Skånskan > Nyheter

Sunday, 15 September, 20:02

Skånskan - 12 sep 19 kl. 04:30

Inspirerad av opera och #metooFör sin debutroman fick Thom Lundberg både hyllningar och pris. Nyligen släppte han sin andra, och den har verkligen bjudit på motstånd.
– Man går hela livet och samlar en massa intryck och erfarenheter och skriver en bok på det. Sen ska man skriva en ny roman. Det var kämpigt, faktiskt, säger han.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Thom Lundberg, Thom LundbergFödd, Växjö, Tollarp, Osby, För, Föreställningar, Men, Ekbackeskolan, Schweiz, Sverige, Zürich, Johan, Agnes, Pajazzo, Folkoperan, Stockholm, Litteraturhaus

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inspireradav , operaoch , #metoo
Skånskan - 25 jun 19 kl. 10:31

Don Giovanni i Metoo-tider

Är han ett svin eller bara osympatisk?
Don Giovanni har något att säga även oss i samtiden. Under sommaren spelar Skånska Operan Mozarts opera runt om i regionen.

Skånskan - 25 mar 18 kl. 15:00

Rigoletto under #metoo-paraplyet 

Kultur och nöje RIGOLETTO opera av Giuseppe Verdi med libretto av Francesco Maria Piave efter Victor Hugo Dirigent: Karen Kamensek Regi: Kasper Holten Scenografi och kostym: Maja Ravn Ljus: Åsa Frankenberg Koreografi: Signe Fabricius Solister: Vladislav Sulimsky, Bianca Tognocchi, Alexey Tatarintsev, Henning von Schulman, Ramona Zaharia med flera Malmö Operaorkester, Malmö Operakör Premiär 24 mars på Malmö Opera Regissörer brukar ha en avsikt med sina uppsättningar. Efter ridåfallet vid premiären av Kasper Holtens uppsättning av Verdis Rigoletto på Malmö Opera var jag en aning brydd: vad ville han säga? Det var Rigoletto rakt upp och ner, inga nya vinklar, inga undertoner.

NT - 06 dec 12 kl. 10:33

Kerstin Ekman skriver opera

Författaren Kerstin Ekman skriver tillsammans med tonsättaren Marie Samuelsson en ny opera för Vadstena-Akademien. "Jorun orm i öga" är titeln på verket vars berättelse är inspirerad av kvinnorna i den poetiska "Eddan". Operan är också Ekmans debut som librettist..

VA - 15 jan 19 kl. 13:29

Gillette släpper #MeToo-inspirerad reklamfilm – kritiseras av män

Ifrågasätter mansrollen i kölvattnet av #Metoo. .

ÖstersundsPosten - 17 jul 13 kl. 12:57

Kerstin Ekman gör opera

Valsjöbyns stolthet Kerstin Ekman har, tillsammans med tonsättaren Marie Samuelsson, skapat operan "Jorun orm i öga" för Vadstena-Akademien utifrån en originalberättelse inspirerad av kvinnorna i den poetiska Eddan..

Skånskan - 15 aug 16 kl. 18:00

Danska Bojesen blir ny chef på Malmö Opera

Malmö Den danska kompositören, dirigenten och ledaren för Copenhagen Opera Festival, Michael Bojesen, blir ny chef för Malmö Opera från och med 1 juli 2017.
– Det är med stolthet och djup respekt som jag tar över efter den legendariske Bengt Hall, sade Michael Bojesen på måndagens pressmöte.Michael Bojesen
Född: 1960
Bakgrund: Dirigent som gått på Det kgl Danske Musikkonservatorium.

Kristianstadsbladet - 31 dec 12 kl. 07:00

"Ge Iskras opera premiär i Drakamöllan"

Aldo Iskras och tonsättare Staffan Storms opera "Bortom Okeanos" som vi skrev om i fredagens tidning har väckt reaktioner. Nog borde deras planer på en historisk opera från nordöstra Skåne ges en chans på scenen. Det menar Bertil Olsson, ordförande i föreningen Operakonstens Vänner i Kristianstad, i detta debattinlägg.

Skånskan - 12 sep 19 kl. 18:00

Så blev Höstsonaten opera

När den finländska kompositören Sebastian Fagerlund fick frågan om han ville göra opera av Ingmar Bergmans film Höstsonaten bestämde han sig över en natt.
– Jag fick med mig filmmanuset hem och läste det om och om igen på natten. På morgonen ringde jag och sa att det här bara måste vi göra, berättar han när vi träffas på Malmö Opera inför Sverigepremiären.

