YLE > Finland

Sunday, 15 September, 20:03

YLE - 12 sep 19 kl. 04:34

UPM vill sälja bruk i Normandie: "Ett hårt slag mot fransk industri"UPM Kymmene vill sälja sitt tidningspappersbruk i Normandie med 236 anställda. Det har orsakat stor oro i Frankrike. Kommunen Grand-Couronnes borgmästare Patrice Dupray säger att beslutet är brutalt..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
UPM, Normandie, UPM Kymmene, Frankrike, Grand-Couronnes, Patrice Dupray

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: UPMvill , sälja, bruki , NormandieEtt , hårtslag , mot fransk industri
YLE - 12 sep 19 kl. 04:34

UPM vill sälja bruk i Normandie

UPM Kymmene vill sälja sitt tidningspappersbruk i Normandie med 236 anställda. Det har orsakat stor oro i Frankrike..

HBL - 04 feb 13 kl. 13:42

UPM säger upp i Villmanstrand och Jämsä

Skogsbolaget UPM inleder samarbetsförhandlingar vid pappersbruket Kaukas i Villmanstrand och pappersbruken i Jämsä. Förhandlingarna kan leda till att upp till 100 jobb försvinner.Bolaget har för avsikt att låta 54 personer gå från Kaukas.

YLE - 03 mar 16 kl. 06:20

Skiftsarbetare vid UPM i Jakobstad vill ha tolv timmars skift

Skiftespersonalen vid BillerudKorsnäs pappersfabrik och personalen vid Alholmens Kraft i Jakobstad jobbar tolv timmar långa pass och är nöjda med det. Personalen vid UPM:s cellulosafabrik vill pröva på samma sak men fabriksledningen säger nej. Alholmens Kraft började med tolv timmars skiften för skiftesmästarna 2014 och sedan följde den övriga personalen efter.

HBL - 24 jan 13 kl. 15:51

UPM sålde franska Stracel

Skogskoncernen UPM har lyckats sälja Stracelfabriken i Frankrike. UPM lade ner tillverkningen av tidskriftspapper i början av månaden.Fabriken köps av det belgisk-tyska förpackningsföretaget Blue Paper som börjar tillverka kartong av returfiber i Stracel.

YLE - 21 jul 17 kl. 05:00

UPM vill bli av med industrimuseum i Jakobstad

UPM i Jakobstad vill sälja bort allt som inte hör till fabrikens kärnverksamhet. Industrimuseet Jakobstads Cikoriafabrik hör till det som UPM vill bli av med och det här är sista sommaren som museet är öppet. UPM Kiinteistöt äger all lösegendom som skall säljas och processen har redan inletts med försäljning av markområden, hus och ett slipområde vid Alholmen.

YLE - 05 dec 13 kl. 11:17

UPM stänger anrik pappersfabrik

Skogsindustribolaget UPM stänger sannolikt sin finpapperfabrik i Frankrike efter att förhandlingarna om en försäljning av fabriken strandade förra veckan. I januari berättade UPM att man vill sälja fabriken i Docelles och att försäljningsprocessen får ta sex månader. Nu har förhandlingarna med en potentiell köpare avslutats och det har blivit aktuellt att stänga fabriken helt och hållet, säger man på UPM.

HBL - 07 aug 12 kl. 11:12

UPM bygger ny pappersmaskin i Kina

Skogsbolaget UPM bygger en ny pappersmaskin i Kina som ska tas i bruk under 2014.Maskinen som kostar närmare 400 miljoner euro tillverkar obestruket finpapper och etikettpapper. Efterfrågan på dessa två är stor i Asien.

Affärsvärlden - 11 feb 15 kl. 12:17

UPM-Kymmene stänger fabrik i Liverpool

Det finska skogsbolaget UPM-Kymmene har permanent stängt ned tidningspapperspappersproduktionen vid pappersmaskin PM1 vid dess brittiska bruk Shotton, nära Liverpool..

