YLE > Finland

Friday, 20 September, 05:55

YLE - 12 sep 19 kl. 06:25

Alla tiders cykelrekord i Åbolands skärgård - miljötänk gör att människor turistar nära hemmetDen unika naturen och havet lockar turister till skärgården. Allt fler väljer att semestra närmare hemmet, och tänker på hållbara alternativ, vilket också märks i att antalet cyklister på ringvägarna har ökat..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Åbolands

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alla tiders, cykelrekordi , Åbolands, skärgård, miljötänk, göratt , människor turistar nära hemmet
YLE - 10 jun 17 kl. 08:55

Åboland för hundra år sedan: Åbolands sjukhus

Många åbolänningar har fötts på Åbolands sjukhus. Mycket har också hunnit hända i sjukhusets historia sedan huset byggdes 1950-talet. Tanken om ett sjukhus föddes redan i mitten av 1850- talet, då Carl-Gustav Eschner testamenterade sina pengar för att grunda Eschnerska Frilasarettet.

YLE - 16 dec 15 kl. 12:57

”Sjukvårdsdistriktet förstår inte vilken krutdurk Åbolands sjukhus är”

Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt förstår inte vilken krutdurk de har att göra med när de forcerar fram beslut om Åbolands sjukhus. Det menar Åbopolitikern Christel von Frenckell-Ramberg från Svenska folkpartiet som är märkbart irriterad när hon möter direktören för sjukvårdsdistriktet Olli-Pekka Lehtonen i en direktsänd radiodebatt på onsdagsmorgonen. På tisdagskvällen fattade styrelsen för Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt beslutet att sätta tummen ner för en renovering och utvidgning av Åbolands sjukhus på dess nuvarande plats.

YLE - 08 feb 17 kl. 17:31

Sjukvårdsdirektören: "Åbolands sjukhus är ett av våra bästa brand"

Baserat på patientrespons så är Åbolands sjukhus en väldigt populär vårdinrättning och den är något som sjukvårdsdistriktets direktör Leena Setälä vill värna om. Samtidigt förelås förändringar i sjukhusets verksamhet. - En patientenkät med ett par hundra svarande visar att Åbolands sjukhus är populärt bland sina besökare, och vad patienterna tycker är viktigt, säger Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikts direktör Leena Setälä.

YLE - 28 jan 14 kl. 05:23

Åbolands sjukhus vill sköta vården på svenska i Åboland

Åbolands sjukhus vill ta ett större ansvar för att sköta vården på svenska i regionen i framtiden. Reijo Grönfors, som är chefsläkare vid Åbolands sjukhus, säger att både vårdreformen och den omorganisering som Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt står inför kan leda till att vården på svenska är hotad. - Som jag ser det har vi två alternativ.

YLE - 10 maj 17 kl. 19:23

Sjukvårdsdistriktet vill minska antalet operationer vid Åbolands sjukhus

Sjukvårdsdistriktet omorganiserar sin operationsverksamhet och det kan få följder för Åbolands sjukhus. Tvisten bottnar i sjukvårdsdistriktets planerade omorganiseringar av operationsverksamheten vid sjukhuset i Vakka-Suomi och Loimaa. Tidigare var det tänkt att operationerna som gjorts där skulle ha flyttats till Åboland sjukhus men nu anser sjukvårdsdistriktet att det finns juridiska hinder med bland annat dejourverksamheten och väljer därför att rata Åbolands sjukhus till fördel för sjukhuset i Salo.

YLE - 11 okt 16 kl. 14:51

Åbolands psykvård blir del av sjukvårdsdistriktet

Åbolands sjukhus psykiatriska vård blir en del av Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikts resultatenhet vid årsskiftet. Så lyder sjukvårdsdistriktsstyrelsens beslut. Fusionen gäller främst administrativ personal.

YLE - 20 nov 16 kl. 08:34

Pilgrimsled lockar vandrare till Åbolands skärgård

Åbolands skärgård kunde locka tusentals natur- och kulturturister i form av vandrare längs pilgrimsleden St Olav Waterway. Eller åtminstone några vandrare till en början. - Det största problemet med det här projektet är ivern, säger projektledaren Nina Söderlund.

YLE - 21 feb 17 kl. 05:02

Fortsättningsvis svårt att hitta hyresbostäder i Åbolands skärgård

Det är fortsättningsvis brist på hyresbostäder i delar av Åbolands skärgård. Det här problemet aktualiserades då det kom fram att Björkö handel i Houtskär kanske får en ny köpman, men att det är svårt att hitta en hyresbostad åt den nya företagaren. - Det är nog ganska svårt.

