Skånskan > Nyheter

Thursday, 19 September, 16:44

Skånskan - 12 sep 19 kl. 05:00

Stor omorganisation på gång i kommunenHÖRBY Hörby kommun trycker på pausknappen och avvaktar med rekryteringen av nya förvaltningschefer.
Detta för att få tid att göra en översyn av hela förvaltningsorganisationen.Bland de 20-talet chefer som lämnat sina tjänster i Hörby kommun finns det två förvaltningschefer: samhällsbyggnadschefen Åsa Ratcovich och chefen för kultur-, fritids- och utbildningsförvaltningen Tomas Ringberg. Men några nya namn är inte på väg in. Rekryteringsprocessen har inte ens påbörjats.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HÖRBY Hörby, Hörby, Åsa Ratcovich, Tomas Ringberg, Cecilia Bladh, Zito, Hans Frank, Bladh, SD, KS AU, Ida Persson, Magnus Archenholtz, Lennartsson, Marcus Kulle

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stor, omorganisation, gångi , kommunen
Vimmerby Tidning - 03 maj 11 kl. 08:30

Stor omorganisation i skolan

Vimmerbys skolor och förskolor kommer i fortsättningen att delas upp i två områden: öst och väst. Färre chefer och större områden ska göra så att cheferna får ett större övergripande ansvar och förhoppningsvis också skapa en mer likvärdig utbildning i kommunen..

Dalarnas tidningar - 10 maj 17 kl. 12:29

Stor brist på kontaktfamiljer – kommunen ber allmänheten om hjälp

Elva barn i Falu kommun väntar på att få en kontaktfamilj.
Bristen på kontaktfamiljer är så stor att kommunen nu väljer att vända sig till allmänheten och ber om hjälp..

DalaDemokraten - 10 maj 17 kl. 12:29

Stor brist på kontaktfamiljer – kommunen ber allmänheten om hjälp

Elva barn i Falu kommun väntar på att få en kontaktfamilj.
Bristen på kontaktfamiljer är så stor att kommunen nu väljer att vända sig till allmänheten och ber om hjälp..

Nya Wermlands Tidningen - 15 sep 18 kl. 06:00

Stor frihet för kommunen

Socialtjänstlagen reglerar grunden för kommunens ansvar för personer som har missbruksproblem. Men kommunen har stor frihet att själv besluta om insatserna..

Dalarnas tidningar - 09 jun 17 kl. 19:30

Stor invandring varje år - kommunen bygger troligen 40-60 tillfälliga bostäder

Invånarantalet i Ludvika kommer att öka och integrationsenheten räknar med 300-400 invandrare årligen under de närmaste åren. Det är redan bostadsbrist i kommunen och större lär den bli. Därför satsar man nu på tillfälliga bostäder nära de större samhällena - "Folk ska inte hamna ute i skogen"..

DalaDemokraten - 09 jun 17 kl. 19:30

Stor invandring varje år - kommunen bygger troligen 40-60 tillfälliga bostäder

Invånarantalet i Ludvika kommer att öka och integrationsenheten räknar med 300-400 invandrare årligen under de närmaste åren. Det är redan bostadsbrist i kommunen och större lär den bli. Därför satsar man nu på tillfälliga bostäder nära de större samhällena - "Folk ska inte hamna ute i skogen"..

Nya Wermlands Tidningen - 04 apr 18 kl. 12:36

Stor plus för kommunen i fjol

Nu har Kils kommun gjort klart årsredovisningen för 2017.Den visar att kommunen gjorde ett plusresultat om 27 miljoner kronor..

Dalarnas tidningar - 05 apr 17 kl. 15:31

Många bäckar små blev stor flod när kommunen bröt mot LOU

Revisionsbyrån KPMG anser att ett uppenbart brott har begåtts mot lagen om offentlig upphandling.
Men kommunstyrelsens ordförande, Susanne Norberg (S) vill inte dra ärendet längre.
- Det här är många bäckar som lett till en stor strid ström, kommenterar Norberg..

