Skånskan > Opinion

Thursday, 19 September, 16:43

Skånskan - 12 sep 19 kl. 07:00

Om vår skeva självbildHur är det att fylla 55 år och bli senior? Och hur står det egentligen till med självbilden hos oss? I humorföreställningen Selfie – en skev självbild som spelas på Victoriateatern i kväll, gräver Helsingborgskomikern Martin Svensson djupare i ämnena och han gräver där han själv står.Selfie – en skev självbild kan du se på följande ställen i Skåne i höst:
• I kväll, 12 september på Victoriateatern i Malmö. 
• 20 september på Forum i Örkelljunga.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Selfie, Victoriateatern, Helsingborgskomikern Martin Svensson, Skåne, Malmö, Forum, Örkelljunga, Teaterrestaurangen, Kristianstad, Revyteatern, Ängelholm, Församlingsgårdeni Staffanstorp, Svensson, Arja Jantunen, Martin Svensson, Martin, Femtio, Göteborg, Martins

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Om vår skeva, självbild
Expressen - 22 jun 13 kl. 06:00

Socialdemokraternas skeva självbild

VA - 25 jun 19 kl. 15:09

Svenskarnas skeva självbild: “Vi tror att vi är så utvecklade”

I veckans avsnitt av PåJobbetpodden möter vi Magnus Berg, Diversity & Inclusion Consultant och Activist på Wise Professionals. Magnus jobbade på Migrationsverket under det historiska året 2015 och har sedan dess utbildat 1200 chefer för snabbare integration. Här berättar han om sina lärdomar från tiden på myndigheten och vad han anser om den infekterade debatten kring integration och mångfald....

Nerikes Allehanda - 07 aug 13 kl. 05:01

Ett litet land med stort ego

Den syriske storstjärnan Omar Souleyman har ofrivilligt blivit en symbol för Sveriges skeva självbild..

Sydsvenskan - 23 aug 13 kl. 06:30

Blanchett briljerar i Woody Allens nya

I snart tio år har Woody Allen varit en exilregissör, beroende av utländska kulturmakthavare som gladeligen gett stöd till filmer som också fungerat som turistbroschyrer över Paris, Barcelona, Rom och London. Häromdagen erbjöd borgmästaren i Rio de Janeiro att helt finansiera hans nästa film, och det har ryktats om en inspelning i Stockholm.Åren utomlands har vitaliserat regissören, som kring millennieskiftet framstod som en gubbsjuk föredetting som trampade i sina egna fotspår på Manhattan.

SvD - 07 aug 14 kl. 18:23

”Ryssland har allt att förlora på en bojkott”

SvD:s Tomas Lundin om landets skeva självbild..

Västerbottens Folkblad - 24 aug 15 kl. 23:00

Kommer grodan hinna koka ihjäl?

I lördags riktade jag en känga till tidningen Metro och den missvisande undersökningen de publicerat gällande Sverigedemokraternas nya, höga opinionssiffror. Siffror som visade sig vara missvisande och falska då tidningen anlitat ett oseriöst undersökningsföretag. Då problematiserade jag medias allt mer skeva självbild och mediala uppdrag, när till och med chefredaktörer anser nyhetssidorna ska vara inlägg […].

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Nya ägare till hus i Marieholm

Marieholm Therese Martinsson, 32, och Ronny Daniel Christian Delén, 34, är nya ägare till huset på adressen Hantverksgatan 15 i Marieholm. Byggår för huset är 1967 och boarean är 109 kvadratmeter. Säljare är Mats och Eva Ann-Marie Karlsson.

Skånskan - 1 timme sedan

20-åring häktas för misshandel

HÖRBY En man i 20-årsåldern från Hörby har begärts häktad för flera fall av misshandel och hot mot sin flickvän.Mannen ska vid flera tillfällen har slagit kvinnan i deras gemensamma bostad utanför Hörby, och hotat och tagit strypgrepp på henne.
Den senaste misshandeln ägde rum denna veckan – på måndagen – och 20-åringen greps av polisen dagen därpå.

Skånskan - 1 timme sedan

Vill rusta upp frisbeegolf

BULLTOFTA En Malmöbo som ofta är och spelar på frisbeegolfbanan på Bulltofta rekreationsområde påpekar att många av korgarna där börjar bli slitna och gamla. Han föreslår att kommunen ska göra en satsning där och menar att det skulle kosta högst 48 000 kronor att förnya banan.
Själv är han där flera dagar i veckan för att både få motion, träffa vänner och vara ute i naturen..

Skånskan - 1 timme sedan

Vill inte röra i bostadskö

höör Socialnämnden vill att det kommunala fastighetsbolaget HFAB tilldelar en lägenhet per år till personer med någon form av funktionsnedsättning. Men kommunalrådet Johan Svahnberg (M) är tveksam till åtgärden.
– Jag är inte säker på att detta är rätt väg att gå, säger han.

Skånskan - 1 timme sedan

Lövestads aktivitetspark är nu redo för invigning

lövestad Arbetet med Lövestads nya aktivitetspark började i våras.
Nu tas de sista avspärrningarna bort och på lördag är det dags för en rejäl invigning av parken, som ännu inte fått ett officiellt namn.Lövestads nya mötesplats, så tituleras den nya centrumprofil som delar av marknadsplatsen nu fått.

Skånskan - 1 timme sedan

26-åring ny ägare till mindre hus i Blentarp

Blentarp Marcus Frans Johan Siöström, 26, från Malmö, är ny ägare till huset på adressen Mesvägen 10 i Blentarp. Byggår för huset är 1971 och boarean är 55 kvadratmeter. Säljare är Maud Ann-Christin Birgitta Lundin.

Skånskan - 1 timme sedan

Stal hundra liter diesel

STEHAG Tjuvar stal cirka hundra liter diesel ur tre traktorer och två bilar som stod parkerade i Hassle. Stölden skedde mellan tisdag kväll och onsdag eftermiddag..

Skånskan - 1 timme sedan

Falsk säljare ringde upp

ESLÖV En Eslövskvinna i 70-årsåldern blev i onsdags uppringd av en man som utgav sig representera en elektronikkedja. Mannen försökte förmå kvinnan att föra över 9 000 kronor men hon genomskådade bluffen och har polisanmält händelsen som försök till bedrägeri..

Skånskan - 1 timme sedan

Inlåsta senegaleser får ingen ersättning

Åstorp Förra sommaren fick två bröder från Senegal sitt visum upphävt vid gränsen mellan Malmö och Köpenhamn och försattes i förvar. I nio veckor.
Bröderna krävde i år svenska staten på ersättning för att ha gjort en felaktig bedömning om visumsbedrägeri, men Justitiekanslern slår fast att myndigheterna handlat regelrätt.

Skånskan - 2 timmar sedan

37 kvadratmeter stor stuga i Höör såld till ny ägare

Höör Nu är det klart vem som köpt huset på Kalkstensvägen 11 i Höör av Sätofta Fastighetsförvaltnings AB. Ny ägare är Hysni Ahmeti, 44 år. Priset blev 600 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i augusti 2019.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.