Skånskan > Nyheter

Thursday, 19 September, 16:44

Skånskan - 12 sep 19 kl. 05:00

S vill satsa mer på folkhälsanSjöbo Rätt till heltid, mer pengar till individ- och familjeomsorgens verksamhet och ökat bidrag till föreningar samt förbättra campingen. Det är några satsningar i Socialdemokraternas budgetförslag för 2020.Socialdemokraterna trycker på att de vill göra satsningar som kan leda till att kommunen kan spara pengar.
I sitt budgetförslag nämner de satsningar på e-hälsa och ny teknik inom äldreomsorgen i syfte att minska intrången hos de äldre men även spara tid och personal.
1,4 miljoner kronor vill partiet ska läggas på att införa heltid som norm i kommunen och att en handlingsplan görs.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Rätt, Socialdemokraternas, Roland Wiking, Cecilia Olsson Carlsson, Sjöbo Ora, Oran

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S vill satsa mer, folkhälsan
Alingsås tidning - 07 okt 15 kl. 05:20

35 kronor till folkhälsan

35 kronor per invånare och år. Det är vad Alingsås, och regionen, satsar på gemensamma hälsofrämjande och förebyggande insatser.
– Med mer pengar skulle vi kunna växla upp i väldigt hög utsträckning och satsa ännu bredare, säger Malin Wallin, folkhälsostrateg.

YLE - 15 maj 15 kl. 12:44

Folkhälsan söker frivilliga vänner

Ofrivillig ensamhet är ett växande problem. I synnerhet bland våra äldre. Folkhälsan står till tjänst med olika slag av vänverksamhet.

YLE - 29 okt 15 kl. 18:00

Folkhälsan villig att sköta eftis-verksamheten i Vasa

Vasa undersöker möjligheten att köpa all morgon- och eftermiddagsvård av Folkhälsan. Folkhälsan sköter redan verksamheten i Sundom skola och efter nyår tar Folkhälsan också över vid Vikinga skola. - Vi är väldigt nöjda med Folkhälsan och vi undersöker om de skulle kunna ta över verksamheten också vid andra skolor, säger Birgitta Höglund, skoldirektör i Vasa.

YLE - 05 jul 13 kl. 05:05

Folkhälsan Syd Ab besvärar sig mot upphandling

Vårdproducenten Folkhälsan Syd Ab har inlämnat en rättelseyrkan till Raseborgs stad om upphandlingen av resurserat serviceboende. Man har också lämnat in besvär till marknadsdomstolen i samma ärende. Folkhälsan ser allvarliga brister i upphandlingsdokumenten och i beredningen av frågan för grundtrygghetsnämnden i Raseborg.

BT - 19 aug 14 kl. 10:00

Jobben är viktiga för folkhälsan

Replik. Svar till Losman, Westerlund och Falk (MP), BT 14/8.
I en debattartikel lovar de tre miljöpartisterna Birgitta Losman, Johanna Westerlund och Staffan Falk satsningar på det hälsofrämjande arbetet.

YLE - 02 jun 16 kl. 06:51

Folkhälsan förlänger morris och eftis i Vasa

Folkhälsan kommer att ordna en extra halvtimme klubbverksamhet på morgonen och en extra halvtimme på eftermiddagen. Det här förlänger de yngsta skolelevernas dagar till mellan 7.30 och 16.

YLE - 22 jan 15 kl. 12:54

Folkhälsan får PT-ensamrätt

Folkhälsan har de senaste tre åren ansvarat för den svenskspråkiga utbildningen av Personal Trainer i FISAF:s regi. Hädanefter kommer bolaget att ha ensamrätt både på finska och svenska. Folkhälsan Utbildning Ab har beviljats ensamrätt för landsomfattande utbildningsrättigheter för Federation of International Sports, Aerobics and Fitness (FISAF) Personal trainer-utbildning.

YLE - 20 jun 13 kl. 04:01

Folkhälsan vill sälja Mjölbolsta

Folkhälsan vill sälja huvudbyggnaden av Mjölbolsta sjukhus. Raseborgs stad hyr i dag avdelningar av Folkhälsan och enligt grundtrygghetsdirektör Arne Nummenmaa är det problematiskt om staden inte kan använda de optionsår som finns inskrivna i avtalet. Stadens hyresavtal med Folkhälsan går ut den sista december 2015.

YLE - 25 jun 12 kl. 06:49

Helsingfors stad och Folkhälsan byter tomter

Folkhälsan är nu ett steg närmare utbygget av seniorcampuset i Brunakärr. På Mannerheimvägen intill Seniorhuset och Majblomman planeras ett nytt hus, Gullkrona. De som gör det möjligt att bygga huset är ett tomtbyte mellan Helsingfors stad och Folkhälsan.