SmålandsPosten - 16 sep 13 kl. 07:57

Opera på Huseby nästa sommar

Nästa sommar blir det opera på Huseby då Trollflöjten av Wolfgang Amadeus Mozart sätts upp i den gamla masugnen. Bakom föreställningen står nybildade Smålandsoperan. Med ett löfte om att det doftar opera i den gamla masugnen på Huseby sätter Björn Elmgren och Christina Gutiérrez Malmbom förväntningarna högt på den blivande operascenen i Kronobergs län.

Sydsvenskan - 13 nov 17 kl. 15:38

Metoo: Operachefen själv utsatt för sexismen

653 sångare går samman i ett gemensamt upprop mot sexismen i opera- och konsertmiljön. Kvinnorna vittnar om våldtäktsförsök och grov sexistisk jargong. Kungliga Operans vd Birgitta Svendén sätter själv sitt namn på listan.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 minuter sedan

Smakstart för Brljevics Lugi

HANDBOLL Lugis SHE-damer fick en smakstart på säsongen med 27-21 (11-10)-seger borta mot VästeråsIrsta.– Skönt. Vi har alltid haft svårt för Västerås och därför satt den här segern verkligen perfekt, konstaterade tränaren Dragan Brljevic.

Skånskan - 45 minuter sedan

E65 avstängd efter krock

Skurup Vid sjutiden på söndagskvällen krockade två personbilar på E65 i höjd med Rydsgård.Larmet kom in till polisen 19:05. Det är ännu okänt om någon kommit till skada.

Skånskan - 1 timme sedan

Byn fördes tillbaka i tiden

Öst­ra Sallerup Un­der sön­dagen mar­scherade åter Caroliner ge­nom byn, och kvin­nor i huck­len och barn som täljde vis­sel­pi­por syntes. 1600-talet var till­ba­ka för en dag.Bara två vec­kor in­nan 1600-talsdagen blev man klar med det sis­ta i 1600-tal­sparken i Öst­ra Sallerup.

Skånskan - 3 timmar sedan

Två singelolyckor på på riksväg 11

Staffanstorp Vid kvart i fyra-tiden på söndagseftermiddagen larmades polisen till en singelolycka på riksväg 11 i höjd med Nordanå.
När räddningstjänsten kom till platsen upptäckte man att inte en utan två singelolyckor ägt rum.Larmet kom in till polisen 15:43 på söndagen.

Skånskan - 4 timmar sedan

En uppkäftig uppdatering

motor Att påstå att årets upplaga av Audi A4 skulle ha fått en rejäl ansiktslyftning är inte helt sant. Det är nämligen inte bara nyllet som fått ett lyft utan hela utstyrseln. Däremot känner vi igen det mesta av tekniken under skalet.

Skånskan - 5 timmar sedan

Venedig och möte med radiopirater

Fränninge Frenninge Vollsjö Brandstad föreläsningsförening drar igång sin verksamhet igen. Under hösten blir det bland annat en resa till Venedig och ett möte med pirater.Första föreläsningen äger rum i morgon tisdag.

Skånskan - 5 timmar sedan

V vill sänka peng till privata skolor

sjöbo Vänstern föreslår i sitt budgetförslag för 2020 att pengen till de privata skolorna och förskolorna ska sänkas. Även politikernas arvoden bör bli lägre. Och som tidigare att Sjöbohem ska avprivatiseras.

Skånskan - 4 timmar sedan

Vägförening oroas av grusat bidrag

SJÖBO Det mesta pekar på att Sjöbo kommer att minska det kommunala bidraget till underhåll av enskilda vägar.
Men en besparing kommer inte bara att drabba de som bor vid vägen.Det skriver företrädare för Brösarp-Näsby vägsamfällighetsförening i ett brev till politikerna i kommunstyrelsen.

Skånskan - 5 timmar sedan

Skåpbil körde in i träd

Eslöv En skåpbil ska ha kört in i ett träd i Skarhult, Eslövs kommun, vid lunchtid på söndagen.Larmet om trafikolyckan inkommer klockan 12 46. Enligt larminfon har en skåpbil kört in i ett träd, vid Amnesgården i Skarhult, Eslövs kommun.

Skånskan - 5 timmar sedan

Ingen har gripits än

Lund En kvinna i 25-årsåldern vårdas på sjukhus med allvarliga skador efter helgens explosion på Stora Södergatan i Lund.
Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för brottet. Utredningsarbetet fortsätter i veckan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.