Skånskan > Nyheter

Sunday, 15 September, 19:59

Skånskan - 12 sep 19 kl. 05:00

Miljonavgift för ESS orsakar fortsatt stridlund ESS svar till länsstyrelsen om de olovligt uppförda kontorsmodulerna godtas inte av Lunds kommun. De sattes upp innan byggnadsnämnden gett bygglov och startbesked, och därmed ska en byggsanktionsavgift tas ut.
Stadsbyggnadskontoret föreslår därför att nämnden yrkar att länsstyrelsen avslår ESS överklagande.– Vi vidhåller det beslut som nämnden har tagit tidigare. Som jag ser det, är det som ESS lyfter fram inte av den karaktären att det skulle ändra beslutet.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
ESS, Lunds, Klas Svanberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljonavgiftför , ESS, orsakarfortsatt , strid
Skånskan - 02 jan 17 kl. 12:21

Radioaktiva rester från ESS orsakar oro

lund Svensk Kärnbränslehantering (SKB) har inte löst frågan om var det radioaktiva avfallet från forskningsanläggningen ESS ska förvaras.
Det finns därför en risk för provisorium som inte uppfyller kraven på säkerhet och miljö, menar Naturskyddsföreningen i Lund i en skrivelse till Strålsäkerhetsmyndigheten. ERWP.

SR - 14 maj 11 kl. 12:00

Jättelikt dammprojekt i Chile orsakar strid

I Chile har ett jättelikt kraftverksprojekt i Patagonien orsakat strid. Projektet, som ska fördubbla Chiles energiproduktion de närmaste tio åren, har accepterats av regeringen, men beskrivs av motståndare som en miljökatastrof..

DN - 13 mar 12 kl. 13:24

Nordisk modell orsakar strid

Nordiska ministerrådet protesterar mot att Patent- och Registreringsverket låtit svenska Socialdemokraterna registrera begreppet "Nordiska modellen" som varumärke..

SR - 29 okt 14 kl. 07:48

Nollräntan orsakar strid om din lön

Fack och arbetsgivare gör helt olika tolkningar av vad Riksbankens nollränta kommer innebära för kommande lönekrav. Arbetsgivarna i Svenskt näringsliv menar att det är dags att hålla igen på löneökningarna..

Världen Idag - 14 okt 16 kl. 08:20

Trump orsakar strid bland amerikanska evangelikaler

Skandalerna har duggat tätt kring Donald Trumps presidentkandidatur och i takt med det har sprickan mellan evangelikaler som stödjer honom och de som tar avstånd blivit allt djupare..

Helsingborgs Dagblad - 29 mar 12 kl. 14:03

ESS-strålning under lupp

Den enorma forskningsanläggningen ESS i Lund har nu lämnat in ansökningar till mark-och miljödomstolen samt Strålsäkerhetsmyndigheten. Enligt projektledningen orsakar anläggningen varken stor påverkan på miljön eller större strålningsutsläpp. Viss joniserande strålning kommer att finnas, men enligt beräkningarna betydligt lägre än den tillåtna gränsen.

Skånskan - 17 maj 19 kl. 05:00

ESS och Lund strider om bygge

lund ESS överklagar Lunds kommuns beslut att kräva företaget på 2 275 000 kronor i straffavgift för ett svartbygge.
ESS menar att det inte krävdes något bygglov då de byggde ut sitt temporära platskontor.Det gigantiskt projektet European Spallation Source ERIC har för närvarande 38 pågående eller avslutade rivnings-, mark- och bygglovsärenden hos Lunds kommun.

Sydsvenskan - 18 mar 11 kl. 00:03

"ESS visar vägen"

Tack vare en världsunik lösning kommer den energislukande forskningsanläggningen för European Spallation Source, ESS, inte att öka koldoxidutsläppen. Det skriver Colin Carlile, VD för ESS, Jonas Abrahamsson, koncernchef för Eon, och Jan Samuelsson, koncernchef för Lunds Energi-koncernen.
Just nu pågår förberedelserna för byggstarten av European Spallation Source, ESS, som inte bara skall bli världens främsta anläggning för materialforskning och life science med neutroner, utan även vara först med en energilösning som gör den miljömässigt hållbar.

Sydsvenskan - 30 maj 11 kl. 07:54

Nästan gratis för ESS

Arkiv: Göran Olsson
Regionen köpte marken för 68 miljoner kronor. Nu hyrs den ut för 1?000 kronor om året.