YLE - 17 jan 13 kl. 09:10

UPM skär ner

Skogsbolaget UPM planerar att minska sin personal med 860 personer. Minskningen beror på nedskärningar i pappersproduktionen, och berör fabriker i flera länder. Två pappersmaskiner läggs ner, en i Raumo och en i Ettringen i Tyskland.

DI - 10 sep 19 kl. 10:53

UPM-Kymmene tar omstruktureringskostnader på 33 miljoner euro

UPM-Kymmene planerar att permanent stänga en SC-pappersmaskin i finländska Rauma samt sälja….

Fler nyheter från YLE

YLE - 9 timmar sedan

Postens problem med datatrafiken är över - felet berodde på en störning hos dataleveratören

Posten hade problem med datatrafiken i dag vilket påverkade kundservicen och skjöt upp utdelningen av tidningar, berättar Posten. Problemen berodde på en störning hos dataleverantören Tieto som uppkom i samband med en systemuppdatering..

YLE - 5 timmar sedan

Raseborg äger tusentals hektar skog - jämför plus och minus med att övergå till kalhyggesfritt

Med kalhyggesfritt skogsbruk binder skogarna bättre kol och miljön blir också trevligare att röra sig i. Det blir också billigare än att kalhugga. Miljöinspektör Aapo Ahola listar flera fördelar med att frångå kalhygge, men även några nackdelar..

YLE - 5 timmar sedan

Polisen letar fortfarande efter misstänkt för skottlossningen i Träskända

Polisen letar fortfarande efter personen som misstänks för skottlossningen i Träskända på lördagkvällen. Fallet utreds som skjutvapenbrott och försök till grov misshandel. Polisen misstänker att händelsen var en uppgörelse mellan två personer..

YLE - 6 timmar sedan

Spelberoende vanligt bland fångar - fängelsepersonal vet inte hur man vårdar beroendet

Pengaspelsberoende är vanligare hos fångar än bland den övriga befolkningen, visar en preliminär studie av Institutet för hälsa och välfärd THL. Många fångar uppger också att de gärna vill ha hjälp med sitt beroende, men inom fångvården finns det få som har kunskaper i hur man vårdar spelberoende..

YLE - 6 timmar sedan

Svenska Yle live: Dykstädning av Aura å i Åbo

Yle Åboland var med när frivilliga dykare städade Aura å. Under Åbodagen lyfte dykarna upp allt möjligt skrot som kastats i ån..

YLE - 8 timmar sedan

Skyhöga halter av plast i barns kroppar, visar tysk studie

En undersökning beställd av det tyska miljöministeriet visar att nästan alla barn har spår av plast i sina kroppar i form av kemikalier. Vissa av kemikalierna kan vara direkt skadliga för barnens hälsa och utveckling. Mest plastkemikalier fanns i de yngsta barnen..

YLE - 9 timmar sedan

Postens har problem med datatrafiken i dag - nätsidan fungerar inte och alla morgontidningar har inte delats ut

Posten har problem med datatrafiken i dag som påverkar kundservicen och skjuter upp utdelningen av tidningar, berättar Posten..

YLE - 11 timmar sedan

Klimatförändringen gör att nya fjärilsarter dyker upp i skärgården

I den åboländska skärgården har det observerats nästan 50 nya arter under de senaste 25 åren, bland dem också skadeinsekter. I stället har äldre, traditionella arter minskat eller helt försvunnit..

YLE - 12 timmar sedan

Den eviga frågan: Ska katter få gå fritt ute? Djurskyddslagen ger inget entydigt svar

En katt kan vistas ute om den är i en trygg omgivning, säger kattägaren Bjarne Wikström som själv har innekatter. Djurskyddslagen säger ändå inget om hur stor tryggheten ska vara och ett fall med utekatter avgörs som bäst i domstol..

YLE - 12 timmar sedan

IS: Finsk man en av de 34 offren som omkom i Kaliforniens båtbrand

En finsk man omkom i båtbranden i Kalifornien förra veckan, skriver Ilta-Sanomat. 34 människor dog när en båt som transporterade dykare brann..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.