Skånskan > Nyheter

Thursday, 19 September, 16:44

Skånskan - 12 sep 19 kl. 05:00

Sjuk läkare blir av med sin legitimationmellanskåne En läkare som har varit verksam i Mellanskåne har fått sin legitimation återkallad på grund av sin sjukdom.Redan 2017, strax efter att läkaren drabbades av sjukdomen, fick läkaren sin legitimation indragen i hemlandet och senare samma år även i Norge. Läkaren har sedan dess i stället arbetat i Sverige men nu dras legitimationen in här också, på begäran av Inspektionen för vård och omsorg som hänvisar till patientsäkerhetslagen. Frågan har avgjorts av Hälso- och sjukvården ansvarsnämnd (Hsan) som tagit del av hälsoundersökningar, intyg från arbetsgivare och läkarens egna uppgifter.
Läkaren har bland annat problem med finmotoriken och koncentrationsförmågan, samt förmågan att tänka komplext och abstrakt.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En, Mellanskåne, Norge, Sverige, Inspektionen, Hälso, Hsan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjuk, läkareblir av med sin , legitimation
Vimmerby Tidning - 21 mar 18 kl. 16:00

Sjuk läkare kan bli av med legitimation

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) anser att en läkare, tidigare verksam i Västervik, på grund av sjukdom inte är kapabel att utföra yrket. Därför vill myndigheten att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd återkallar mannens legitimation. Ivo ser en risk i att läkaren när som helst kan återuppta yrket om han får behålla leget..

NT - 28 dec 12 kl. 18:50

Psykiskt sjuk läkare får vård

Rättspsykiatrisk vård och indragen legitimation. De rekommendationerna öppnade den sista rättegångsdagen mot läkaren i Norrköpings Tingsrätt..

YA - 12 sep 19 kl. 08:34

Sjuk läkare vill inte opereras – kan bli av med legitimationen

En läkare i sydöstra Skåne kan på grund av sjukdom inte tillåtas fortsätta arbeta. Det anser Ivo och begär att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, återkallar legitimationen. .

Corren - 03 jan 13 kl. 13:17

Psykiskt sjuk läkare dömd till vård

Rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Det blev påföljden för läkaren som under lång tid förföljt och trakasserat en rad olika personer..

Skånskan - 26 mar 16 kl. 14:00

Vad ordinerar en bluffläkare

Opinion Ibland vet man inte var man ska börja, förundran är för stor. Läkare är ett yrke där legitimationen visar att du inte riskerar andra människors liv. Läkaren ska också visa legitimation så att sjukvården vet vem de har anställt och att personen kan tillhandahålla den vård som ingår i uppdraget.

GT - 08 dec 14 kl. 14:24

Berusad läkare blir av med sin legitimation

Läkaren var berusad när han skickade hem en svårt sjuk 12-åring utan behandling. Nu får mannen, som varit avstängd från sin tjänst sedan i somras, sin legitimation indragen. Stafettläkaren ska ha missbrukat alkohol och narkotiska läkemedel i flera år, enligt ett beslut från Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd..

BT - 06 nov 14 kl. 10:54

Full läkare får fortsätta jobba

En läkare från Blekinge fick hämtas av polis efter att ha varit full på jobbet. Trots att läkaren erkänt missbruk av narkotikaklassade tabletter och alkohol får han behålla sin läkarlegitimation, rapporterar P4 Blekinge. Läkaren, som arbetade som hyrläkare utanför Blekinge, ska ha begått misstag i tjänsten på grund av sitt missbruk, enligt Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

Trelleborgs Allehanda - 04 jul 14 kl. 17:00

Läkare skrev ut narkotika till sig själv

Foto: Fredrik Sandberg
En läkare bosatt i Trelleborgs kommun har skrivit ut en stor mängd narkotikaklassade läkemedel till sig själv. Läkaren ska ha missbrukat olika preparat under en lång tid. Nu kan legitimationen återkallas.

