YLE > Finland

Sunday, 15 September, 20:02

YLE - 12 sep 19 kl. 04:32

Antalet spelautomater i butiker och kiosker minskar - köpman: Då måste vi väl bara sälja fler bullarSpelbolaget Veikkaus ska minska på antalet spelautomater i butiker och kiosker runtom i landet. Det här kan hjälpa dem som är spelberoende men också påverka inkomsterna för företagare på mindre orter..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Veikkaus

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Antalet spelautomateri , butikeroch , kiosker, minskar, köpman, , måste vi väl bara sälja fler bullar
NT - 17 feb 12 kl. 09:41

Kiosker får lotterikritik

Lotteriinspektionen har granskat två butiker i Norrköping. Där fann man sammanlagt sex spelautomater som butikerna inte hade tillstånd för..

YLE - 15 jul 13 kl. 14:13

EU-direktiv mot spelautomater möter hård kritik i Finland

Om EU får sin vilja igenom, är det i framtiden bara på kasino man får spela penningspel med stora summor. Om direktivet går i genom drabbas både butiker, restauranger, penningautomatföreningar och den finska staten. EU-kommissionen planerar att minska penningtvätt genom ett direktiv som omfattar all slags penningspel.

Helsingborgs Dagblad - 18 sep 15 kl. 19:41

Spelautomater på väg till matbutiker

Svenska Spel vill placera ut nya spelautomater i matbutiker och kiosker.— Det är en helt ny miljö där vi ska testa 1 000 automater under en två- till treårsperiod, säger Lennart Käll, vd för Svenska Spel, till SVT.Han säger att tanken är att titta på om det är en bättre miljö för automaterna än den alkoholrelaterade miljö som finns på krogar och restauranger där de står i dag.

YLE - 26 jun 13 kl. 09:02

Rökning minskar bland ungdomar

Intresset för rökning fortsätter minska bland unga. Ungdomar dricker sig också allt mer sällan berusade. Det framkommer i en undersökning gjord av Tammerfors universitet.

DN - 18 sep 15 kl. 20:10

Spelautomater på väg till matbutiker

Svenska Spel vill placera ut nya spelautomater i matbutiker och kiosker. ”Det är en helt ny miljö där vi ska testa 1000 automater under en två- till treårsperiod”, säger Lennart Käll, vd för Svenska Spel, till SVT..

HBL - 23 sep 13 kl. 06:38

Bankkort i spelautomater kan förvärra skuldspiralen

Möjligheten att betala med bankkort ska göra pokerspelandet i närbutikerna lättare att kontrollera. Men de kan också öka risken för att spela bort större summor.Penningautomatföreningen RAY introducerade sina första bankkortsläsare i spelautomaterna år 2008.

YLE - 07 apr 15 kl. 04:56

Förening i Hangö ger ut bok om butiker och kiosker

Föreningen Sällskapet för släkt- och hembygdsforskning i Hangö jobbar på en bok om Hangös butiker och kiosker från 1874 till 1940. Föreningen ber Hangö museum om att få använda några tiotal bilder gratis i boken. Enligt föreningen har det varit svårt att hitta bilder i privata arkiv.

YLE - 13 aug 17 kl. 07:00

Rödmärkta varor och välgörenhet minskar mängden svinn i finländska matbutiker

De två stora dagligvarukedjorna i Finland, S-gruppen och Kesko, har ett årligt livsmedelssvinn på tiotusentals ton och kedjorna har tagit till olika åtgärder för att minska svinnet. Men jämfört med de två stora kedjorna sticker den lilla ekokedjan Ruohonjuuri ut med sitt nollsvinn. Mängden svinn i den finländska livsmedelskedjan uppgår årligen till cirka 400 000-500 000 ton, enligt Naturresursinstitutet Luke.

Nya Wermlands Tidningen - 11 dec 12 kl. 22:45

Spelautomater beslagtagna i butiker

Två närbutiker i Kristinehamn har fått spelautomater beslagtagna av polisen. Anledningen är att det finns misstankar om brott mot lotterilagen..

