Skånskan > Nyheter

Thursday, 19 September, 16:43

Skånskan - 12 sep 19 kl. 05:00

Alla erbjuds vaccinationSvalöv Alla anställda inom Svalövs kommun ska bli erbjudna gratis influensavaccination under både 2019 och 2020.
Anledningen är att bromsa upp smittspridningen och så fort som möjligt går projektet igång.– Målet är att få en högre frisknärvaro bland våra anställda, säger kommunstyrelsens ordförande Teddy Nilsson (SD).
Det kostar en del, men här tas pengarna ur kommunstyrelsens centrala konto för arbetsmiljö och hälsa. Även de som jobbar inom vården ska få möjlighet att få vaccination mot Hepatit B och det handlar om att skydda sig mot blodsmitta och kroppsvätskor.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Alla, Svalövs, Teddy Nilsson, Hepatit

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alla erbjuds, vaccination
BT - 07 dec 11 kl. 16:52

Fler erbjuds vaccination mot HPV

Även flickor födda 93 och 94 kommer att erbjudas gratis vaccination mot HPV-virus. Det beslutade hälso- och sjukvårdsutskottet i dag. Redan i februari beslutade Västra Götalandsregionen att alla flickor mellan 13 och 17 år skulle erbjudas gratis vaccination mot Humant papillomvirus, HPV.

GT - 03 sep 19 kl. 08:25

Alla barn i Halland erbjuds vaccination mot rotavirus

Alla nyfödda barn i Hallands län erbjuds nu att vaccineras mot rotaviruset, skriver SVT Nyheter Halland. – Vissa regioner har redan infört rotavirusvaccinering lokalt men vi har valt att avvakta de nationella riktlinjerna som nu kommit, säger smittskyddsläkare Anders Enoksson till SVT..

Cornucopia - 11 jan 18 kl. 17:20

FLASH/BREAKING: Smittskyddsläkaren i Örebro rekommenderar vaccination av småbarn som ska åka till Göteborg

Enligt uppgifter till bloggen har precis smittskyddsläkaren i Örebro landsting skickat ut en rekommendation att alla småbarn från 12 månader och uppåt, som ska åka till Göteborg bör vaccineras mot mässlingen. Normalt erbjuds vaccination först vid 18 månader. Ovaccinerade barn i Göteborg bör undvika folksamlingar.

Helsingborgs Dagblad - 18 maj 18 kl. 14:00

Vill erbjuda kommunanställda i Båstad gratis vaccination

Centerpartiet föreslår att kommunanställda erbjuds vaccination mot stelkramp samt hepatit A och B..

Sydsvenskan - 14 jan 11 kl. 06:30

Riskgrupperna erbjuds gratis vaccin

Indikatorer för riskgrupperna: Kronisk hjärt- eller lungsjukdom. Neuromuskulära sjukdomar som påverk?
Indikatorer för riskgrupperna:Kronisk hjärt- eller lungsjukdom.

Sydsvenskan - 09 mar 16 kl. 13:13

Tidig HPV-vaccination ger bäst skydd

Ju tidigare HPV-vaccination, desto bättre skydd mot höggradiga cellförändringar i livmoderhalsen. Den slutsatsen kan dras av en ny stor registerstudie som gjorts genom Karolinska institutet och Folkhälsomyndigheten. I studien ingick totalt 1,4 miljoner personer i Sverige, varav drygt 236 000 hade vaccinerats.

Kristianstadsbladet - 16 aug 11 kl. 20:05

Utökar vaccination mot HPV

På fredag sammanträder närsjukvårdsberedningen. Politikerna väntas då föreslå att alla flickor födda 1993 och 1994 erbjuds kostnadsfri vaccinering mot HPV, humant papillomvirus.
Region Skåne ställde sig för ett år sedan bakom förslaget att alla flickor i ålder 13-17 år ska erbjudas kostnadsfri vaccination, som skyddar mot livmoderhalscancer.

Expressen - 31 maj 17 kl. 16:57

Vaccinering erbjuds efter nytt fall av hjärnhinneinflammation

Landstinget Sörmland erbjuder nu för- och grundskolebarn i Nyköping vaccination efter ett nytt fall av smittsam hjärnhinneinflammation.Enligt statsepidemiologen Anders Tegnell är det mycket ovanligt att man erbjuder vaccination mot hjärnhinneinflammation..

GöteborgsPosten - 16 jan 18 kl. 14:03

40 000 i regionen erbjuds kostnadsfri vaccination

Västra Götalandsregionen (VGR) har nu beslutat att erbjuda personer utan skydd mot mässlingen en kostnadsfri vaccination. Tusentals beräknas sakna skydd..