SmålandsPosten - 05 mar 18 kl. 09:44

Stor vattenläcka i kommunen

En stor vattenläcka har upptäckts i Fröseke, Uppvidinge kommun. Läckan medför stora störningar på ledningsnätet..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Ny stor IT-satsning i kommunen

Huset Invest AB med familjen Simonsson, Jönköping, som huvudägare, satsar hårt på mobilitet och förlägger en stor del av expansionen i Stockholmsbaserade företaget Promobility till Karlstad.– Vi kommer att utveckla, leda, förvalta samt säkra effektiva mobila lösningar, säger Christer Jansson, affärsområdeschef, som från årsskiftet blir vd i bolaget..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Statsministern bör åka i en Volvo

Angela Merkel åker Mercedes, Boris Johnson Jaguar, Emmanuel Macron Citroën, Vladimir Putin en ryskbyggd specialbil och Donald Trump far omkring i en Cadillac. För dessa stats- och regeringschefer är det självklart att åka i inhemska fordon. Det är ett sätt att visa nationell stolthet och stärka ett inhemskt varumärk.

Skånskan - 15 minuter sedan

Älskad och hatad Huvudledare

Värnskatten infördes genom en uppgörelse mellan Socialdemokraterna och Centern som ett led i krisuppgörelsen i mitten på 1990-talet. Det var rätt och riktigt att göra det då eftersom krispolitiken innebar kraftiga försämringar i den offentliga välfärden. Människor behövde känna att alla var med och bar bördorna.

Skånskan - 15 minuter sedan

Plastpåsen är ingen miljöbov

Om det är något jag avskyr så är det när politiker sätter upp fingret i luften och försöker surfa på opinionsvindar i sakfrågor. Beslut skall vara rationella, inte populistiska och illa underbyggda. Ett sådant beslut var att förbjuda rökning på uteserveringar, något som har noll relevans ur hälsosynpunkt.

Skånskan - 10 minuter sedan

38-åring ny ägare till stuga i Höör

Höör Fastigheten på Koltrastvägen 1 i Höör har fått en ny ägare. Köpare är Malin Persson, 38 år, och säljare är Jan-Erik och Ingela Eva-Stina Andersson. Köpet blev klart i augusti 2019 och priset blev 1 000 000 kronor.

Skånskan - 30 minuter sedan

Boksläpp och samtal på Kulturnatten

lund Skissernas Museum har tillsammans med illustratören Cecilia Heikkilä skapat en bilderbok baserad på konstnären Isaac Grünewalds djur från en fest 1923.
På Kulturnatten bjuder museet in till boksläpp, visning och samtal.Den sjunde april 1923 ägde festen En paradisisk trädgårdsfest rum i Vinterträdgården på Grand Hotel i Stockholm till förmån för Röda korset.

Skånskan - 15 minuter sedan

Dömde kvinnan kan bli av med sin legitimation

lund Lundakvinnan som dömdes till nio års fängelse för mordförsöket på sin exman riskerar nu att bli av med sin titel.
Detta efter att Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) yrkar att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN) återkallar kvinnas legitimation som sjuksköterska.Det var i januari som den 32-åriga kvinnan var nära på att hugga ihjäl sin exmake med en kökskniv i dennes hem.

Skånskan - 30 minuter sedan

154 kvadratmeter stort kedjehus i Skurup sålt till nya ägare

Skurup Sigurdur Sigurdsson, 37, och Ida Marisa Malmin, 30, är nya ägare till kedjehuset på Rödhakevägen 63 i Skurup. Det 154 kvadratmeter stora huset är byggt 1973. Säljare är Evelin och Edvin Stenberg.

Skånskan - 2 timmar sedan

31-åring ny ägare till fastigheten på Holmby 2401 i Flyinge

Flyinge Amanda Werin, 31 år, har tagit över fastigheten på adressen Holmby 2401 i Flyinge från Ulla Solveig Birgitta Billberg. Ägarbytet blev klart i augusti 2019 och köpesumman blev 1 400 000 kronor. Huset har en boyta på 79 kvadratmeter.

Skånskan - 2 timmar sedan

Lövestads aktivitetspark är nu redo för invigning

lövestad Arbetet med Lövestads nya aktivitetspark började i våras.
Nu tas de sista avspärrningarna bort och på lördag är det dags för en rejäl invigning av parken, som ännu inte fått ett officiellt namn.Lövestads nya mötesplats, så tituleras den nya centrumprofil som delar av marknadsplatsen nu fått.

Skånskan - 2 timmar sedan

Gård i Eslöv såld

Eslöv Försäljningen av fastigheten Ellinge 28:1 i Eslöv är nu klar. Nya ägare är Lena och Stig Henrik Jörgen Jeppsson, 51 och 54 år, sedan tidigare boende på just Dammstorps Gård, och säljare är Lennart Bengtsson och Gerd Gunvor Marianne Landström. På gården finns två byggnader med total boyta på 305 kvadratmeter samt 88 hektar åkermarker.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.