NSD - 21 feb 13 kl. 22:19

48 spelautomater beslagtagna

Polisen har tagit 48 olagliga spelautomater i beslag vid en razzia i Värmland. Razzian, med det passande namnet Game Over, omfattade 14 butiker och restauranger på 12 orter..

Fler nyheter från YLE

YLE - 9 timmar sedan

Postens problem med datatrafiken är över - felet berodde på en störning hos dataleveratören

Posten hade problem med datatrafiken i dag vilket påverkade kundservicen och skjöt upp utdelningen av tidningar, berättar Posten. Problemen berodde på en störning hos dataleverantören Tieto som uppkom i samband med en systemuppdatering..

YLE - 5 timmar sedan

Raseborg äger tusentals hektar skog - jämför plus och minus med att övergå till kalhyggesfritt

Med kalhyggesfritt skogsbruk binder skogarna bättre kol och miljön blir också trevligare att röra sig i. Det blir också billigare än att kalhugga. Miljöinspektör Aapo Ahola listar flera fördelar med att frångå kalhygge, men även några nackdelar..

YLE - 5 timmar sedan

Polisen letar fortfarande efter misstänkt för skottlossningen i Träskända

Polisen letar fortfarande efter personen som misstänks för skottlossningen i Träskända på lördagkvällen. Fallet utreds som skjutvapenbrott och försök till grov misshandel. Polisen misstänker att händelsen var en uppgörelse mellan två personer..

YLE - 6 timmar sedan

Spelberoende vanligt bland fångar - fängelsepersonal vet inte hur man vårdar beroendet

Pengaspelsberoende är vanligare hos fångar än bland den övriga befolkningen, visar en preliminär studie av Institutet för hälsa och välfärd THL. Många fångar uppger också att de gärna vill ha hjälp med sitt beroende, men inom fångvården finns det få som har kunskaper i hur man vårdar spelberoende..

YLE - 6 timmar sedan

Svenska Yle live: Dykstädning av Aura å i Åbo

Yle Åboland var med när frivilliga dykare städade Aura å. Under Åbodagen lyfte dykarna upp allt möjligt skrot som kastats i ån..

YLE - 8 timmar sedan

Skyhöga halter av plast i barns kroppar, visar tysk studie

En undersökning beställd av det tyska miljöministeriet visar att nästan alla barn har spår av plast i sina kroppar i form av kemikalier. Vissa av kemikalierna kan vara direkt skadliga för barnens hälsa och utveckling. Mest plastkemikalier fanns i de yngsta barnen..

YLE - 9 timmar sedan

Postens har problem med datatrafiken i dag - nätsidan fungerar inte och alla morgontidningar har inte delats ut

Posten har problem med datatrafiken i dag som påverkar kundservicen och skjuter upp utdelningen av tidningar, berättar Posten..

YLE - 11 timmar sedan

Klimatförändringen gör att nya fjärilsarter dyker upp i skärgården

I den åboländska skärgården har det observerats nästan 50 nya arter under de senaste 25 åren, bland dem också skadeinsekter. I stället har äldre, traditionella arter minskat eller helt försvunnit..

YLE - 12 timmar sedan

Den eviga frågan: Ska katter få gå fritt ute? Djurskyddslagen ger inget entydigt svar

En katt kan vistas ute om den är i en trygg omgivning, säger kattägaren Bjarne Wikström som själv har innekatter. Djurskyddslagen säger ändå inget om hur stor tryggheten ska vara och ett fall med utekatter avgörs som bäst i domstol..

YLE - 12 timmar sedan

IS: Finsk man en av de 34 offren som omkom i Kaliforniens båtbrand

En finsk man omkom i båtbranden i Kalifornien förra veckan, skriver Ilta-Sanomat. 34 människor dog när en båt som transporterade dykare brann..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.