Skånskan > Opinion

Thursday, 19 September, 16:43

Skånskan - 12 sep 19 kl. 06:00

Rekordmånga nya elever i grundskolanMALMÖ Rekordmånga nya elever började grundskolan i Malmö när höstterminen drog igång.
Samtidigt höll sig mellan 30 och 50 elever undan den första skoldagen, ofta på grund av någon resa.– Varje termin är det några elever på våra skolor som inte kommer till skolstarten därför att familjerna fortfarande är ute och reser, berättar grundskoledirektör Anders Malmquist.
Oftast handlar det om föräldrar som är på semester i sitt hemland och dröjer sig kvar någon vecka, oftast på grund av att de hittar billigare resor. Då gäller det i först hand skolor i utsatta områden.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MALMÖ Rekordmånga, Malmö, Anders Malmquist, Sverige, Andreas Katsanikos, Möllevångsskolan, Fågelbacksskolan, Hästhagen, Malmö International School, Limhamnsskolan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekordmånganya , eleveri , grundskolan
Barometern - 20 aug 18 kl. 16:06

Skolstart för rekordmånga elever

Måndagen innebar skolstart för rekordmånga elever i Mörbylånga kommun. Färjestadens skola har fått slå ihop klassrummen för att kunna göra större klasser..

YA - 01 dec 15 kl. 03:00

Rekordmånga elever på språkintroduktion

På gymnasiets språkintroduktion går rekordmånga elever. – Det funkar, men i vissa ämnen är vi ansträngda, säger rektor Josephine Müllern..

YA - 01 dec 15 kl. 03:00

Rekordmånga elever på språkintroduktion

På gymnasiets språkintroduktion går rekordmånga elever. – Det funkar, men i vissa ämnen är vi ansträngda, säger rektor Josephine Müllern..

Dalarnas tidningar - 25 aug 17 kl. 14:41

Rekordmånga elever på Immanuelskolan – skolstart med jubileum

Närmare 300 personer mötte upp vid Immanuelskolans skolstartskväll. Men så är det också rekordmånga elever och jubileum..

Länstidningen i Jämtland - 03 maj 17 kl. 10:34

Rekordmånga skidelever antagna till Härjedalens gymnasium

Skidlinjen på Härjedalens gymnasium har antagit rekordmånga elever. Tretton längdåkare och fem skidskyttar kommer att börja höstterminen i Sveg, dessutom tillkommer fem-sex elever på den nystartade alpina grenen..

ÖstersundsPosten - 03 maj 17 kl. 10:34

Rekordmånga skidelever antagna till Härjedalens gymnasium

Skidlinjen på Härjedalens gymnasium har antagit rekordmånga elever. Tretton längdåkare och fem skidskyttar kommer att börja höstterminen i Sveg, dessutom tillkommer fem-sex elever på den nystartade alpina grenen..

Jönköpingsnytt - 18 jul 12 kl. 12:31

Rekordmånga elever utan bidrag efter skolk

I hela landet var det närmare 19 000 elever på gymnasiet som fick sitt studiebidrag indraget sedan de skolkat. Det motsvarar 5,2 procent av alla elever - en rekordhög nivå. I Jönköpings kommun skolkade 324 elever så mycket att de fick bidraget indraget.

Barometern - 13 jul 18 kl. 06:00

Rekordmånga gymnasieelever skolkar - och mister studiebidraget

Rekordmånga elever på Korrespondensgymnasiet fick studiebidraget indraget på grund av skolk. Siffran är 30,5 procent och det är högst i Sverige..

SR - 09 jul 19 kl. 09:55

Rekordmånga mister studiebidrag på grund av skolk

Senaste läsåret fick rekordmånga elever studiebidraget indraget för att de skolkat för mycket, enligt nya siffror från CSN..

Västerbottens Folkblad - 10 jul 13 kl. 13:13

Rekordmånga elever fick studiebidraget indraget

Drygt 21 000 elever på gymnasiet fick studiebidraget indraget på grund av skolk det gånga året. Det är en rekordhög nivå. En orsak är de skärpta [...