Skånskan - 21 jun 16 kl. 14:42

Oskicklig läkare riskerar bli av med legitimationen

Nyheter Dålig stresstålighet, svårbegriplig journalföring och en oförmåga att komma med rätt behandling för basala åkommor. Det är bara några av anledningarna till att IVO nu vill ta ifrån den skånska läkaren hennes legitimation.Listan av brister i läkarens arbete som listas i  Inspektionen för vård och omsorg, IVO:s, anmälan av läkaren till Hälsovårdens sjuk- och ansvarsnämnd, HSAN är lång och landar i att man gör bedömningen att hon varit ”grovt oskicklig vid utövningen av sitt yrke” och att hennes läkarlegitimation därmed bör återkallas.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Statsministern bör åka i en Volvo

Angela Merkel åker Mercedes, Boris Johnson Jaguar, Emmanuel Macron Citroën, Vladimir Putin en ryskbyggd specialbil och Donald Trump far omkring i en Cadillac. För dessa stats- och regeringschefer är det självklart att åka i inhemska fordon. Det är ett sätt att visa nationell stolthet och stärka ett inhemskt varumärk.

Skånskan - 15 minuter sedan

Älskad och hatad Huvudledare

Värnskatten infördes genom en uppgörelse mellan Socialdemokraterna och Centern som ett led i krisuppgörelsen i mitten på 1990-talet. Det var rätt och riktigt att göra det då eftersom krispolitiken innebar kraftiga försämringar i den offentliga välfärden. Människor behövde känna att alla var med och bar bördorna.

Skånskan - 15 minuter sedan

Plastpåsen är ingen miljöbov

Om det är något jag avskyr så är det när politiker sätter upp fingret i luften och försöker surfa på opinionsvindar i sakfrågor. Beslut skall vara rationella, inte populistiska och illa underbyggda. Ett sådant beslut var att förbjuda rökning på uteserveringar, något som har noll relevans ur hälsosynpunkt.

Skånskan - 10 minuter sedan

38-åring ny ägare till stuga i Höör

Höör Fastigheten på Koltrastvägen 1 i Höör har fått en ny ägare. Köpare är Malin Persson, 38 år, och säljare är Jan-Erik och Ingela Eva-Stina Andersson. Köpet blev klart i augusti 2019 och priset blev 1 000 000 kronor.

Skånskan - 30 minuter sedan

Boksläpp och samtal på Kulturnatten

lund Skissernas Museum har tillsammans med illustratören Cecilia Heikkilä skapat en bilderbok baserad på konstnären Isaac Grünewalds djur från en fest 1923.
På Kulturnatten bjuder museet in till boksläpp, visning och samtal.Den sjunde april 1923 ägde festen En paradisisk trädgårdsfest rum i Vinterträdgården på Grand Hotel i Stockholm till förmån för Röda korset.

Skånskan - 15 minuter sedan

Dömde kvinnan kan bli av med sin legitimation

lund Lundakvinnan som dömdes till nio års fängelse för mordförsöket på sin exman riskerar nu att bli av med sin titel.
Detta efter att Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) yrkar att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN) återkallar kvinnas legitimation som sjuksköterska.Det var i januari som den 32-åriga kvinnan var nära på att hugga ihjäl sin exmake med en kökskniv i dennes hem.

Skånskan - 30 minuter sedan

154 kvadratmeter stort kedjehus i Skurup sålt till nya ägare

Skurup Sigurdur Sigurdsson, 37, och Ida Marisa Malmin, 30, är nya ägare till kedjehuset på Rödhakevägen 63 i Skurup. Det 154 kvadratmeter stora huset är byggt 1973. Säljare är Evelin och Edvin Stenberg.

Skånskan - 2 timmar sedan

31-åring ny ägare till fastigheten på Holmby 2401 i Flyinge

Flyinge Amanda Werin, 31 år, har tagit över fastigheten på adressen Holmby 2401 i Flyinge från Ulla Solveig Birgitta Billberg. Ägarbytet blev klart i augusti 2019 och köpesumman blev 1 400 000 kronor. Huset har en boyta på 79 kvadratmeter.

Skånskan - 2 timmar sedan

Lövestads aktivitetspark är nu redo för invigning

lövestad Arbetet med Lövestads nya aktivitetspark började i våras.
Nu tas de sista avspärrningarna bort och på lördag är det dags för en rejäl invigning av parken, som ännu inte fått ett officiellt namn.Lövestads nya mötesplats, så tituleras den nya centrumprofil som delar av marknadsplatsen nu fått.

Skånskan - 2 timmar sedan

Gård i Eslöv såld

Eslöv Försäljningen av fastigheten Ellinge 28:1 i Eslöv är nu klar. Nya ägare är Lena och Stig Henrik Jörgen Jeppsson, 51 och 54 år, sedan tidigare boende på just Dammstorps Gård, och säljare är Lennart Bengtsson och Gerd Gunvor Marianne Landström. På gården finns två byggnader med total boyta på 305 kvadratmeter samt 88 hektar åkermarker.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.