SR > Vetenskap

Thursday, 19 September, 16:41

SR - 12 sep 19 kl. 06:18

Användningen av genmodifierade grödor ökarMängden genmodifierade jordbruksgrödor och andra grödor som är framtagna med modern växtförädlingsteknik fortsätter att öka i världen..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Användningenav , genmodifierade, grödor, ökar
YLE - 10 jun 16 kl. 03:51

Användningen av psykmediciner minskar – terapi ersätter antidepressiva

Psykiatriska läkemedel används i mindre utsträckning än tidigare. Det stora trendbrottet är antidepressiva läkemedel som nu minskar efter att ha ökat i popularitet sedan 1990-talet. Emma, som vi kallar henne i den här artikeln, insjuknade i depression efter gymnasiet.

YLE - 16 okt 14 kl. 06:55

Användningen av p-piller har minskat

Allt färre finländska kvinnor använder p-piller. Enligt Säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet Fimea kan det här bero på uppståndelsen kring pillrens faror. Ifjol rapporterades att 17 finländska kvinnor genom tiderna har dött på grund av p-piller.

Supermiljöbloggen - 20 aug 15 kl. 08:05

Centerpartiet: ”Tio skarpa förslag för att minska användningen av antibiotika”

En av vår tids stora ödesfrågor, och regeringen har efter ett år vid makten inte fört fram några förslag på åtgärder, det skriver Kristina Yngwe, riksdagsledamot och vice ordförande i Miljö- och jordbruksutskottet, och Fredrick Federley, EU-parlamentariker. Överanvändningen av antibiotika är en av vår tids stora ödesfrågor. Bara i Europa står antibiotikaresistensen för 25 000 dödsfall och kostar cirka 13 miljarder kronor per år, enligt OECD.

Dagensanalys.se - 27 jan 16 kl. 15:22

Pre-roll annonser ökar användningen av reklamblockerare

Marknadsföringsföretaget Teads släppte nyligen en studie kring vad som motiverar användare till att använda reklamblockerare (ad blockers). Resultaten visar bland annat att pre-roll annonser tenderar att öka användningen av sådana avsevärt. Läs mer om denna viktiga studie nedan.

Nya Wermlands Tidningen - 21 jan 14 kl. 06:00

Användningen av steroider ökar

Användningen av anabola steroider har ökat och användningen har även gått ner i åldrarna. – Fler tränar styrka och fitness och när kosttillskotten inte räcker till tar de till steroider i stället, säger Kurt Skårberg..

Länstidningen i Jämtland - 21 apr 18 kl. 09:00

Test av 11 kända produkter: Omstritt bekämpningsmedel i bröd och flingor – och användningen ökar

Nio av elva testade frukostprodukter innehåller rester av stråförkortningsmedel – däribland populära bröd som Lingongrova från Pågen. Trots att många inom livsmedelsbranschen vill få bort medlen ökar användningen i Sverige..

Supermiljöbloggen - 08 jun 16 kl. 21:48

Användningen av fossila bränslen minskar

Användningen av fossila bränslen i Sverige har minskat stadigt sedan 80-talet. Men fortfarande krävs stora insatser, framför allt inom transportsektorn. Energimyndigheten släpper nu den årliga rapporten Energiindikatorer 2016, som följer upp de energipolitiska målen för Sverige.

SVT - 09 dec 17 kl. 10:21

Fler använder Swish – men fusket ökar

Användningen av Swish exploderar. Med miljontals svenskar som swishar ansluter sig allt fler och större företag. Men samtidigt ökar fusket..

Sydsvenskan - 16 dec 17 kl. 03:39

Användningen av sömnmedel ökar

Sedan år 2000 har försäljningen av receptbelagda sömnpreparat ökat med över 40 procent i Sverige, rapporterar Ekot. I fjol skrevs över 200 miljoner dygnsdoser sömnmedel ut i Sverige. Trots biverkningar satsas det inte på att ta fram nya preparat.

Barometern - 16 dec 17 kl. 03:39

Användningen av sömnmedel ökar

Sedan år 2000 har försäljningen av receptbelagda sömnpreparat ökat med över 40 procent i Sverige, rapporterar Ekot. I fjol skrevs över 200 miljoner dygnsdoser sömnmedel ut i Sverige. Trots biverkningar satsas det inte på att ta fram nya preparat.

Fler nyheter från SR

SR - 6 timmar sedan

Fiskroboten som simmar rekordsnabbt

Tunabot heter en ny, snabb undervattensrobot, där forskarna låtit sig inspireras av tonfisk..

SR - 9 timmar sedan

Hon blir först med att fiska på Nordpolen

Finns det fisk under isen kring Nordpolen? Det ska marinekolog Pauline Snoeijs Leijonmalm vid Stockholms universitet bli först i världen med att ta reda på..

SR - 9 timmar sedan

Bakterierna som tycks knäcka PFAS

Kan bakterier hjälpa till att bryta ned PFAS, alltså de ytterst svårnedbrytbara kemikalier som finns i till exempel brandskum och impregneringsmedel. Ja ett forskarteam i USA tycks ha hittat en sådan bakterie..

SR - 9 timmar sedan

Forskare: Ny valart upptäckt

Det är inte varje dag som en ny valart upptäcks. Men nyligen kunde forskare från bland annat universitetet på Hokkaido beskriva en ny art av näbbval..

SR - Igår: 11:53

Norskt gödselföretag vill bygga klimatvänligare anläggning

Världens största gödselföretag, norska Yara, planerar att bygga en pilotanläggning där man istället för naturgas ska använda el från sol, vind och vatten för att fånga in luftens kväve..

SR - Igår: 06:00

En svartare nyans av svart har skapats

Forskare vid amerikanska MIT, Massachusetts Institute of Technology, kan ha lyckats framställa det svartaste materialet hittills..

SR - Igår: 06:00

Mystiska gelébollar har fått sitt mångarmade svar

Mysteriet med de meterstora gelébollar som flutit omkring i havet utanför Norges och Sveriges kust har har nu fått en förklaring..

SR - Igår: 06:00

Forskare undersöker klimatskatt på mat

Hur skulle en klimatskatt på livsmedel kunna bidra till att vi äter mer klimatsmart? Det tittar forskare vid vid Sveriges Lantbruksuniversitet närmare på i en pågående studie..

SR - Igår: 06:00

Stor upptäckardag för elever på Tekniska Museet

Ingenjörsvetenskapsakademien fyller 100 år och valde att fira med att bjuda in elever till en dag om ingenjörsteknik..

SR - I förrgår: 09:28

Spindeltråd + träfibrer = ersättning för plast

En kombination av träfibrer och spindeltråd kanske kan ersätta en del plast i framtiden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.