SVT - 09 jul 15 kl. 10:06

Rekordmånga elever skolkar bort sitt studiebidrag

Antalet elever som får studiebidraget indraget på grund av skolk fortsätter att öka. I år har 22.000 elever ”skolkat bort” sina pengar, enligt nya siffror från CSN..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Nya ägare till hus i Marieholm

Marieholm Therese Martinsson, 32, och Ronny Daniel Christian Delén, 34, är nya ägare till huset på adressen Hantverksgatan 15 i Marieholm. Byggår för huset är 1967 och boarean är 109 kvadratmeter. Säljare är Mats och Eva Ann-Marie Karlsson.

Skånskan - 1 timme sedan

20-åring häktas för misshandel

HÖRBY En man i 20-årsåldern från Hörby har begärts häktad för flera fall av misshandel och hot mot sin flickvän.Mannen ska vid flera tillfällen har slagit kvinnan i deras gemensamma bostad utanför Hörby, och hotat och tagit strypgrepp på henne.
Den senaste misshandeln ägde rum denna veckan – på måndagen – och 20-åringen greps av polisen dagen därpå.

Skånskan - 1 timme sedan

Vill rusta upp frisbeegolf

BULLTOFTA En Malmöbo som ofta är och spelar på frisbeegolfbanan på Bulltofta rekreationsområde påpekar att många av korgarna där börjar bli slitna och gamla. Han föreslår att kommunen ska göra en satsning där och menar att det skulle kosta högst 48 000 kronor att förnya banan.
Själv är han där flera dagar i veckan för att både få motion, träffa vänner och vara ute i naturen..

Skånskan - 1 timme sedan

Vill inte röra i bostadskö

höör Socialnämnden vill att det kommunala fastighetsbolaget HFAB tilldelar en lägenhet per år till personer med någon form av funktionsnedsättning. Men kommunalrådet Johan Svahnberg (M) är tveksam till åtgärden.
– Jag är inte säker på att detta är rätt väg att gå, säger han.

Skånskan - 1 timme sedan

Lövestads aktivitetspark är nu redo för invigning

lövestad Arbetet med Lövestads nya aktivitetspark började i våras.
Nu tas de sista avspärrningarna bort och på lördag är det dags för en rejäl invigning av parken, som ännu inte fått ett officiellt namn.Lövestads nya mötesplats, så tituleras den nya centrumprofil som delar av marknadsplatsen nu fått.

Skånskan - 1 timme sedan

26-åring ny ägare till mindre hus i Blentarp

Blentarp Marcus Frans Johan Siöström, 26, från Malmö, är ny ägare till huset på adressen Mesvägen 10 i Blentarp. Byggår för huset är 1971 och boarean är 55 kvadratmeter. Säljare är Maud Ann-Christin Birgitta Lundin.

Skånskan - 1 timme sedan

Stal hundra liter diesel

STEHAG Tjuvar stal cirka hundra liter diesel ur tre traktorer och två bilar som stod parkerade i Hassle. Stölden skedde mellan tisdag kväll och onsdag eftermiddag..

Skånskan - 1 timme sedan

Falsk säljare ringde upp

ESLÖV En Eslövskvinna i 70-årsåldern blev i onsdags uppringd av en man som utgav sig representera en elektronikkedja. Mannen försökte förmå kvinnan att föra över 9 000 kronor men hon genomskådade bluffen och har polisanmält händelsen som försök till bedrägeri..

Skånskan - 1 timme sedan

Inlåsta senegaleser får ingen ersättning

Åstorp Förra sommaren fick två bröder från Senegal sitt visum upphävt vid gränsen mellan Malmö och Köpenhamn och försattes i förvar. I nio veckor.
Bröderna krävde i år svenska staten på ersättning för att ha gjort en felaktig bedömning om visumsbedrägeri, men Justitiekanslern slår fast att myndigheterna handlat regelrätt.

Skånskan - 2 timmar sedan

37 kvadratmeter stor stuga i Höör såld till ny ägare

Höör Nu är det klart vem som köpt huset på Kalkstensvägen 11 i Höör av Sätofta Fastighetsförvaltnings AB. Ny ägare är Hysni Ahmeti, 44 år. Priset blev 600 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i augusti 2019.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.