Skånskan - 25 maj 16 kl. 07:15

Vetenskapsrådet föreslår svensk strategi för ESS

Lund Sverige följer Danmark i spåren och tar fram en statlig strategi för hur Sverige och svensk forskning ska få största möjliga nytta av den nya europeiska forskningsanläggningen som byggs i utkanten av Lund och med datacenter i Köpenhamn. Vetenskapsrådet har nu presenterat ett förslag till strategi för svensk medverkan och värdskap för ESS.–Vetenskapsrådet har på uppdrag av regeringen tagit fram ett förslag på en strategi för svensk medverkan i och värdskap för den europeiska spallationskällan ESS som byggs i Lund.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 minuter sedan

Smakstart för Brljevics Lugi

HANDBOLL Lugis SHE-damer fick en smakstart på säsongen med 27-21 (11-10)-seger borta mot VästeråsIrsta.– Skönt. Vi har alltid haft svårt för Västerås och därför satt den här segern verkligen perfekt, konstaterade tränaren Dragan Brljevic.

Skånskan - 45 minuter sedan

E65 avstängd efter krock

Skurup Vid sjutiden på söndagskvällen krockade två personbilar på E65 i höjd med Rydsgård.Larmet kom in till polisen 19:05. Det är ännu okänt om någon kommit till skada.

Skånskan - 1 timme sedan

Byn fördes tillbaka i tiden

Öst­ra Sallerup Un­der sön­dagen mar­scherade åter Caroliner ge­nom byn, och kvin­nor i huck­len och barn som täljde vis­sel­pi­por syntes. 1600-talet var till­ba­ka för en dag.Bara två vec­kor in­nan 1600-talsdagen blev man klar med det sis­ta i 1600-tal­sparken i Öst­ra Sallerup.

Skånskan - 3 timmar sedan

Två singelolyckor på på riksväg 11

Staffanstorp Vid kvart i fyra-tiden på söndagseftermiddagen larmades polisen till en singelolycka på riksväg 11 i höjd med Nordanå.
När räddningstjänsten kom till platsen upptäckte man att inte en utan två singelolyckor ägt rum.Larmet kom in till polisen 15:43 på söndagen.

Skånskan - 4 timmar sedan

En uppkäftig uppdatering

motor Att påstå att årets upplaga av Audi A4 skulle ha fått en rejäl ansiktslyftning är inte helt sant. Det är nämligen inte bara nyllet som fått ett lyft utan hela utstyrseln. Däremot känner vi igen det mesta av tekniken under skalet.

Skånskan - 5 timmar sedan

Venedig och möte med radiopirater

Fränninge Frenninge Vollsjö Brandstad föreläsningsförening drar igång sin verksamhet igen. Under hösten blir det bland annat en resa till Venedig och ett möte med pirater.Första föreläsningen äger rum i morgon tisdag.

Skånskan - 4 timmar sedan

V vill sänka peng till privata skolor

sjöbo Vänstern föreslår i sitt budgetförslag för 2020 att pengen till de privata skolorna och förskolorna ska sänkas. Även politikernas arvoden bör bli lägre. Och som tidigare att Sjöbohem ska avprivatiseras.

Skånskan - 4 timmar sedan

Vägförening oroas av grusat bidrag

SJÖBO Det mesta pekar på att Sjöbo kommer att minska det kommunala bidraget till underhåll av enskilda vägar.
Men en besparing kommer inte bara att drabba de som bor vid vägen.Det skriver företrädare för Brösarp-Näsby vägsamfällighetsförening i ett brev till politikerna i kommunstyrelsen.

Skånskan - 5 timmar sedan

Skåpbil körde in i träd

Eslöv En skåpbil ska ha kört in i ett träd i Skarhult, Eslövs kommun, vid lunchtid på söndagen.Larmet om trafikolyckan inkommer klockan 12 46. Enligt larminfon har en skåpbil kört in i ett träd, vid Amnesgården i Skarhult, Eslövs kommun.

Skånskan - 5 timmar sedan

Ingen har gripits än

Lund En kvinna i 25-årsåldern vårdas på sjukhus med allvarliga skador efter helgens explosion på Stora Södergatan i Lund.
Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för brottet. Utredningsarbetet fortsätter i veckan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.