Skånskan > Nyheter

Thursday, 19 September, 16:44

Skånskan - 12 sep 19 kl. 05:00

E-förslag ersätter medborgarsförslagSkurup Det har varit många diskussioner i fullmäktige om att hanteringen av medborgarförslag har tagit alldeles för lång tid.
Nu inför kommunen e-förslag i stället som invånarna får rösta på.
50 röster krävs för att förslaget ska behandlas politiskt.Både fullmäktigeledamöter och revisionen har riktat kritik mot att det kan ta åratal innan medborgarförslag avgörs politiskt och en del av förslagen då blivit inaktuella.
För att komma till bukt med det här problemet inför kommunen nu e-förslag och tar bort medborgarförslagen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Det, Skurups, Johan Bolinder, Bolinder

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: E-förslag, ersätter, medborgarsförslag
SmålandsPosten - 14 aug 13 kl. 06:19

Oklart vem som ersätter

Per Garnegårds avhopp väcker förvåning hos vissa och förståelse hos andra. Vem som ersätter är oklart tills vidare. ??

YLE - 23 apr 15 kl. 18:47

Vasa ersätter inte bilskador

Husbolaget hade varnat Vasa stad för ett farligt träd som sedan ändå rasade ned på tre bilar. Men någon ersättning går blir det inte från Vasa stad. Det var hösten 2013.

Skånskan - 28 nov 16 kl. 19:02

”Nisse Bagare” ersätter Olle Nordin i IFK Malmö

FOTBOLL Tränarsejouren för den förre förbundskaptenen för Sveriges herrlandslag i fotboll, Olle Nordin, blev bara ett halvt år lång i IFK Malmö. Nästa år blir i stället Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson tränare för IFK Malmö. ERWP.

Nyan - 21 jul 17 kl. 21:00

Hon ersätter Florin Wagner

FOTBOLL. Nya Åland kan i dagens tidning avslöja att Åland United ser ut att ha hittat sin ersättare till tyska Florin Wagner, som tidigare i juli lämnade klubben för studier och collegefotboll i Kanada.
Sedan den 12 juli letar Åland United efter en ersättare till mittfältaren Florin Wagner, som med sina fyra ligamål är lagets bästa målgörare den här säsongen.

Kristianstadsbladet - 26 maj 13 kl. 10:07

MP ersätter medborgarlön med vision


Miljöpartiet slopar ordet medborgarlön i partiprogrammet för en "vision" om att alla som saknar inkomst ska vara garanterade ett stöd som går att leva på, enligt ett beslut på partiets kongress i Västerås som avslutas på söndagen.Partistyrelsen ville inte ha tillägget om den visionen i partiprogrammet utan tyckte att det räckte med att mer allmänt skriva att alla har rätt till grundläggande ekonomisk trygghet.I tillägget som röstades igenom står det nu att visionen innebär att stödet ska ges oavsett tidigare inkomst eller orsak till att någon saknar inkomst.

YLE - 26 feb 14 kl. 12:57

Våningshus ersätter Valkolinna i Vasa

Anrika Valkolinna i Vöråstan Vasa kommer att rivas. Stadsstyrelsens planeringssektion behandlar nästa vecka ett förslag om att rita en ny detaljplan som gör det möjligt att ersätta Valkolinna med ett nybygge. Troligen blir det bostäder, säger planeringsarkitekt Juhani Hallasmaa.

YLE - 05 apr 16 kl. 12:59

Fem utskott ersätter nämnderna i Vasa

Vasa skrotar nämnderna och går in för utskott ledda av stadsstyrelsemedlemmar - om arbetsgruppen får som den vill. Men bland politikerna är åsikterna delade. Förnyandet av förtroendeorganisationen är ett arbete som pågått i flera år i Vasa.

YLE - 27 maj 16 kl. 10:11

Förslag: Ersätt Vårt land med Finlandiahymnen som nationalssång

Samlingspartiets partistyrelse föreslår att Finlandiahymnen ersätter Vårt land som Finlands nationalsång. Det är Samlingspartiets unga i Birkaland och Österbotten som inför partikongressen i mitten av juni föreslår ett byte av nationalsång. I sitt svar på motionen stöder partistyrelsen förslaget.

YLE - 27 maj 16 kl. 10:11

Förslag: Ersätt Vårt land med Finlandiahymnen som nationalsång

Samlingspartiets partistyrelse föreslår att Finlandiahymnen ersätter Vårt land som Finlands nationalsång. Det är Samlingspartiets unga i Birkaland och Österbotten som inför partikongressen i mitten av juni föreslår ett byte av nationalsång. I sitt svar på motionen stöder partistyrelsen förslaget.