YLE - 28 feb 17 kl. 16:19

Åbolands Nation firade 40 år med att vinna Fastlaskiainen

I år fyller Åbolands Nation vid Åbo Akademi 40 år. Studentföreningen firade jubileumet på absolut bästa sätt genom att vinna den prestigefyllda pulktävlingen Fastlaskiainen. På fastlagstisdagen var det återigen dags för Studentkårernas traditionella jippo Fastlaskiainen i Vårdbergsparken i Åbo.

HBL - 23 aug 14 kl. 05:30

Åbolands skärgård lyfts fram

Åbolands skärgård lyfts fram på Finlands officiella turistsidor. Det är en region som Centralen för turistfrämjande valt att satsa på.Ute i den åboländska skärgården pågår produktutveckling för den internationella marknaden just nu.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Morgonkollen: Finland får rapportör för våld mot kvinnor, inget eldupphör i Syrien, Rinne träffar Googles vd

Våld mot kvinnor är fortfarande ett stort problem i Finland. Kina och Ryssland satte stopp då FN:s säkerhetsråd röstade om eldupphör i Syrien. Teknologijätten Google planerar att investera 600 miljoner euro i en ny servercentral i Fredrikshamn..

YLE - 1 timme sedan

Våld mot kvinnor är fortfarande ett av Finlands största problem - nu ska nationell rapportör ge frågan mera tyngd

Finland kommer att få en nationell rapportör för våld mot kvinnor. Det här för att komma åt ett av Finlands största samhällsproblem. Rapportörens uppgift är att rapportera direkt till makthavarna för att hitta lösningar på problemet..

YLE - 1 timme sedan

Har Lovisa en framtid? Staden vill provocera invånarna till att komma med kreativa idéer för hur verksamheten kan förbättras

På torsdag kväll fick Lovisas invånare säga sitt om stadens framtid. Ett diskussionsmöte vid namn “Lovisa har ingen framtid” ordnades i Kuggom och närmare 60 invånare tog tillfället i akt för att komma med sina idéer..

YLE - 1 timme sedan

Nu finns miljarder att hämta inom fartygsbygge i Ryssland - finländska företag flyttar tillverkningen till Ryssland för att få beställningar

Finländska firmor är världsbäst då det gäller att bygga isbrytare och tankfartyg. Inom de närmaste tjugo åren planeras omkring 800 nya fartyg. Det ska byggas allt från fartyg för krabbfiske i fjärran östern till världens största isbrytare..

YLE - 30 minuter sedan

CKP: "Det är frågan om ett omfattande fall"- Airiston Helmis förundersökningen ännu långt ifrån klar

Det har gått ett år sedan den stora polisoperationen då Airiston Helmis fastigheter granskades. Tre personer greps och flera miljoner euro i kontanter konfiskerades. Ägaren Pavel Melnikov har ännu inte förhörts av polisen..

YLE - 9 timmar sedan

Enhälliga röster om ungdomsverkstaden Troja - Åbo stad ska trygga den svenskspråkiga servicen

Åbo stad kommer på ett eller annat sätt att säkra den svenskspråkiga ungdomsverkstadens service i framtiden. I vilken form och när vet man ännu inte..

YLE - 13 timmar sedan

Daniel Olins talkshow live på Ekenäs höstmarknad!

Daniel Olin tjuvstartade sin talkshow med två livesändningar från Ekenäs höstmarknad..

YLE - 11 timmar sedan

Borgbackens dyraste satsning någonsin gav två internationella förstapris

Berg-och-dalbanan Taiga har varit en fartfylld framgångssaga under de få månader den har funnits på Borgbacken..

YLE - 11 timmar sedan

Förr i tiden hörde cirkuslejon och slagsmål till Ekenäs höstmarknad - se gamla bilder!

Ekenäs höstmarknad har nästan 300 år på nacken men trots det har vissa delar av marknaden bestått. I dag har karusellerna tagit platsen som cirkusdjur hade förr..

YLE - 15 timmar sedan

Från Sibelius till Hurriganes - snart öppnar Finnish Music Hall of Fame sina dörrar

Om en månad öppnar Finlands musikmuseum sina dörrar i köpcentret Tripla i Böle. Finnish Music Hall of Fame är en hyllning till den finländska musikhistorien och de finländska artisterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.