Kristianstadsbladet > Nyheter

Thursday, 19 September, 10:53

Kristianstadsbladet - 12 sep 19 kl. 06:27

Fler kvinnor än män arbetslösa
Läs mer på Kristianstadsbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, kvinnor, än, män, arbetslösa
HBL - 24 mar 13 kl. 05:31

Styrelser med fler kvinnor har bättre koll

Utan kvotering växer andelen kvinnor i börsbolagens styrelser långsamt. Samtidigt visar färsk forskning att styrelser med både män och kvinnor lägger stor vikt vid övervakning samtidigt som de kvinnliga chefernas antal växer.  Könsbalans i börsbolagens styrelser har en positiv effekt på styrelsearbetet, visar en färsk rapport skriven av professorn i finansiell ekonomi Karin Thorburn vid Norges handelshögskola.

Cornucopia - 20 aug 13 kl. 09:15

454 fler kvinnor gör GMU i år

Socialdemokratiska Arbetarbladet i Gävle rapporterar om att fler kvinnor sökt till den militära grundutbildningen GMU i år än tidigare. Hela 20% av ansökningarna ska vara kvinnor, mot 19% förra året. Om detta även gäller de som faktiskt blir antagna så kommer 454 fler kvinnor göra GMU i år.

YLE - 09 mar 16 kl. 13:54

Fler kvinnor i byggbranschen - färre mögelskolor?

Fler kvinnor i byggbranschen kunde få antalet byggfel att minska, hävdar Niclas Isaksson, lektor i husteknik. Branschen är fortfarande väldigt mansdominerad, men på byggnadsutbildningarna uppfattar ändå flickorna och pojkarna varandra som jämlika. Yle Nyheter rapporterade nyligen om att sexuella trakasserier är vanliga i byggbranschen.

YLE - 08 mar 17 kl. 10:46

Aktivt arbete ger fler kvinnor i styrelserna

Det rör på sig i styrelsevärlden, den tidigare mansdominerade arenan får fler och fler kvinnliga ledamöter. Det blir mer balans i arbetet med jämställdhet, säger Pia Simons som är rutinerad styrelseledamot. I Finland var det i genomsnitt 30 procent kvinnor i börsbolagens styrelser år 2016.

BT - 01 sep 11 kl. 12:42

Fokus på kompetens ger fler kvinnor i toppen

Släpp frågan om kön när det gäller representation i bolagsstyrelser. Fokusera istället på kompetens, så blir det på naturlig väg fler kvinnor. Bland annat därför att kvinnor är mer välutbildade, menar Daniel Yar Hamidi.

Barometern - 24 sep 14 kl. 08:29

Fler kvinnor tar plats i fullmäktige

De flesta välbekanta men över 20 nya ansikten.
Fler kvinnor kommer in i nya fullmäktige än i dag. 22 kvinnor och 27 män blir det i nya kommunfullmäktige som sammanträder första gången i oktober.

DalaDemokraten - 06 nov 15 kl. 05:30

Centerkvinnor: "Fler kvinnor med makt är ett måste för ett hållbart klimat"

Kvinnor och barn drabbas i regel som hårdast av klimatförändringarna. Ändå är kvinnor underrepresenterade på toppositioner i klimatförhandlingarna. Utan att inkludera kvinnor och flickor kan vi aldrig nå hållbar framgång i miljöfrågor.

Cornucopia - 08 mar 15 kl. 14:57

Gubbfläsket - allt fler kvinnor är chefer

I takt med att gubbfläsket av äldre män lämnar yrkeslivet blir allt fler kvinnor chefer. I aktuell takt kommer ca 50% av alla chefer vara kvinnliga chefer inom 18 år, men antagligen går det snabbare när proppen går ut och det sk köttberget från 40- och 50-talet lämnar.

Alla siffror avser 2013 om inget annat anges, och här hämtade från SCB:s yrkesregister.

YLE - 11 apr 17 kl. 07:56

S:t Karins nya fullmäktige unikt i Egentliga Finland - fler kvinnor än män

Andelen kvinnor i stads- och kommunfullmäktigen i Egentliga Finland är en hårsmån större än landets medeltal. Men bara i S:t Karins är kvinnorna i fullmäktige fler än männen. I hela Finland är andelen kvinnliga invalda 39 procent, i Egentliga Finland 40 procent.

Expressen - 30 nov 17 kl. 07:06

Allt fler kvinnor väljer Expressen

Kvinnor, ert val är tydligt: Det är Getingen som gäller.Rekordmånga kvinnor läser nu Expressen – och fler blir ni.– Vi har analyserat vad kvinnor respektive män läser, satt tuffa mål och jobbar stenhårt för att nå fler kvinnor, säger Josefina Rickardt, marknads- och analyschef på Expressen..

YLE - 03 jan 15 kl. 12:37

Allt fler kvinnor döms till fängelse

Allt fler kvinnor döms till fängelse, skriver tidningen Savon Sanomat. Enligt tidningen har antalet kvinnor som döms till fängelse hela tiden ökat sedan 1980-talet. I dag utgör kvinnor 23 procent av dem som döms för brott.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

För Anna finns bara minnena av dottern kvar

Som förälder till ett barn med en kronisk sjukdom kan det vara svårt att få både ork, tid och ekonomi att räcka till. Då kan ett arrangemang i stiftelsen Min stora dags regi göra stor skillnad. Det vet Anna Holseng vars dotter Andrea gick bort för fyra år sedan.

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Kejsarättlingar kräver tillbaka museiföremål

En oro växer i den tyska museivärlden när barnbarnen till barnbarnen till den siste tyske kejsaren, Wilhelm den andre, kräver att få tillbaka tusentals konstföremål som de menar att de här rätt till, rapporterar ..

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Norge höjer räntan

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

EU:s vägpaket får köra vidare

Planerade nya regler och villkor för lastbilstrafiken i EU lever vidare sedan EU-parlamentets transportutskott röstat nej till att skrota hela paketet..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Insändare: Ge framtidssatsningar på landsbygden en chans

Det är budgettider och när det gäller statsbudgeten så finns det glädjande avsnitt om satsningar på landsbygden. Regeringen och även i viss mån oppositionspartierna verkar komma till insikt om att landsbygden är en motor i svensk ekonomi, skriver Lars-Ivar Ericson (C)..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Olycka: Personbilar i krock på E22

Två personbilar kolliderade på E22 strax utanför Eko i Fjälkinge. Vägen är framkomlig, men med nedsatt hastighet. .

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Politik: M och KD vill inte recensera Sölvesborg

Varken Kristdemokraternas talesperson i kulturpolitiska frågor eller Moderaternas vill recensera Sölvesborgs nya policy för konstinköp. Roland Utbult (KD) vill inte uttala sig alls..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Polisens teori om skolhot: Ville skrämmas

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Unga ratar köttet för klimatets skull

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Socialstyrelsen ser brister i endometriosvård

För dålig kunskap, ojämn tillgång på specialister och för lite fortbildning om endometrios. Socialstyrelsen är kritisk till hur vården av sjukdomen, som drabbar upp mot var tionde kvinna, fungerar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.