YLE - 24 jan 17 kl. 05:05

Folkhälsan i Åbo flyttar till akademikvarteren

Folkhälsan i Åbo flyttar till Reuterska huset på Henriksgatan 9. Reuterska huset ägs av Stiftelsen för Åbo Akademi. Folkhälsan är tvungen att lämna sina nuvarande utrymmen i Svenska gården på Auragatan eftersom huset ska byggas om till bostäder.

YLE - 26 maj 17 kl. 15:39

Folkhälsan köper hus i Karleby

Folkhälsan vill köpa Emeliehemmet i Karleby. Man driver redan en del av verksamheten i huset. Folkhälsan inledde sin verksamhet vid Emeliehemmet år 2009.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Statsministern bör åka i en Volvo

Angela Merkel åker Mercedes, Boris Johnson Jaguar, Emmanuel Macron Citroën, Vladimir Putin en ryskbyggd specialbil och Donald Trump far omkring i en Cadillac. För dessa stats- och regeringschefer är det självklart att åka i inhemska fordon. Det är ett sätt att visa nationell stolthet och stärka ett inhemskt varumärk.

Skånskan - 15 minuter sedan

Älskad och hatad Huvudledare

Värnskatten infördes genom en uppgörelse mellan Socialdemokraterna och Centern som ett led i krisuppgörelsen i mitten på 1990-talet. Det var rätt och riktigt att göra det då eftersom krispolitiken innebar kraftiga försämringar i den offentliga välfärden. Människor behövde känna att alla var med och bar bördorna.

Skånskan - 15 minuter sedan

Plastpåsen är ingen miljöbov

Om det är något jag avskyr så är det när politiker sätter upp fingret i luften och försöker surfa på opinionsvindar i sakfrågor. Beslut skall vara rationella, inte populistiska och illa underbyggda. Ett sådant beslut var att förbjuda rökning på uteserveringar, något som har noll relevans ur hälsosynpunkt.

Skånskan - 10 minuter sedan

38-åring ny ägare till stuga i Höör

Höör Fastigheten på Koltrastvägen 1 i Höör har fått en ny ägare. Köpare är Malin Persson, 38 år, och säljare är Jan-Erik och Ingela Eva-Stina Andersson. Köpet blev klart i augusti 2019 och priset blev 1 000 000 kronor.

Skånskan - 30 minuter sedan

Boksläpp och samtal på Kulturnatten

lund Skissernas Museum har tillsammans med illustratören Cecilia Heikkilä skapat en bilderbok baserad på konstnären Isaac Grünewalds djur från en fest 1923.
På Kulturnatten bjuder museet in till boksläpp, visning och samtal.Den sjunde april 1923 ägde festen En paradisisk trädgårdsfest rum i Vinterträdgården på Grand Hotel i Stockholm till förmån för Röda korset.

Skånskan - 15 minuter sedan

Dömde kvinnan kan bli av med sin legitimation

lund Lundakvinnan som dömdes till nio års fängelse för mordförsöket på sin exman riskerar nu att bli av med sin titel.
Detta efter att Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) yrkar att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN) återkallar kvinnas legitimation som sjuksköterska.Det var i januari som den 32-åriga kvinnan var nära på att hugga ihjäl sin exmake med en kökskniv i dennes hem.

Skånskan - 30 minuter sedan

154 kvadratmeter stort kedjehus i Skurup sålt till nya ägare

Skurup Sigurdur Sigurdsson, 37, och Ida Marisa Malmin, 30, är nya ägare till kedjehuset på Rödhakevägen 63 i Skurup. Det 154 kvadratmeter stora huset är byggt 1973. Säljare är Evelin och Edvin Stenberg.

Skånskan - 2 timmar sedan

31-åring ny ägare till fastigheten på Holmby 2401 i Flyinge

Flyinge Amanda Werin, 31 år, har tagit över fastigheten på adressen Holmby 2401 i Flyinge från Ulla Solveig Birgitta Billberg. Ägarbytet blev klart i augusti 2019 och köpesumman blev 1 400 000 kronor. Huset har en boyta på 79 kvadratmeter.

Skånskan - 2 timmar sedan

Lövestads aktivitetspark är nu redo för invigning

lövestad Arbetet med Lövestads nya aktivitetspark började i våras.
Nu tas de sista avspärrningarna bort och på lördag är det dags för en rejäl invigning av parken, som ännu inte fått ett officiellt namn.Lövestads nya mötesplats, så tituleras den nya centrumprofil som delar av marknadsplatsen nu fått.

Skånskan - 2 timmar sedan

Gård i Eslöv såld

Eslöv Försäljningen av fastigheten Ellinge 28:1 i Eslöv är nu klar. Nya ägare är Lena och Stig Henrik Jörgen Jeppsson, 51 och 54 år, sedan tidigare boende på just Dammstorps Gård, och säljare är Lennart Bengtsson och Gerd Gunvor Marianne Landström. På gården finns två byggnader med total boyta på 305 kvadratmeter samt 88 hektar åkermarker.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.