21 (8-9) inför drygt 200 åskådare.

YA - 14 dec 11 kl. 06:30

Sjöstedts tunga socialistiska bagage

Lars Ohly blev partiledare efter en uppslitande falangstrid 2004. När han nu ska ersättas vill Vänsterpartiet framstå som ett enat parti. Valberedningens kandidat, Jonas Sjöstedt, ursäktar till och med Lars Ohlys valresultat med att det var att delat parti han tog över.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Kristinestad hoppas på hundra nya jobb på Björnöområdet men förväntar sig att det kan ta tid: Det handlar om mycket pengar och stora beslut

Att hitta nya aktörer till det område och de faciliteter som idag ägs av Pohjolan Voima är inte lätt. Men redan nu har några aktörer inlett sin verksamhet på Björnöområdet i Kristinestad och flera är intresserade..

YLE - 14 timmar sedan

Fin spannmålsskörd i Österbotten - men: "Producentpriset kunde vara högre"

Det har varit en nästan optimal växtsäsong i Österbotten och det mesta har redan kunnat tas till vara av årets spannmålsskörd. Men skörden är god i så gott som hela landet och överskottet gör att jordbrukaren får mindre pengar i hand för sin produkt..

YLE - 17 timmar sedan

Nina Lassander hittade sin nya musikaliska identitet i Stockholm – gör musik under artistnamnet ANVA

Tidigare har man kunnat höra Jeppobördiga Nina Lassander göra musik under sitt eget namn. Efter några år i Stockholm har hon utvecklat en ny musikalisk identitet och går numera under artistnamnet ANVA..

YLE - 17 timmar sedan

Philip Järvenpää populärast på Vegatoppen – rösta här!

Philip Järvenpääs segertåg på Vegatoppen fortsätter. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, Anva och New Ro?.

YLE - 19 timmar sedan

Sundom skola fick sin barack – men en långsiktig lösning på utrymmesbristen saknas än

Snart slipper Sundomeleverna ha sina klassrum i slöjdsalarna. Den efterlängtade baracken levererades till skolan på torsdagsmorgonen. Rektor Annika Snickars är glad, men har en lång lista på vad som behövs för att åtgärda den stora utrymmesbristen..

YLE - Igår: 05:13

Däckhög på avstjälpningsplats började brinna igen

Tidigt på morgonen blossade elden upp igen på den gamla avstjälpningsplatsen i Jakobstad igen. Brandkåren fick snabbt elden under kontroll..

YLE - Igår: 05:13

Däckhög på avstjälpningsplats brinner igen

För drygt två veckor sedan började en hög med gamla däck brinna på den gamla avstjälpningsplatsen i Jakobstad. På torsdag morgon blossade branden upp igen. Brandkår på plats har nu elden under kontroll..

YLE - Igår: 15:12

Hur långt räcker tre miljoner? – ”Pengarna går till planering, grävmaskinerna får vänta”

Politiker och tjänstemän i Österbotten lovordar regeringens satsningar på infrastruktur och utbildning. Yle Österbotten reder ut vad pengarna i statsbudgeten kommer att användas till..

YLE - Igår: 14:07

Riksåttan mellan Vassor och Kärklax rustas upp – regeringen lovar 11 miljoner

De österbottniska pendlarna fick ytterligare en glädjenyhet på onsdagen. Riksåttan mellan Vassor i Korsholm och Kärklax i Vörå kommer att förbättras för elva miljoner euro..

YLE - Igår: 09:44

Regeringen ger Österbotten mer pengar –"Det finns mycket att vara nöjd över"

Österbottniska riksdagsledamöter gläds åt satsningar på järnvägen, centralsjukhuset och utbildningen. Peter Östman (KD) tycker inte att budgeten bygger på ekonomiska realiteter och tror underskottet kommer att öka..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.