Realtid - 25 mar 19 kl. 13:23

Fabege ersätter inte Nuder

Fabeges valberedning har uppdaterat sitt förslag till styrelse inför stämman den 2 april. Pär Nuder ersätts inte..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Statsministern bör åka i en Volvo

Angela Merkel åker Mercedes, Boris Johnson Jaguar, Emmanuel Macron Citroën, Vladimir Putin en ryskbyggd specialbil och Donald Trump far omkring i en Cadillac. För dessa stats- och regeringschefer är det självklart att åka i inhemska fordon. Det är ett sätt att visa nationell stolthet och stärka ett inhemskt varumärk.

Skånskan - 15 minuter sedan

Älskad och hatad Huvudledare

Värnskatten infördes genom en uppgörelse mellan Socialdemokraterna och Centern som ett led i krisuppgörelsen i mitten på 1990-talet. Det var rätt och riktigt att göra det då eftersom krispolitiken innebar kraftiga försämringar i den offentliga välfärden. Människor behövde känna att alla var med och bar bördorna.

Skånskan - 15 minuter sedan

Plastpåsen är ingen miljöbov

Om det är något jag avskyr så är det när politiker sätter upp fingret i luften och försöker surfa på opinionsvindar i sakfrågor. Beslut skall vara rationella, inte populistiska och illa underbyggda. Ett sådant beslut var att förbjuda rökning på uteserveringar, något som har noll relevans ur hälsosynpunkt.

Skånskan - 10 minuter sedan

38-åring ny ägare till stuga i Höör

Höör Fastigheten på Koltrastvägen 1 i Höör har fått en ny ägare. Köpare är Malin Persson, 38 år, och säljare är Jan-Erik och Ingela Eva-Stina Andersson. Köpet blev klart i augusti 2019 och priset blev 1 000 000 kronor.

Skånskan - 30 minuter sedan

Boksläpp och samtal på Kulturnatten

lund Skissernas Museum har tillsammans med illustratören Cecilia Heikkilä skapat en bilderbok baserad på konstnären Isaac Grünewalds djur från en fest 1923.
På Kulturnatten bjuder museet in till boksläpp, visning och samtal.Den sjunde april 1923 ägde festen En paradisisk trädgårdsfest rum i Vinterträdgården på Grand Hotel i Stockholm till förmån för Röda korset.

Skånskan - 15 minuter sedan

Dömde kvinnan kan bli av med sin legitimation

lund Lundakvinnan som dömdes till nio års fängelse för mordförsöket på sin exman riskerar nu att bli av med sin titel.
Detta efter att Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) yrkar att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN) återkallar kvinnas legitimation som sjuksköterska.Det var i januari som den 32-åriga kvinnan var nära på att hugga ihjäl sin exmake med en kökskniv i dennes hem.

Skånskan - 30 minuter sedan

154 kvadratmeter stort kedjehus i Skurup sålt till nya ägare

Skurup Sigurdur Sigurdsson, 37, och Ida Marisa Malmin, 30, är nya ägare till kedjehuset på Rödhakevägen 63 i Skurup. Det 154 kvadratmeter stora huset är byggt 1973. Säljare är Evelin och Edvin Stenberg.

Skånskan - 2 timmar sedan

31-åring ny ägare till fastigheten på Holmby 2401 i Flyinge

Flyinge Amanda Werin, 31 år, har tagit över fastigheten på adressen Holmby 2401 i Flyinge från Ulla Solveig Birgitta Billberg. Ägarbytet blev klart i augusti 2019 och köpesumman blev 1 400 000 kronor. Huset har en boyta på 79 kvadratmeter.

Skånskan - 2 timmar sedan

Lövestads aktivitetspark är nu redo för invigning

lövestad Arbetet med Lövestads nya aktivitetspark började i våras.
Nu tas de sista avspärrningarna bort och på lördag är det dags för en rejäl invigning av parken, som ännu inte fått ett officiellt namn.Lövestads nya mötesplats, så tituleras den nya centrumprofil som delar av marknadsplatsen nu fått.

Skånskan - 2 timmar sedan

Gård i Eslöv såld

Eslöv Försäljningen av fastigheten Ellinge 28:1 i Eslöv är nu klar. Nya ägare är Lena och Stig Henrik Jörgen Jeppsson, 51 och 54 år, sedan tidigare boende på just Dammstorps Gård, och säljare är Lennart Bengtsson och Gerd Gunvor Marianne Landström. På gården finns två byggnader med total boyta på 305 kvadratmeter samt 88 hektar åkermarker.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.