Sydöstran - 21 jun 16 kl. 11:06

Alla erbjuds gratis influensavaccin

Alla som jobbar nära patienterna på Blekingesjukhuset erbjuds nu gratis vaccination mot influensa..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Statsministern bör åka i en Volvo

Angela Merkel åker Mercedes, Boris Johnson Jaguar, Emmanuel Macron Citroën, Vladimir Putin en ryskbyggd specialbil och Donald Trump far omkring i en Cadillac. För dessa stats- och regeringschefer är det självklart att åka i inhemska fordon. Det är ett sätt att visa nationell stolthet och stärka ett inhemskt varumärk.

Skånskan - 15 minuter sedan

Älskad och hatad Huvudledare

Värnskatten infördes genom en uppgörelse mellan Socialdemokraterna och Centern som ett led i krisuppgörelsen i mitten på 1990-talet. Det var rätt och riktigt att göra det då eftersom krispolitiken innebar kraftiga försämringar i den offentliga välfärden. Människor behövde känna att alla var med och bar bördorna.

Skånskan - 15 minuter sedan

Plastpåsen är ingen miljöbov

Om det är något jag avskyr så är det när politiker sätter upp fingret i luften och försöker surfa på opinionsvindar i sakfrågor. Beslut skall vara rationella, inte populistiska och illa underbyggda. Ett sådant beslut var att förbjuda rökning på uteserveringar, något som har noll relevans ur hälsosynpunkt.

Skånskan - 10 minuter sedan

38-åring ny ägare till stuga i Höör

Höör Fastigheten på Koltrastvägen 1 i Höör har fått en ny ägare. Köpare är Malin Persson, 38 år, och säljare är Jan-Erik och Ingela Eva-Stina Andersson. Köpet blev klart i augusti 2019 och priset blev 1 000 000 kronor.

Skånskan - 30 minuter sedan

Boksläpp och samtal på Kulturnatten

lund Skissernas Museum har tillsammans med illustratören Cecilia Heikkilä skapat en bilderbok baserad på konstnären Isaac Grünewalds djur från en fest 1923.
På Kulturnatten bjuder museet in till boksläpp, visning och samtal.Den sjunde april 1923 ägde festen En paradisisk trädgårdsfest rum i Vinterträdgården på Grand Hotel i Stockholm till förmån för Röda korset.

Skånskan - 15 minuter sedan

Dömde kvinnan kan bli av med sin legitimation

lund Lundakvinnan som dömdes till nio års fängelse för mordförsöket på sin exman riskerar nu att bli av med sin titel.
Detta efter att Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) yrkar att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN) återkallar kvinnas legitimation som sjuksköterska.Det var i januari som den 32-åriga kvinnan var nära på att hugga ihjäl sin exmake med en kökskniv i dennes hem.

Skånskan - 30 minuter sedan

154 kvadratmeter stort kedjehus i Skurup sålt till nya ägare

Skurup Sigurdur Sigurdsson, 37, och Ida Marisa Malmin, 30, är nya ägare till kedjehuset på Rödhakevägen 63 i Skurup. Det 154 kvadratmeter stora huset är byggt 1973. Säljare är Evelin och Edvin Stenberg.

Skånskan - 2 timmar sedan

31-åring ny ägare till fastigheten på Holmby 2401 i Flyinge

Flyinge Amanda Werin, 31 år, har tagit över fastigheten på adressen Holmby 2401 i Flyinge från Ulla Solveig Birgitta Billberg. Ägarbytet blev klart i augusti 2019 och köpesumman blev 1 400 000 kronor. Huset har en boyta på 79 kvadratmeter.

Skånskan - 2 timmar sedan

Lövestads aktivitetspark är nu redo för invigning

lövestad Arbetet med Lövestads nya aktivitetspark började i våras.
Nu tas de sista avspärrningarna bort och på lördag är det dags för en rejäl invigning av parken, som ännu inte fått ett officiellt namn.Lövestads nya mötesplats, så tituleras den nya centrumprofil som delar av marknadsplatsen nu fått.

Skånskan - 2 timmar sedan

Gård i Eslöv såld

Eslöv Försäljningen av fastigheten Ellinge 28:1 i Eslöv är nu klar. Nya ägare är Lena och Stig Henrik Jörgen Jeppsson, 51 och 54 år, sedan tidigare boende på just Dammstorps Gård, och säljare är Lennart Bengtsson och Gerd Gunvor Marianne Landström. På gården finns två byggnader med total boyta på 305 kvadratmeter samt 88 hektar åkermarker.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.